Objavljeno: četvrtak, 16.01.2020.

Roma support – mobilni tim za podršku obiteljima

Ojačali smo napore prema prevenciji izdvajanja djece i podršci obiteljima u riziku i kroz novi projekt na području Čakovca.

 SOS Dječje selo Hrvatska brine o 240-ero djece i mladih bez odgovarajuće skrbi, a u misiji stvaranja brižnog doma za svako dijete razvili smo i Programe jačanja obitelji koji djeluju na prevenciji izdvajanja djece i podršci obiteljima u riziku na brojnim područjima Republike Hrvatske putem naših mobilnih timova. Programima i radom na terenu u 2019. godini pružili smo podršku 350 djece i mladih.

Naši mobilni timovi stručnjaka rado dijele stečena znanja i iskustva te su aktivno uključeni u novi projekt ROMA SUPPORT – Mobilni tim za podršku obiteljima, sa zadaćom praćenja i pružanja podrške.

Projekt se provodi od 1. rujna 2019. do kraja kolovoza 2020. godine. Projekt ROMA SUPPORT financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a glavna aktivnost projekta odnosi se na pružanje podrške pripadnicima romske zajednice pomoću novoosnovanog mobilnog tima GDCKČ-a i grupnog rada u njihovom domu i naseljima. SOS Dječje selo Hrvatska partner je na projektu s Hrvatskim Crvenim križem – Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec i CZSS Čakovec.

Cilj projekta je unaprijediti socijalnu uključenost pripadnika romske zajednice s područja nadležnosti Centra za socijalnu skrb Čakovec i uspostaviti koordinirani sustav potpore socijalno osjetljivim skupinama.

Novosti

Objavljeno:
petak, 17.01.2020.

Proglašen pobjednik nagrade Dare4Care za inovativne programe

Međunarodna krovna organizacija, SOS Children's Villages International svrstala je naš Program pripreme za izlazak iz skrbi među tri najbolja u 2019., a pobijedio je program SOS Dječjeg sela Etiopija.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 15.01.2020.

Nastavljamo s pružanjem usluge logopeda djeci u Valpovu

U Gradskoj upravi Grada Valpova, gradonačelnik Matko Šutalo i direktor SOS Dječjeg Sela Ladimirevci, Zoran Relić, potpisali su Sporazum o sufinanciranju rada logopeda u SOS Dječjem Selu Ladimirevci.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 30.12.2019.

42.000 kn donacija putem Keks paya

Aplikacija Keks pay, dostupna je svima te putem nje još uvijek možete podržati sretno odrastanje djece u SOS Dječjim selima.

Saznajte više