Objavljeno: srijeda, 27.10.2010.

Primjena terapije kroz ples i pokret u radu s djecom i mladima

Na četvrtoj konferenciji socijalnih radnika psihologinja iz SOS Dječjeg sela Lekenik, Jasna Špoljarić održala je radionicu Primjena terapije kroz ples i pokret u radu s djecom i mladima.

U radionici se kroz iskustvenu primjenu upoznalo sudionike sa specifičnostima rada u plesnoj terapiji i primjenu u radu s djecom i mladima.

Terapija kroz pokret i ples
koristi kreativan pokret u terapeutskom procesu s ciljem dolaženja u kontakt s emocijama i temama koje klijent nije u mogućnosti izraziti verbalno ili ih nije niti svjestan. Riječima ponekad možemo pokušati sakriti ono što doista mislimo ili osjećamo, ali tada tijelo šalje signale nama i okolini kako nam misli, želje i stvarne potrebe nisu u skladu s onim što činimo ili govorimo.

Kroz tehnike u terapiji plesom i pokretom otvaramo mogućnost osvješćivanja tog nesklada. Pri tome osoba ne treba poznavati plesne vještine jer je naglasak na pokretima koji proizlaze iz unutrašnjosti, a ples i glazba samo su poticaj da ono što je potisnuto dođe na površinu, u svijest.

Upravo zbog neverbalne komunikacije terapeutske tehnike plesa i pokreta izuzetno su pogodne za rad s djecom svih dobnih skupina, a osobito kod predškolske djece, djece rane školske dobi, te u razdoblju puberteta i rane adolescencije.
Sudionike smo upoznali s nekim od metoda i oblika rada koji se koriste u terapeutskom radu. Ovisno o problemu, dobi djeteta, radi li se individualno ili u skupini, voditelj bira različite tehnike i strukturira svoj rad.

 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više