Objavljeno: ponedjeljak, 17.08.2020.

Posebni obrazovni program

I ove školske godine tim programa Brižan dom za svako dijete provodio je projekt POP - SOS Dječje selo Hrvatska na području Grada Gline. Projekt se provodio u partnerstvu sa OŠ Glina uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 Iako su epidemiološke mjere vezane za pandemiju COVIDA 19 značajno utjecale na projekte aktivnosti, sve predviđene aktivnosti su uspješno, uz malu prilagodbu, provedene.

Na grupnim radionicama djeca su se zabavljala, družila, jela pizzu, vježbala matematiku ali i razgovarala o nenasilnom rješavanju sukoba, samopoštovanju, zdravim stilovima života i drugim važnim temama.

Za vrijeme trajanja epidemioloških mjera kada nije bilo moguće redovito održavanje grupnih susreta voditelji grupe organizirali su grupne aktivnosti na WhatsApp-u.

Nakon što su mjere popustile, u skladu sa preporukama i epidemiološkim mjerama organizirane su zanimljive aktivnosti na otvorenome u suradnji sa udrugom Outward Bound Hrvatska te završni izlet, kako bi uz finu hranu i igranje društvenih igara proslavili ovu neobičnu školsku godinu koja je iza nas.

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 23.09.2020.

Koje je vaše sigurno mjesto?

Udruga SOS Dječje selo Hrvatska održala je Nacionalnu kick-off konferenciju u okviru europskog projekta (REC) ‘Sigurna mjesta i nesmetan razvoj djece – integriranje praksi temeljenih na znanjima o traumi u sustav alternativne skrbi’.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 17.09.2020.

Naša Kika kao kuma izložbe

Čini se da ovih dana nema osobe koja ne bi željela, barem nakratko, biti u društvu naše Kristine Ivanuš. Mlada, uspješna, dobitnica Hermann Gmeiner nagrade ovoga puta uljepšala je otvaranje pokretne izložbe 'Blago Jadranskog podmorja'.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 08.09.2020.

Uz čvrsti zagrljaj SOS mame hrabro u avanturu života

Kako to već biva s početkom rujna dolaze nam novi počeci. Tako se ove godine od SOS Dječjeg sela Lekenik oprostilo sedam osmaša.

Saznajte više