Objavljeno: srijeda, 29.10.2008.

SOS-Dječje selo Hrvatska i Mazda Hrvatska pokrenuli suradnju

Mazda Hrvatska i SOS-Dječje selo Hrvatska potpisali su ugovor o suradnji u SOS-Dječjem selu Lekenik. Hrvatska je jedna od šest zemalja u kojoj je pokrenuta ova suradnja.

Mazda podupire SOS- Dječja sela diljem Europe

 Mazda Hrvatska i SOS-Dječje selo Hrvatska potpisali su ugovor o suradnji u SOS-Dječjem selu Lekenik. Hrvatska je jedna od šest zemalja u kojoj je pokrenuta ova suradnja.

SOS Dječje selo međunarodna je nevladina organizacija osnovana prije 60 godina od strane Hermanna Gmeinera. Pruža djeci i mladim ljudima, koji nemaju mogućnost živjeti sa svojom biološkom obitelji, mjesto gdje mogu odrastati u ugodnoj obiteljskoj atmosferi njegujući svoju kulturu i religiju. Djeca pohađaju vrtić i školu te žive u svojim novim obiteljima zajedno s braćom i sestrama. SOS također mlade priprema za posao i za samostalni život.

SOS-Dječje selo Hrvatska trenutno skrbi o 240 djece i mladih u SOS-dječjem selu Lekenik i Ladimirevci i pet SOS-Zajednica mladih.

Mazda Hrvatska se odlučila da će pomoći SOS-Dječjem selu Hrvatska tako što će pokriti troškove struje, plina, vode, komunalnih usluga i telefona za sedam kuća u SOS-Dječjem selu.

„ Drago nam je i sretni smo što Mazda Hrvatska podržava, ima razumijevanja u stvaranju obiteljskog ozračja za naše male i velike stanovnike“ rekla je na potpisivanju ugovora o suradnji prof.dr.sc. Mariza Katavić, predsjednica SOS-Dječjeg sela Hrvatska .

Branko Maranić, direktor Mazda Motor Croatia d.o.o., izjavio je da je ovaj projekt dio projekta Mazde Europa, ali i nastavak angažmana Mazde Hrvatska na sličnim projektima u funkciji pomoći djeci, kroz čitavo vrijeme djelovanja Mazde u Hrvatskoj. „Vjerujemo da će i ostali slijediti ove primjere jer su djeca temeljna vrijednost našeg društva, a posebna pomoć potrebna je upravo djeci koja nemaju obitelji kako bi se ravnopravno uključila u život.“

Prije službenog dijela upriličen je i zabavni program gdje su djeca iz SOS-Dječjeg sela Lekenik izvela recitale „Mazda najljepši auto“ i „Priča o Mazdi“ te je plesna skupina SOS-dječjeg sela Lekenik otplesala koreografiju “Radost plesanja”.

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više