Objavljeno: četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Bio je to ujedno i 4. izlet Male planinarske škole na kojoj su djeca i mladi učili kako pružiti prvu pomoć u slučaju nesvjestice, rana i lomova.Učenje prve pomoći i demonstriranje nezgoda su im omogućili volonteri Crvenog križa.

Potom su krenuli šetati livadama i šumskim putevima Donje Motičine i Martina.

U Donjoj Motičini su vidjeli popularno sanjkalište na kojem bi se djeca vrlo rado sanjkala, ali ih vrijeme nažalost nije poslužilo. Nakon toga, nastavili su prema Martinu gde su zastali kako bi vidjeli templarsku crkvu iz 13. st., jedinu takvu očuvanu u Hrvatskoj. Sportski, zabavni i edukativni izlet potom su i završili, ali odmah su počeli dogovarati nove planinarske avanture po Slavoniji!

 

Novosti

Objavljeno:
petak, 27.03.2020.

Upoznajte Katicu – posve neobičnu stanarku u Selu

Biti brižan i pažljiv prema životinjama odlika je naših mališana, koji su vjeverici pružili topli dom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 23.03.2020.

Zemljotres 22. ožujka 2020.

Naša djeca i mladi su svi u dobrom stanju, očekivano potreseni, kao i sva djeca za koju je jučerašnji zemljotres bio velik šok.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.03.2020.

Sigurnost i zdravlje djece u SOS Dječjim selima na prvom mjestu

Svakodnevni život djece prilagođen je situaciji širenja i borbe s koronavirusom, a SOS Dječje selo Hrvatska provodi mjere koje čuvaju sigurnost i zdravlje djece u našoj skrbi, kao i zaposlenika.

Saznajte više