Objavljeno: petak, 27.08.2010.

Hrvatski vaterpolisti i INA za SOS Dječje selo Lekenik

Europsko prvenstvo u vaterpolu ima i humanitarni karakter jer će INA dvije kune od svake prodane karte na benzinskim pumpama donirati SOS Dječjem selu Lekenik.

 Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine, službenog partnera Europskog prvenstva u vaterpolu i Perica Bukić, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza i predsjednik Organizacijskog odbora Europskog vaterpolskog prvenstva u Zagrebu danas su na Ininoj benzinskoj postaji u Miramarskoj potpisivanjem lopte simbolično obilježili suradnju povodom Europskog prvenstva u vaterpolu.

Događaju su prisustvovali Ratko Rudić, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije, Renato Živković, izvršni direktor Europskog prvenstva, Mariza Katavić, predsjednica Udruge SOS Dječje selo Hrvatska, Višnja Tuškan Krupić, nacionalna direktorica SOS Dječjeg sela Hrvatska te hrvatski vaterpolski reprezentativci. Na događaju je također najavljeno i da će INA od svake prodane karte za Europsko prvenstvo na predviđenim Ininim benzinskim postajama donirati dvije kune SOS Dječjem Selu Lekenik.

Tom prilikom Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine istaknuo je važnost događaja: “ Izuzetno mi je drago što smo se okupili samo tri dana prije početka Europskog prvenstva u vaterpolu, vrlo važnog događaja za grad Zagreb i hrvatski sport uopće. Njegova je vrijednost time veća, što ponosno mogu reći da smo prvenstvu odlučili dati i humanitarni karakter. Naime, osim što INA daje punu potporu hrvatskom sportu, uvijek nastoji pomoći i onima kojima je pomoć najpotrebnija- djeci. Stoga ćemo dvije kune od svake prodane karte na benzinskim pumpama donirati Dječjem Selu Lekenik.“

Predsjednica Udruge SOS Dječje selo Hrvatska Mariza Katavić zahvalila se Ini na velikodušnoj potpori: „Posebno nam je drago što ovim projektom, spajajući sport, Inu i SOS Dječja sela, dodatno produbljujemo prijateljstvo i suradnju koje smo započeli s Inom. Ispred SOS Dječjeg sela Hrvatska ponosni smo i počašćeni što smo upravo mi odabrani kao humanitarna organizacija s kojom je uspostavljena suradnja,“ i naglasila: „Ljubav prema sportu jedna je od temeljnih osobina koje njegujemo kod naše djece što potvrđuju i brojne aktivnosti koje unutar SOS Dječjih sela i SOS Zajednica mladih provodimo od samog početka djelovanja.“

Prisutnima se obratio i Perica Bukić istaknuvši: „Jednako kao što je vaterpolo desetljećima prisutan u srcima svih građana naše zemlje, tako je i INA svojom prisutnošću uz ulice naših mjesta kao i uz naše, ali i inozemne auto-ceste, duboko ukorijenjena rekao bih čak i u povijest Hrvatske. I vaterpolo i INA, svak na svoj način su simboli pokreta, snage i vječnosti u kvaliteti. U ovoj današnjoj maloj svečanosti vidim i ponešto simbolike. Tri dana uoči Europskog prvenstva u našem glavnom gradu, doveli smo hrvatski vaterpolski brod kod našeg pouzdanog partnera Ine na svojevrsno punjenje spremnika za dugačku i uspješnu plovidbu na predstojećem natjecanju.“

Do početka najvećeg ovogodišnjeg sportskog događaja u Hrvatskoj dijele nas samo tri dana, no naši reprezentativci već su maksimalno spremni.

Vaterpolisti su okupljanima na Ininoj benzinskoj postaji u Miramarskoj pripremili pravo iznenađenje dijeleći im autograme, a zauzvrat dobivali riječi podrške za nastup na Europskom prvenstvu.

www.vecernji.hr

 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više