Objavljeno: petak, 22.11.2019.

Leteći vikend

Od boomeranga do vodenih raketa, mališani u SOS Dječjem selu Ladimirevci okušali su se u izradi, testiranju i učenju o letjelicama i svemirskim vozilima.

Proteklu subotu i nedjelju djeca SOS Dječjeg sela Ladimirevci su provela u društvu dugogodišnjih prijatelja iz međunarodne udruge Fly Beyond Dreams koja okuplja mlade inženjere aeronautike i druge zaljubljenike u letenje i tehnologiju koja to omogućuje.

Pet volontera iz Španjolske, Njemačke i dalekog Nepala je i ove godine kroz zanimljive radionice djeci približilo svijet letjelica i svemirskih vozila.

Naši mališani su se ovoga puta okušali u bacanju boomeranga, te izradi i lansiranju vodenih raketa, pri čemu je ove godine ostvaren rekordno visok let.

Najzabavnija aktivnost je svakako bila utrka mikrodronovima, dok je najatraktivnija bila radionica programiranja robota kakve znanstvenici koriste za prikupljanje uzoraka stijenja s površine Marsa. Nestrpljivo čekamo iduću priliku za učenje i novo osvajanje nebeskog horizonta!

 

Novosti

Objavljeno:
petak, 27.03.2020.

Upoznajte Katicu – posve neobičnu stanarku u Selu

Biti brižan i pažljiv prema životinjama odlika je naših mališana, koji su vjeverici pružili topli dom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 23.03.2020.

Zemljotres 22. ožujka 2020.

Naša djeca i mladi su svi u dobrom stanju, očekivano potreseni, kao i sva djeca za koju je jučerašnji zemljotres bio velik šok.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.03.2020.

Sigurnost i zdravlje djece u SOS Dječjim selima na prvom mjestu

Svakodnevni život djece prilagođen je situaciji širenja i borbe s koronavirusom, a SOS Dječje selo Hrvatska provodi mjere koje čuvaju sigurnost i zdravlje djece u našoj skrbi, kao i zaposlenika.

Saznajte više