Objavljeno: petak, 19.03.2010.

Njemačka vlada pomaže

Veleposlanik dr. Bernd Fischer boravio je 18. ožujka 2010. Lekeniku u povodu primopredaje dobrotvorne donacije njemačke vlade Udruzi SOS Dječje selo Hrvatska i SOS Dječjem selu Lekenik.

Veleposlanik je nacionalnoj direktorici Udruge SOS Dječje selo Hrvatska Višnji Tuškan-Krupić i direktoru SOS Dječjeg sela Lekenik Mariju Čoviću uručio donaciju u vrijednosti od 13.600,00 eura za uređenje novog dječjeg igrališta u Lekeniku. Na svečanosti su prisustvovali i zamjenici županice Sisačko-moslavačke županije Milan Oblaković i Mira Harcet te načelnik općine Lekenik Marijan Crnkoci.

Dječje igralište, na kojem se zajedno igraju djeca iz općine Lekenik i iz SOS Dječjeg sela Lekenik, a koje je staro 16 godina i više nije bilo dovoljno sigurno za djecu, ovom donacijom je obnovljeno i zamijenjeno novim sigurnim igračkama i antistresnom podlogom. Ova potpora pripada nizu donacija kojima njemačka vlada pruža podršku tzv. malim projektima, među kojima su npr. projekt financiranja nabave opreme za poslove čišćenja u okviru zapošljavanja osoba s invaliditetom u Vukovaru te projekt financiranja školovanja za veterane invalide rata i nabavu nastavno-tehničke opreme u Zagrebu.
 

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više