Objavljeno: petak, 19.03.2010.

Njemačka vlada pomaže

Veleposlanik dr. Bernd Fischer boravio je 18. ožujka 2010. Lekeniku u povodu primopredaje dobrotvorne donacije njemačke vlade Udruzi SOS Dječje selo Hrvatska i SOS Dječjem selu Lekenik.

Veleposlanik je nacionalnoj direktorici Udruge SOS Dječje selo Hrvatska Višnji Tuškan-Krupić i direktoru SOS Dječjeg sela Lekenik Mariju Čoviću uručio donaciju u vrijednosti od 13.600,00 eura za uređenje novog dječjeg igrališta u Lekeniku. Na svečanosti su prisustvovali i zamjenici županice Sisačko-moslavačke županije Milan Oblaković i Mira Harcet te načelnik općine Lekenik Marijan Crnkoci.

Dječje igralište, na kojem se zajedno igraju djeca iz općine Lekenik i iz SOS Dječjeg sela Lekenik, a koje je staro 16 godina i više nije bilo dovoljno sigurno za djecu, ovom donacijom je obnovljeno i zamijenjeno novim sigurnim igračkama i antistresnom podlogom. Ova potpora pripada nizu donacija kojima njemačka vlada pruža podršku tzv. malim projektima, među kojima su npr. projekt financiranja nabave opreme za poslove čišćenja u okviru zapošljavanja osoba s invaliditetom u Vukovaru te projekt financiranja školovanja za veterane invalide rata i nabavu nastavno-tehničke opreme u Zagrebu.
 

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više