Objavljeno: ponedjeljak, 19.04.2010.

Medijatori u "Klasju"

Članovi Kluba medijatora SOS Dječjeg sela Ladimirevci, zajedno su sa svojim učiteljima medijacije iz Centra za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek, 15.04.2010. posjetili Dječji dom "Klasje" u Osijeku.

 

Svojim vršnjacima prezentirali su vršnjačku medijaciju kao način rješavanja sukoba među djecom.

Nakon što su pogledali predstavu u kojoj je Pepeljuga uz pomoć vile Medijatorice riješila problem s maćehom i otišla na bal, te prikaz medijacije jednog sukoba u školi, djeca iz "Klasja" su pokazala interes za ovakav način rješavanja međusobnih sukoba a neki od njih su se prijavili za edukaciju iz medijacije.

Sve je završilo igrom koja je vrlo "slatko" pokazala djeci kolika može biti dobit kada se u rješavanju postavljenog zadatka surađuje, jer što su više i češće surađivali, dobivali su više bombona.

They presented a mediation as a way of resolving conflicts between children.

 When they saw play wher Cinderella with the help of fairies Medijatorice solve a problem with the stepmother and went to the ball, and a description of a conflict mediation in schools, children from "Klasje" showed interest in such a way to resolve conflicts and some of them have signed up for training in mediation.

Everything is finished playing, which is very "sweet" has shown how children can get in solving the task, because as more and more frequently collaborated , were given more candy.

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više