Objavljeno: petak, 03.09.2010.

Kukuruzijada 2010

Već tradicionalno u SOS Dječjem selu Lekenik održava se Kukuruzijada- ceremonija kojom obilježavamo početak nove školske godine u SOS Dječjim selima te prelazak bivših osmoškolaca u srednje škole i prelazak u SOS Zajednice mladih.

Učetvrtak u SOS Dječjem selu Lekenik održana je Kukuruzijada, ceremonija kojom se svake godine u SOS Dječjim selima obilježava početak nove školske godine te prelazak bivših osmoškolaca u srednje škole i prelazak u SOS Zajednice mladih.

Prelazak iz SOS Dječjeg sela u SOS Zajednicu mladih označava prelazak mladih u drugu fazu obiteljskog modela dugoročne skrbi o djeci i mladima tj. prelazak iz kruga SOS obitelji i SOS mame u Zajednicu u kojoj o mladima brinu odgajatelji koji su stručnjaci s područja društveno humanističkih znanosti.

SOS mama temelj je SOS obitelji koju čini zajedno s povjerenom joj djecom i u kojoj svojim osobinama i vještinama nastoji stvoriti osjećaj pripadnosti i ljubavi te im pružiti sigurnost i dom. U drugoj fazi obiteljskog modela, SOS mamu zamjenjuju odgojitelji na koje se mladi jednako mogu osloniti.

Ovom Kukuruzijadom u SOS Dječjem selu Lekenik obilježen je odlazak Ane u SOS Zajednicu mladih Velika Gorica, Katarine, Mateje, Irene, Luke i Frane u SOS Zajednicu mladih Velika Gorica I te Kristijana i Nene u SOS Zajednicu mladih Zagreb.
“Sretna sam ali i uzbuđena zbog preseljenja u SOS Zajednicu mladih Velika Gorica te se veselim novim prijateljima i srednjoj školi. Nije mi lako rastati se od SOS mame, ali sam sigurna da ću ju stalno posjećivati”, izjavila je Irena, jedna od budućih srednjoškolaca iz SOS Dječjeg sela Lekenik.

U SOS Zajednicama mladih se potiče samostalnost svake mlade osobe kako bi pri izlasku bili što spremniji živjeti svoje živote. Svi mladi u Zajednici se školuju, a izbor zanimanja je različit pa se tako mladi školuju za buduće frizere, trgovce, medicinske sestre, pedikere, plinoinstalatere, elektrotehničare, ekonomske tehničare, a ovisno o uspjehu i interesu pruža im se mogućnost i za daljnje školovanje. Većina mladih nakon završene srednje škole nastavlja svoje školovanje i na fakultetima pa tako mladi iz SOS Dječjeg sela studiraju na građevini, informatici, ekonomiji i zdravstvenom učilištu, a neki mladi borave na školovanju i u inozemstvu; primjerice na UWC koledžu u Costa Rici.

fotografije

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više