Objavljeno: srijeda, 21.07.2010.

Više od 50% Hrvata ove godine doniralo putem humanitarnog telefona

Istraživanje tvrtke Hendal na preko 1000 ispitanika iznad 15 godina pokazalo je kako je više od 50% ispitanika ove godine doniralo jednu od humanitarnih akcija putem humanitarnog broja telefona.

Najviše su donirali stanovnici Dalmacije, čak 57,4% ispitanika, a iza kojih slijede građani Grada Zagreba s 55% pozitivnih odgovora. Također, senzibiliziranije za humanitarne akcije pokazale su se žene, od kojih je 53,8% ispitanica odgovorilo pozitivno na upit da li su ove godine donirale putem humanitarnog broja telefona.

Istraživanje je također pokazalo kako najviše doniraju oni između 54 i 64 godine, čak 61,5% ispitanika i to najviše oni visoko obrazovani, njih 61,8%

Hendal je ovu anketu izradio za SOS Dječje selo Hrvatska povodom zamjećenosti kampanje Klub prijatelja SOS Dječjeg sela Hrvatska. Istraživanje je pokazalo kako je 64,1%ispitanika primijetilo kampanju u jednom od medija i to na televiziji njih čak 89,9%. Čak se 70,5% ispitanika izjasnilo kako ih je kampanja potaknula da doniraju sredstva SOS Dječjem selu Hrvatska.

HENDAL je vodeća domaća istraživačka agencija s dugogodišnjim iskustvom koja kontinuirano prati svjetske trendove u istraživačkoj industriji, ali je ujedno i socijalno osjetljiva te svojom ekspertizom pomaže i potrebitima. Tako su pomogli i SOS Dječjem selu Hrvatska te CATI metodom (computer asisted telephone interviewing) napravili istraživanje bez naknade za kampanju Klub prijatelja koja je bila u tijeku u travnju i svibnju.“, naglasila je Marijana Plovanić, iz tvrtke Hendal.

Kontakti za medije:
Branka Mihaljinec
, branka.sos@zg.t-com.hr, 098/291-944
Eva De Zan, eva.dezan@mpr.hr, 091/4669-689
 

Istraživanje (PDF, 520 KB)
Priopćenje za javnost (Word, 43 KB)

 

 

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više