Objavljeno: utorak, 08.06.2010.

Henkel i Ultra gros uručili donaciju

Predstavnik tvrtke Henkel Croatia, g. Paul Vetter i direktor trgovačkog lanca Ultra gros d.o.o., g. Josip Butara danas su uručili donaciju SOS Dječjem selu Hrvatska.

U sklopu kampanje „Pametna mama koristi Rex“, koju je organizirala tvrtka Henkel Croatia u suradnji s trgovačkim lancem Ultra gros d.o.o. prikupljen je donacijski fond kojim će se financirati godišnji troškovi igraonice u SOS Dječjem selu Lekenik. Uz financijsku podršku, tvrtka Henkel je SOS Dječjem selu Hrvatska donirala i 1000 kilograma praška za pranje rublja Rex. Ovu donaciju velikim dijelom su omogućili i građani Republike Hrvatske koji su se odazvali pozivu da sudjeluju u akciji.

U sastavu SOS Dječjeg sela Lekenik, ustanove koja se brine za djecu bez roditelja i roditeljske skrbi, djeluje i igraonica Društvenog centra Hermann Gmeiner. Cilj igraonice je ponuditi djeci smještenoj u Selu raznovrsne didaktičke sadržaje poput likovne grupe, kino projekcija i eko patrole. Tvrtka Henkel već dugi niz godina pomaže djeci, posebice na području obrazovanja, stoga je ova donacija kojom će se financirati aktivnosti u 2010. godini logičan slijed humanitarnih aktivnosti tvrtke.

„Putem svoje kampanje 'Pametna mama koristi Rex' Henkel želi ukazati na obiteljsku povezanost te činjenicu da kućanski poslovi poput pranja rublja ne bi trebali oduzimati previše vremena koje je namijenjeno brizi majke za njenu djecu i obitelj. Vjerujemo da je SOS mamama u SOS Dječjem selu Hrvatska to vrijeme izrazito važno budući da su one temelj obitelji koju čine zajedno s povjerenom im djecom i u kojoj nastoje stvoriti osjećaj pripadnosti i ljubavi“, izjavio je Paul Vetter, Direktor poslovne jedinice za pranje i čišćenje u domaćinstvu kompanije Henkel Croatia.

Direktor trgovačkog lanca Ultra gros d.o.o., g. Josip Butara ovom prilikom je izjavio: „Veliko nam je zadovoljstvo što je upravo Henkel podržao ideju da organiziramo humanitarnu akciju i omogućio da se ideja realizira kroz aktivnost 'Pametna mama kupuje Rex'. Grupa Ultra gros se sa zadovoljstvom odaziva pozivu za partnerstvo u svim humanitarnim akcijama te na taj način ukazuje na svoju osjetljivost prema socijalnim problemima svojih građana kojima pokušava pomoći uz stalna sniženja i akcije koje provodi u prodajnim mjestima.“

„Zahvaljujemo tvrtkama Henkel i Ultra gros na donaciji i podršci koju pružaju SOS dječjim selima Ladimirevci i Lekenik i omogućuju djeci u SOS obiteljima sigurno i sretno djetinjstvo“, izjavila je gđa. Marinka Šenjug, voditeljica fundraising odjela SOS Dječjeg sela Hrvatska preuzimajući donaciju.
 

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više