Objavljeno: srijeda, 27.10.2010.

Primjena terapije kroz ples i pokret u radu s djecom i mladima

Na četvrtoj konferenciji socijalnih radnika psihologinja iz SOS Dječjeg sela Lekenik, Jasna Špoljarić održala je radionicu Primjena terapije kroz ples i pokret u radu s djecom i mladima.

U radionici se kroz iskustvenu primjenu upoznalo sudionike sa specifičnostima rada u plesnoj terapiji i primjenu u radu s djecom i mladima.

Terapija kroz pokret i ples
koristi kreativan pokret u terapeutskom procesu s ciljem dolaženja u kontakt s emocijama i temama koje klijent nije u mogućnosti izraziti verbalno ili ih nije niti svjestan. Riječima ponekad možemo pokušati sakriti ono što doista mislimo ili osjećamo, ali tada tijelo šalje signale nama i okolini kako nam misli, želje i stvarne potrebe nisu u skladu s onim što činimo ili govorimo.

Kroz tehnike u terapiji plesom i pokretom otvaramo mogućnost osvješćivanja tog nesklada. Pri tome osoba ne treba poznavati plesne vještine jer je naglasak na pokretima koji proizlaze iz unutrašnjosti, a ples i glazba samo su poticaj da ono što je potisnuto dođe na površinu, u svijest.

Upravo zbog neverbalne komunikacije terapeutske tehnike plesa i pokreta izuzetno su pogodne za rad s djecom svih dobnih skupina, a osobito kod predškolske djece, djece rane školske dobi, te u razdoblju puberteta i rane adolescencije.
Sudionike smo upoznali s nekim od metoda i oblika rada koji se koriste u terapeutskom radu. Ovisno o problemu, dobi djeteta, radi li se individualno ili u skupini, voditelj bira različite tehnike i strukturira svoj rad.

 

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više