Objavljeno: petak, 22.11.2019.

Leteći vikend

Od boomeranga do vodenih raketa, mališani u SOS Dječjem selu Ladimirevci okušali su se u izradi, testiranju i učenju o letjelicama i svemirskim vozilima.

Proteklu subotu i nedjelju djeca SOS Dječjeg sela Ladimirevci su provela u društvu dugogodišnjih prijatelja iz međunarodne udruge Fly Beyond Dreams koja okuplja mlade inženjere aeronautike i druge zaljubljenike u letenje i tehnologiju koja to omogućuje.

Pet volontera iz Španjolske, Njemačke i dalekog Nepala je i ove godine kroz zanimljive radionice djeci približilo svijet letjelica i svemirskih vozila.

Naši mališani su se ovoga puta okušali u bacanju boomeranga, te izradi i lansiranju vodenih raketa, pri čemu je ove godine ostvaren rekordno visok let.

Najzabavnija aktivnost je svakako bila utrka mikrodronovima, dok je najatraktivnija bila radionica programiranja robota kakve znanstvenici koriste za prikupljanje uzoraka stijenja s površine Marsa. Nestrpljivo čekamo iduću priliku za učenje i novo osvajanje nebeskog horizonta!

 

Novosti

Objavljeno:
petak, 29.11.2019.

Zdravi i snažni, nastavljamo dalje

Projektom koji provodimo u partnerstvu s tvrtkom Johnson & Johnson radimo na usvajanju novih znanja o prevenciji zlostavljanja i agresivnog ponašanja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 27.11.2019.

Izlet u prirodi

Djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci ovog su vikenda, zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija planinarila Dilj gorom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 25.11.2019.

SOS predstavnici na osam lokacija

Oni će vam objasniti zašto vas djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi trebaju te kako im možete pomoći putem Kluba prijatelja SOS Dječjeg sela Hrvatska!

Saznajte više