Objavljeno: utorak, 03.03.2020.

Uz kompas i kartu u potrazi za blagom

Naši mališani u SOS Dječjem selu Ladimirevci aktivni su planinari, to već svatko zna. A svaki susret koriste i kao priliku naučiti nešto novo...uz zabavu naravno!

Proteklog vikenda djeca i mladi iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci bili su na planinarskom izletu s PD Zanatlija iz Osijeka. Osim što na planinarskom putu imaju priliku pogledati razne znamenitosti, uvijek je to i prilika za učenje korisnih znanja i vještina.

Tema izleta je bila orijentacija u šumi korištenjem kompasa i karte. Da bi učenje bilo zanimljivo, organizirana je potraga za blagom. Motivacije tako nije nedostajalo pa su djeca kroz igru, zabavu i međusobno druženje uspješno usvojili nove korisne vještine.

Na svom putu vidjeli su i glagoljaške natpise na srednjovjekovnoj crkvi sv. Dimitrija te rodnu kuću dr. Andrije Štampara. Prekrasnom rutom popeli su se do planinarske kuće Viljevo na 297 metara nadmorske visine te su istraživali Dilj goru.  Izlet su završili igrom i druženjem uz vatru, kako to pravim planinarima i priliči!

Možemo slobodno konstatirati, mala planinarska škola uspješno je položena!

Novosti

Objavljeno:
petak, 27.03.2020.

Upoznajte Katicu – posve neobičnu stanarku u Selu

Biti brižan i pažljiv prema životinjama odlika je naših mališana, koji su vjeverici pružili topli dom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 23.03.2020.

Zemljotres 22. ožujka 2020.

Naša djeca i mladi su svi u dobrom stanju, očekivano potreseni, kao i sva djeca za koju je jučerašnji zemljotres bio velik šok.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.03.2020.

Sigurnost i zdravlje djece u SOS Dječjim selima na prvom mjestu

Svakodnevni život djece prilagođen je situaciji širenja i borbe s koronavirusom, a SOS Dječje selo Hrvatska provodi mjere koje čuvaju sigurnost i zdravlje djece u našoj skrbi, kao i zaposlenika.

Saznajte više