Objavljeno: srijeda, 29.10.2008.

SOS-Dječje selo Hrvatska i Mazda Hrvatska pokrenuli suradnju

Mazda Hrvatska i SOS-Dječje selo Hrvatska potpisali su ugovor o suradnji u SOS-Dječjem selu Lekenik. Hrvatska je jedna od šest zemalja u kojoj je pokrenuta ova suradnja.

Mazda podupire SOS- Dječja sela diljem Europe

 Mazda Hrvatska i SOS-Dječje selo Hrvatska potpisali su ugovor o suradnji u SOS-Dječjem selu Lekenik. Hrvatska je jedna od šest zemalja u kojoj je pokrenuta ova suradnja.

SOS Dječje selo međunarodna je nevladina organizacija osnovana prije 60 godina od strane Hermanna Gmeinera. Pruža djeci i mladim ljudima, koji nemaju mogućnost živjeti sa svojom biološkom obitelji, mjesto gdje mogu odrastati u ugodnoj obiteljskoj atmosferi njegujući svoju kulturu i religiju. Djeca pohađaju vrtić i školu te žive u svojim novim obiteljima zajedno s braćom i sestrama. SOS također mlade priprema za posao i za samostalni život.

SOS-Dječje selo Hrvatska trenutno skrbi o 240 djece i mladih u SOS-dječjem selu Lekenik i Ladimirevci i pet SOS-Zajednica mladih.

Mazda Hrvatska se odlučila da će pomoći SOS-Dječjem selu Hrvatska tako što će pokriti troškove struje, plina, vode, komunalnih usluga i telefona za sedam kuća u SOS-Dječjem selu.

„ Drago nam je i sretni smo što Mazda Hrvatska podržava, ima razumijevanja u stvaranju obiteljskog ozračja za naše male i velike stanovnike“ rekla je na potpisivanju ugovora o suradnji prof.dr.sc. Mariza Katavić, predsjednica SOS-Dječjeg sela Hrvatska .

Branko Maranić, direktor Mazda Motor Croatia d.o.o., izjavio je da je ovaj projekt dio projekta Mazde Europa, ali i nastavak angažmana Mazde Hrvatska na sličnim projektima u funkciji pomoći djeci, kroz čitavo vrijeme djelovanja Mazde u Hrvatskoj. „Vjerujemo da će i ostali slijediti ove primjere jer su djeca temeljna vrijednost našeg društva, a posebna pomoć potrebna je upravo djeci koja nemaju obitelji kako bi se ravnopravno uključila u život.“

Prije službenog dijela upriličen je i zabavni program gdje su djeca iz SOS-Dječjeg sela Lekenik izvela recitale „Mazda najljepši auto“ i „Priča o Mazdi“ te je plesna skupina SOS-dječjeg sela Lekenik otplesala koreografiju “Radost plesanja”.

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više