Objavljeno: utorak, 01.09.2020.

Uz morska sjećanja ususret srednjoj školi

Osmaši iz SOS Dječjeg sela Lekenik posljednje su dane ljeta proveli u Zaostrogu i napunili baterije za prvi susret sa srednjom školom.

Sedam nezaboravnih dana u Zaostrogu zauvijek će pamtiti naši novopečeni srednjoškolci. Nakon završetka osmog razred i oproštaja od osnovne škole, djeca iz SOS Dječjeg sela Lekenik uživala su u morskim radostima.

Uz kupanje, vožnju pedalinom i adrenalinske avanture na popularnim 'napuhancima' mladi su evocirali uspomene na zajednički život u Dječjem selu. U rujnu kreću u srednje škole i sele iz Lekenika u SOS Zajednice mladih u Velikoj Gorici i Zagrebu.
Puno je upitnika u tim dječjim glavama vezano za "novi" život, za novu školsku i gradsku sredinu, veće odgovornosti i obaveze, nove osobe koje ulaze u njihove živote.

Uz plivanje, picigin, planinarenje na užarenom suncu, igre na trampolinima, uživanje u valovima sve se čini lako. I bit će, vjerujemo!

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 23.09.2020.

Koje je vaše sigurno mjesto?

Udruga SOS Dječje selo Hrvatska održala je Nacionalnu kick-off konferenciju u okviru europskog projekta (REC) ‘Sigurna mjesta i nesmetan razvoj djece – integriranje praksi temeljenih na znanjima o traumi u sustav alternativne skrbi’.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 17.09.2020.

Naša Kika kao kuma izložbe

Čini se da ovih dana nema osobe koja ne bi željela, barem nakratko, biti u društvu naše Kristine Ivanuš. Mlada, uspješna, dobitnica Hermann Gmeiner nagrade ovoga puta uljepšala je otvaranje pokretne izložbe 'Blago Jadranskog podmorja'.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 08.09.2020.

Uz čvrsti zagrljaj SOS mame hrabro u avanturu života

Kako to već biva s početkom rujna dolaze nam novi počeci. Tako se ove godine od SOS Dječjeg sela Lekenik oprostilo sedam osmaša.

Saznajte više