Objavljeno: petak, 29.11.2019.

Zdravi i snažni, nastavljamo dalje

Projektom koji provodimo u partnerstvu s tvrtkom Johnson & Johnson radimo na usvajanju novih znanja o prevenciji zlostavljanja i agresivnog ponašanja.

Održali smo novi krug radionica – treninga za trenere - u okviru novog projekta „Zdravi i snažni“, koji provodimo u partnerstvu s tvrtkom Johnson & Johnson. Ovaj trening pružiti će im nova znanja vezana uz prevenciju agresivnog ponašanja koja će dalje prenositi kolegama te primjenjivati u radu s djecom.

Od 25. do 29. studenog na radionicama u Hotelu Panorama sudjelovalo je 19 stručnjaka iz Bosne i Hercegovine, Bugarske i Rumunjske i Hrvatske, a među njima i zaposlenici i suradnici SOS Dječjeg sela Hrvatska. Naši psiholozi, socijalni radnici i socijalni pedagozi, ali i njihovi kolege, profesionalci iz susjednih zemalja, imali su prilike potvrditi i unaprijediti vlastita znanja i vještine rada s djecom i mladima.

Ovaj trening samo je jedan od onih na kojima našim djelatnicima i stučnjacima partnerskih organizacija omogućava nova znanja i vještine iz tri važne teme: zajedničko rješavanje sukoba, zaštitna ponašanja i traumatska iskustva. Cilj ovih treninga je podizanje kvalitete i sigurnosti usluga skrbi prema djeci, ne samo u SOS Dječjim selima u regiji, nego i u partnerskim organizacijama s kojima intenzivno surađujemo, kako kroz direktan rad s djecom, tako i kroz prenošenje stečenih znanja stručnjacima u sredinama u kojima djeluju.

Edukacije u okviru projekta „Zdravi i snažni“ nastavak su uspješne suradnje SOS Dječjeg sela Hrvatska s tvrtkom Johnson & Johnson kroz projekt „Zdravlje je za sve“, koji osigurava primjerene zdravstvene i higijenske uvjete djeci i mladima u našoj skrbi.

Novosti

Objavljeno:
petak, 17.01.2020.

Proglašen pobjednik nagrade Dare4Care za inovativne programe

Međunarodna krovna organizacija, SOS Children's Villages International svrstala je naš Program pripreme za izlazak iz skrbi među tri najbolja u 2019., a pobijedio je program SOS Dječjeg sela Etiopija.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 16.01.2020.

Roma support – mobilni tim za podršku obiteljima

Ojačali smo napore prema prevenciji izdvajanja djece i podršci obiteljima u riziku i kroz novi projekt na području Čakovca.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 15.01.2020.

Nastavljamo s pružanjem usluge logopeda djeci u Valpovu

U Gradskoj upravi Grada Valpova, gradonačelnik Matko Šutalo i direktor SOS Dječjeg Sela Ladimirevci, Zoran Relić, potpisali su Sporazum o sufinanciranju rada logopeda u SOS Dječjem Selu Ladimirevci.

Saznajte više