Objavljeno: četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Bio je to ujedno i 4. izlet Male planinarske škole na kojoj su djeca i mladi učili kako pružiti prvu pomoć u slučaju nesvjestice, rana i lomova.Učenje prve pomoći i demonstriranje nezgoda su im omogućili volonteri Crvenog križa.

Potom su krenuli šetati livadama i šumskim putevima Donje Motičine i Martina.

U Donjoj Motičini su vidjeli popularno sanjkalište na kojem bi se djeca vrlo rado sanjkala, ali ih vrijeme nažalost nije poslužilo. Nakon toga, nastavili su prema Martinu gde su zastali kako bi vidjeli templarsku crkvu iz 13. st., jedinu takvu očuvanu u Hrvatskoj. Sportski, zabavni i edukativni izlet potom su i završili, ali odmah su počeli dogovarati nove planinarske avanture po Slavoniji!

 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 01.06.2020.

SOS predstavnici ponovno na terenu

Nakon poduže pauze zbog koronavirusa, od danas su naši SOS predstavnici ponovno na terenu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 25.05.2020.

SOS Dječje selo Ladimirevci obilježilo svoj 23. rođendan

Činilo se da će ovaj rođendan, osim bez prijatelja, proći i bez proslave. Ali,Lada i Miro, stanovnici Dječjeg sela koji se pojavljuju u posebnim prigodama, došli su na genijalnu ideju...

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 15.05.2020.

Sretan vam Međunarodni dan obitelji

U SOS Dječjem selu Hrvatska stvaramo obitelj za djecu bez roditeljske skrbi i pomažemo im oblikovati budućnost jer smatramo da svako dijete zaslužuje odrastati u brižnom domu.

Saznajte više