Objavljeno: utorak, 30.06.2020.

Javni poziv trenerima na projektu

Otvaramo javni poziv trenerima na projektu - "Skrb temeljena na znanjima o traumi"! Ljubazno molimo sve zainteresirane da svoj životopis i motivacijsko pismo pošalju Ljiljani Ban, asistentici na projektu, na e-mail adresu ljiljana.ban@sos-dsh.hr. Molimo Vas da svoje prijave pošaljete najkasnije do 15.7.2020. Kandidati koji uđu u uži krug bit će pozvani na razgovor.

UKRATKO O PROJEKTU

U ožujku 2020. počela je provedba EU projekta "Sigurna mjesta i nesmetan razvoj djece - integriranje praksi temeljenih na znanjima o traumi u sustav alternativne skrbi" koju SOS Dječje selo Hrvatska provodi u partnerstvu s krovnom organizacijom SOS Kinderdorf International, organizacijom CELCIS iz Škotske, specijaliziranom za edukaciju stručnjaka iz sustava skrbi te 5 SOS nacionalnih udruga iz Bugarske, Grčke, Mađarske, Belgije, Srbije.

Cilj projekta je ojačati sustav podrške i pomoći djeci i mladima s iskustvom traume kroz osposobljavanje stručnjaka unutar sustava socijalne skrbi. Očekivane dobiti projekta su, s jedne strane postizanje sigurnijeg okruženja i podrške djeci i mladima u njihovom oporavku i razvoju punih potencijala, a s druge jačanje profesionalnih kapaciteta stručnjaka kroz usvajanje specifičnih znanja o traumi i načina pružanja podrške djeci i mladima koja su proživjela traumu.

SOS Dječje selo Hrvatska će uz ostale projektne aktivnosti educirati 100 stručnjaka iz sustava alternativne skrbi o temi traume i rada s djecom i mladima koji su proživjeli traumu te odabranim organizacijama za alternativnu skrb pružiti stručnu podršku u implementaciji prakse temeljene na znanjima o traumi.

TRENERI NA PROJEKTU:

Kako bi ostvarili svrhu ovog projekta potrebno nam je angažirati 2 stručnjaka koji će na temelju edukacije za master trenere te prethodno sastavljenih edukacijskih modula, priručnika i pratećih materijala provesti edukacije za stručnjake koji rade s djecom i mladima u području alternativne skrbi.

Kandidati za poziciju trenera trebaju zadovoljiti sljedeće uvjete:

- visoka stručna sprema iz područja društveno humanističkih znanosti (psihologija, socijalna pedagogija, socijalni rad i sl.)
-prethodno iskustvo u vođenju edukativnih treninga za stručnjake
-najmanje 3 godine radnog iskustva u području zaštite djece (poželjno u području alternativne skrbi)
- znanje o učincima traume na dječji razvoj
- poželjno iskustvo savjetovanja ili/i psihoterapijskog rada s djecom i mladima koja su proživjeli traume
- mogućnost angažmana od 63 dana u razdoblju od siječnja 2021. do veljače 2022. prema dogovoru s naručiteljem posla u skladu s predviđenim vremenskim okvirom za izvođenje projektnih aktivnosti
- izvrsno poznavanje engleskog jezika u govoru i pismu

Dužnosti trenera u razdoblju angažmana:
- sudjelovati na treningu trenera u Budimpešti početkom 2021. u trajanju od 2x4 dana
- održati 5 treninga u trajanju od 2x3 dana na 4 različite lokacije u RH
- mentoriranje sudionika treninga između dva modula treninga
- održati radionice i stručnu podršku u implementaciji prakse temeljene na znanjima o traumi u 2-3 odabrane organizacije alternativne skrbi
- izvoditi edukacije prema predviđenom Priručniku
- podnositi sva potrebna izvješća u dogovoru s projektnim timom kao i završni izvještaj u skladu s propisanim obrascima
- surađivati sa projektnim timom i slijediti logističke upute izvođenja treninga
- dogovarati plan rada svake edukacije sa projektnim timom

Trenerima će se osigurati:
- besplatni trening za trenere u Budimpešti
- svi edukacijski i drugi potrebni materijali za izvođenje treninga
- honorar je predviđen po broju radnih dana na projektu
- troškovi putovanja do lokacija na kojima se edukacije izvode kao i troškovi smještaja i hrane u skladu sa zadanim projektnim budžetom

PRIJAVE:

Ljubazno molimo sve zainteresirane da svoj životopis i motivacijsko pismo pošalju Ljiljani Ban, asistentici na projektu, na e-mail adresu ljiljana.ban@sos-dsh.hr. Molimo Vas da svoje prijave pošaljete najkasnije do 15.7.2020. Kandidati koji uđu u uži krug bit će pozvani na razgovor.

Sažetak projekta možete pronaći OVDJE.
 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 06.07.2020.

Predstavnici dječjih osmijeha

Novi radni tjedan je pred nama, a s njime i naši SOS predstavnici na raznim lokacijama diljem lijepe naše.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 02.07.2020.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

S početkom srpnja, najtoplijeg mjeseca u godini, u SOS Dječjem selu Ladimirevci službeno je započelo tradicionalno “Ljeto u Selu”!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 29.06.2020.

SOS predstavnici – srce na terenu

Život i rad u novoj svakodnevnici, u doba koronavirusa nikome nije lak. No naši SOS predstavnici i dalje hrabro i sa smiješkom izlaze na teren i misle na naše mališane.

Saznajte više