Objavljeno: srijeda, 02.06.2010.

Siemens Hrvatska uručio donaciju SOS Dječjem selu Lekenik

U povodu Međunarodnog dana djeteta Siemens Hrvatska donirao je SOS Dječje selo Lekenik.

Predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska Mladen Fogec uručio je donaciju direktoru SOS Dječjeg sela Lekenik Mariu Čoviću, prilikom čega je izjavio: „Ova donacija dio je Siemensova programa društveno odgovornog ponašanja Siemens Caring Hands. U sklopu tog programa, uz ostalo, djeci i mladima pružamo financijsku pomoć i potpomažemo njihovu edukaciju. Želja nam je ovom donacijom pridonijeti SOS Dječjem selu Lekenik koje se brine o stotinjak djece bez roditelja i roditeljske skrbi. Mladi naraštaji su naša budućnost i briga za njihov razvoj je zadaća svakog od nas.“

Uz predstavnike Siemensa djecu su posjetili i poznati hokejaši Medveščaka iz Zagreba Luka Ulaga, Janko Šupih i Marko Lovrenčić, kluba koji također podržava Siemens Hrvatska. Hokejaši su s djecom iz sela odigrali utakmicu metlometa, verziju hokeja u dvorani u kojoj se umjesto palicama igra metlama. Metlomet je, naime, osmišljen u SOS Dječjem selu Lekenik. Domaćini su goste upoznali s načinom rada SOS Dječjeg sela Lekenik, sadržajima i aktivnostima koje nudi svojim malim stanovnicima, a zatim su posjetili izložbu likovnih radova štićenika na temu ekologija.

Direktor SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović tom je prigodom izjavio: „Drago nam je da se Siemens Hrvatska pridružio donatorima SOS dječjih sela koji omogućuju da se kvalitetno skrbimo o našoj djeci. Ovo je pomoć s kojom će jedna SOS obitelj u našem selu pokriti svoje godišnje režijske troškove, puno hvala Siemensu Hrvatska što je to omogućio.“

još fotografija

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više