Objavljeno: srijeda, 15.01.2020.

Nastavljamo s pružanjem usluge logopeda djeci u Valpovu

U Gradskoj upravi Grada Valpova, gradonačelnik Matko Šutalo i direktor SOS Dječjeg Sela Ladimirevci, Zoran Relić, potpisali su Sporazum o sufinanciranju rada logopeda u SOS Dječjem Selu Ladimirevci.

 Ovim će se Sporazumom osigurati pružanje stručne pomoći logopeda djeci predškolske i školske dobi na području grada Valpova koja imaju jezično-govorne poteškoće u smisli rane identifikacije poremećaja što omogućava provedbu terapije te preveniranja teškoća koja se mogu posredno javiti.

'SOS Dječje selo Ladimirevci pruža usluge organiziranog stanovanja u 16 obitelji i uslugu smještaja u dvije podružnice SOS Zajednice mladih u Osijeku', izvijestio je Zoran Relić.

U okviru svojeg djelovanja SOS Dječje Selo provodi brojne socijalne usluge na području cijele Osječko-baranjske županije pod zajedničkim nazivom Program jačanja obitelji, od kojih se naročito ističe stručna pomoć logopeda. Važno je naglasiti da usluge logopeda mogu koristiti sva djeca s područja grada Valpova i njihovi roditelji sukladno potrebama. Ambulanta logopeda smještena je u SOS Selu, ali logoped jednom tjedno radi i u Dječjem vrtiću u Valpovu, naglasio je Relić.

Direktor SOS Dječjeg sela, Zoran Relić, zahvalio se Gradu Valpovu i gradonačelniku Šutalu što su prepoznali važnost i potrebu ovog programa te napomenuo da je tijekom 2019. godine usluge logopeda koristilo ukupno 58 djece s područja grada Valpova. Ujedno je izrazio zadovoljstvo nastavkom provedbe ovog programa i u 2020. godini te nadu da će Grad Valpovo i SOS Dječje Selo Ladimirevci i u narednom razdoblju zajednički raditi na provedbi brojnih demografskim mjera.

Novosti

Objavljeno:
petak, 17.01.2020.

Proglašen pobjednik nagrade Dare4Care za inovativne programe

Međunarodna krovna organizacija, SOS Children's Villages International svrstala je naš Program pripreme za izlazak iz skrbi među tri najbolja u 2019., a pobijedio je program SOS Dječjeg sela Etiopija.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 16.01.2020.

Roma support – mobilni tim za podršku obiteljima

Ojačali smo napore prema prevenciji izdvajanja djece i podršci obiteljima u riziku i kroz novi projekt na području Čakovca.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 30.12.2019.

42.000 kn donacija putem Keks paya

Aplikacija Keks pay, dostupna je svima te putem nje još uvijek možete podržati sretno odrastanje djece u SOS Dječjim selima.

Saznajte više