Objavljeno: petak, 19.03.2010.

Njemačka vlada pomaže

Veleposlanik dr. Bernd Fischer boravio je 18. ožujka 2010. Lekeniku u povodu primopredaje dobrotvorne donacije njemačke vlade Udruzi SOS Dječje selo Hrvatska i SOS Dječjem selu Lekenik.

Veleposlanik je nacionalnoj direktorici Udruge SOS Dječje selo Hrvatska Višnji Tuškan-Krupić i direktoru SOS Dječjeg sela Lekenik Mariju Čoviću uručio donaciju u vrijednosti od 13.600,00 eura za uređenje novog dječjeg igrališta u Lekeniku. Na svečanosti su prisustvovali i zamjenici županice Sisačko-moslavačke županije Milan Oblaković i Mira Harcet te načelnik općine Lekenik Marijan Crnkoci.

Dječje igralište, na kojem se zajedno igraju djeca iz općine Lekenik i iz SOS Dječjeg sela Lekenik, a koje je staro 16 godina i više nije bilo dovoljno sigurno za djecu, ovom donacijom je obnovljeno i zamijenjeno novim sigurnim igračkama i antistresnom podlogom. Ova potpora pripada nizu donacija kojima njemačka vlada pruža podršku tzv. malim projektima, među kojima su npr. projekt financiranja nabave opreme za poslove čišćenja u okviru zapošljavanja osoba s invaliditetom u Vukovaru te projekt financiranja školovanja za veterane invalide rata i nabavu nastavno-tehničke opreme u Zagrebu.
 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više