Objavljeno: ponedjeljak, 19.04.2010.

Medijatori u "Klasju"

Članovi Kluba medijatora SOS Dječjeg sela Ladimirevci, zajedno su sa svojim učiteljima medijacije iz Centra za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek, 15.04.2010. posjetili Dječji dom "Klasje" u Osijeku.

 

Svojim vršnjacima prezentirali su vršnjačku medijaciju kao način rješavanja sukoba među djecom.

Nakon što su pogledali predstavu u kojoj je Pepeljuga uz pomoć vile Medijatorice riješila problem s maćehom i otišla na bal, te prikaz medijacije jednog sukoba u školi, djeca iz "Klasja" su pokazala interes za ovakav način rješavanja međusobnih sukoba a neki od njih su se prijavili za edukaciju iz medijacije.

Sve je završilo igrom koja je vrlo "slatko" pokazala djeci kolika može biti dobit kada se u rješavanju postavljenog zadatka surađuje, jer što su više i češće surađivali, dobivali su više bombona.

They presented a mediation as a way of resolving conflicts between children.

 When they saw play wher Cinderella with the help of fairies Medijatorice solve a problem with the stepmother and went to the ball, and a description of a conflict mediation in schools, children from "Klasje" showed interest in such a way to resolve conflicts and some of them have signed up for training in mediation.

Everything is finished playing, which is very "sweet" has shown how children can get in solving the task, because as more and more frequently collaborated , were given more candy.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više