Objavljeno: utorak, 08.06.2010.

Henkel i Ultra gros uručili donaciju

Predstavnik tvrtke Henkel Croatia, g. Paul Vetter i direktor trgovačkog lanca Ultra gros d.o.o., g. Josip Butara danas su uručili donaciju SOS Dječjem selu Hrvatska.

U sklopu kampanje „Pametna mama koristi Rex“, koju je organizirala tvrtka Henkel Croatia u suradnji s trgovačkim lancem Ultra gros d.o.o. prikupljen je donacijski fond kojim će se financirati godišnji troškovi igraonice u SOS Dječjem selu Lekenik. Uz financijsku podršku, tvrtka Henkel je SOS Dječjem selu Hrvatska donirala i 1000 kilograma praška za pranje rublja Rex. Ovu donaciju velikim dijelom su omogućili i građani Republike Hrvatske koji su se odazvali pozivu da sudjeluju u akciji.

U sastavu SOS Dječjeg sela Lekenik, ustanove koja se brine za djecu bez roditelja i roditeljske skrbi, djeluje i igraonica Društvenog centra Hermann Gmeiner. Cilj igraonice je ponuditi djeci smještenoj u Selu raznovrsne didaktičke sadržaje poput likovne grupe, kino projekcija i eko patrole. Tvrtka Henkel već dugi niz godina pomaže djeci, posebice na području obrazovanja, stoga je ova donacija kojom će se financirati aktivnosti u 2010. godini logičan slijed humanitarnih aktivnosti tvrtke.

„Putem svoje kampanje 'Pametna mama koristi Rex' Henkel želi ukazati na obiteljsku povezanost te činjenicu da kućanski poslovi poput pranja rublja ne bi trebali oduzimati previše vremena koje je namijenjeno brizi majke za njenu djecu i obitelj. Vjerujemo da je SOS mamama u SOS Dječjem selu Hrvatska to vrijeme izrazito važno budući da su one temelj obitelji koju čine zajedno s povjerenom im djecom i u kojoj nastoje stvoriti osjećaj pripadnosti i ljubavi“, izjavio je Paul Vetter, Direktor poslovne jedinice za pranje i čišćenje u domaćinstvu kompanije Henkel Croatia.

Direktor trgovačkog lanca Ultra gros d.o.o., g. Josip Butara ovom prilikom je izjavio: „Veliko nam je zadovoljstvo što je upravo Henkel podržao ideju da organiziramo humanitarnu akciju i omogućio da se ideja realizira kroz aktivnost 'Pametna mama kupuje Rex'. Grupa Ultra gros se sa zadovoljstvom odaziva pozivu za partnerstvo u svim humanitarnim akcijama te na taj način ukazuje na svoju osjetljivost prema socijalnim problemima svojih građana kojima pokušava pomoći uz stalna sniženja i akcije koje provodi u prodajnim mjestima.“

„Zahvaljujemo tvrtkama Henkel i Ultra gros na donaciji i podršci koju pružaju SOS dječjim selima Ladimirevci i Lekenik i omogućuju djeci u SOS obiteljima sigurno i sretno djetinjstvo“, izjavila je gđa. Marinka Šenjug, voditeljica fundraising odjela SOS Dječjeg sela Hrvatska preuzimajući donaciju.
 

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više