Objavljeno: srijeda, 29.10.2008.

SOS-Dječje selo Hrvatska i Mazda Hrvatska pokrenuli suradnju

Mazda Hrvatska i SOS-Dječje selo Hrvatska potpisali su ugovor o suradnji u SOS-Dječjem selu Lekenik. Hrvatska je jedna od šest zemalja u kojoj je pokrenuta ova suradnja.

Mazda podupire SOS- Dječja sela diljem Europe

 Mazda Hrvatska i SOS-Dječje selo Hrvatska potpisali su ugovor o suradnji u SOS-Dječjem selu Lekenik. Hrvatska je jedna od šest zemalja u kojoj je pokrenuta ova suradnja.

SOS Dječje selo međunarodna je nevladina organizacija osnovana prije 60 godina od strane Hermanna Gmeinera. Pruža djeci i mladim ljudima, koji nemaju mogućnost živjeti sa svojom biološkom obitelji, mjesto gdje mogu odrastati u ugodnoj obiteljskoj atmosferi njegujući svoju kulturu i religiju. Djeca pohađaju vrtić i školu te žive u svojim novim obiteljima zajedno s braćom i sestrama. SOS također mlade priprema za posao i za samostalni život.

SOS-Dječje selo Hrvatska trenutno skrbi o 240 djece i mladih u SOS-dječjem selu Lekenik i Ladimirevci i pet SOS-Zajednica mladih.

Mazda Hrvatska se odlučila da će pomoći SOS-Dječjem selu Hrvatska tako što će pokriti troškove struje, plina, vode, komunalnih usluga i telefona za sedam kuća u SOS-Dječjem selu.

„ Drago nam je i sretni smo što Mazda Hrvatska podržava, ima razumijevanja u stvaranju obiteljskog ozračja za naše male i velike stanovnike“ rekla je na potpisivanju ugovora o suradnji prof.dr.sc. Mariza Katavić, predsjednica SOS-Dječjeg sela Hrvatska .

Branko Maranić, direktor Mazda Motor Croatia d.o.o., izjavio je da je ovaj projekt dio projekta Mazde Europa, ali i nastavak angažmana Mazde Hrvatska na sličnim projektima u funkciji pomoći djeci, kroz čitavo vrijeme djelovanja Mazde u Hrvatskoj. „Vjerujemo da će i ostali slijediti ove primjere jer su djeca temeljna vrijednost našeg društva, a posebna pomoć potrebna je upravo djeci koja nemaju obitelji kako bi se ravnopravno uključila u život.“

Prije službenog dijela upriličen je i zabavni program gdje su djeca iz SOS-Dječjeg sela Lekenik izvela recitale „Mazda najljepši auto“ i „Priča o Mazdi“ te je plesna skupina SOS-dječjeg sela Lekenik otplesala koreografiju “Radost plesanja”.

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 23.05.2019.

Uz Oriflame učimo brinuti o prirodi!

Posebno nam je drago kad imamo priliku surađivati s tvrtkama koje, uz svoje uspješno poslovanje, misiju temelje na brizi o prirodi i okolišu, jer i to su vrijednosti koje pokušavamo usaditi djeci u SOS Dječjim selima.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 20.05.2019.

Sport, zabava i fina hrana na Kozjaku

Veliko srce i dobra volja naših prijatelja iz Športsko rekreacijskog društva Kozjak učinili su ovaj dan posebnim djeci iz SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 16.05.2019.

Planinarenje, učenje i uživanje na 569 metara

Niti loše vrijeme ne može pokvariti atmosferu kada djeca i djelatnici SOS Dječjeg sela Ladimirevci planinare. Kao i svaki do sad, još jedan vrh osvojen je uz pjesmu i smijeh.

Saznajte više