Objavljeno: petak, 22.11.2019.

Leteći vikend

Od boomeranga do vodenih raketa, mališani u SOS Dječjem selu Ladimirevci okušali su se u izradi, testiranju i učenju o letjelicama i svemirskim vozilima.

Proteklu subotu i nedjelju djeca SOS Dječjeg sela Ladimirevci su provela u društvu dugogodišnjih prijatelja iz međunarodne udruge Fly Beyond Dreams koja okuplja mlade inženjere aeronautike i druge zaljubljenike u letenje i tehnologiju koja to omogućuje.

Pet volontera iz Španjolske, Njemačke i dalekog Nepala je i ove godine kroz zanimljive radionice djeci približilo svijet letjelica i svemirskih vozila.

Naši mališani su se ovoga puta okušali u bacanju boomeranga, te izradi i lansiranju vodenih raketa, pri čemu je ove godine ostvaren rekordno visok let.

Najzabavnija aktivnost je svakako bila utrka mikrodronovima, dok je najatraktivnija bila radionica programiranja robota kakve znanstvenici koriste za prikupljanje uzoraka stijenja s površine Marsa. Nestrpljivo čekamo iduću priliku za učenje i novo osvajanje nebeskog horizonta!

 

Novosti

Objavljeno:
petak, 17.01.2020.

Proglašen pobjednik nagrade Dare4Care za inovativne programe

Međunarodna krovna organizacija, SOS Children's Villages International svrstala je naš Program pripreme za izlazak iz skrbi među tri najbolja u 2019., a pobijedio je program SOS Dječjeg sela Etiopija.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 16.01.2020.

Roma support – mobilni tim za podršku obiteljima

Ojačali smo napore prema prevenciji izdvajanja djece i podršci obiteljima u riziku i kroz novi projekt na području Čakovca.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 15.01.2020.

Nastavljamo s pružanjem usluge logopeda djeci u Valpovu

U Gradskoj upravi Grada Valpova, gradonačelnik Matko Šutalo i direktor SOS Dječjeg Sela Ladimirevci, Zoran Relić, potpisali su Sporazum o sufinanciranju rada logopeda u SOS Dječjem Selu Ladimirevci.

Saznajte više