Objavljeno: petak, 29.11.2019.

Zdravi i snažni, nastavljamo dalje

Projektom koji provodimo u partnerstvu s tvrtkom Johnson & Johnson radimo na usvajanju novih znanja o prevenciji zlostavljanja i agresivnog ponašanja.

Održali smo novi krug radionica – treninga za trenere - u okviru novog projekta „Zdravi i snažni“, koji provodimo u partnerstvu s tvrtkom Johnson & Johnson. Ovaj trening pružiti će im nova znanja vezana uz prevenciju agresivnog ponašanja koja će dalje prenositi kolegama te primjenjivati u radu s djecom.

Od 25. do 29. studenog na radionicama u Hotelu Panorama sudjelovalo je 19 stručnjaka iz Bosne i Hercegovine, Bugarske i Rumunjske i Hrvatske, a među njima i zaposlenici i suradnici SOS Dječjeg sela Hrvatska. Naši psiholozi, socijalni radnici i socijalni pedagozi, ali i njihovi kolege, profesionalci iz susjednih zemalja, imali su prilike potvrditi i unaprijediti vlastita znanja i vještine rada s djecom i mladima.

Ovaj trening samo je jedan od onih na kojima našim djelatnicima i stučnjacima partnerskih organizacija omogućava nova znanja i vještine iz tri važne teme: zajedničko rješavanje sukoba, zaštitna ponašanja i traumatska iskustva. Cilj ovih treninga je podizanje kvalitete i sigurnosti usluga skrbi prema djeci, ne samo u SOS Dječjim selima u regiji, nego i u partnerskim organizacijama s kojima intenzivno surađujemo, kako kroz direktan rad s djecom, tako i kroz prenošenje stečenih znanja stručnjacima u sredinama u kojima djeluju.

Edukacije u okviru projekta „Zdravi i snažni“ nastavak su uspješne suradnje SOS Dječjeg sela Hrvatska s tvrtkom Johnson & Johnson kroz projekt „Zdravlje je za sve“, koji osigurava primjerene zdravstvene i higijenske uvjete djeci i mladima u našoj skrbi.

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.12.2019.

Božićna priredba u Lekeniku

Kao i svake godine, došlo je vrijeme za Božićnu priredbu u SOS Dječjem selu Lekenik. Okupilo se mnoštvo uzvanika, prijatelja, brojnih partnera i suradnika koji su uživali u raznovrsnom glazbenom i dramskom programu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 27.11.2019.

Izlet u prirodi

Djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci ovog su vikenda, zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija planinarila Dilj gorom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 25.11.2019.

SOS predstavnici na osam lokacija

Oni će vam objasniti zašto vas djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi trebaju te kako im možete pomoći putem Kluba prijatelja SOS Dječjeg sela Hrvatska!

Saznajte više