Objavljeno: ponedjeljak, 15.11.2010.

Svijet najljepših bajki i priča oživio u SOS Dječjem selu Lekenik

Milenijsko čitanje bajki, manifestacija održana ove subote i nedjelje u SOS Dječjem selu Lekenik, na sceni Društvenog centra "Hermann Gmeiner“, privukla je velik broj zaljubljenika u knjige i priče iz svih dijelova svijeta koji su željeli podijeliti njima najljepše priče i bajke s djecom iz SOS Dječjeg sela Lekenik.

SOS Dječje selo Lekenik ove je subote i nedjelje živjelo u svijetu najljepših bajki i priča koje su obilježile djetinjstvo naših djedova i baka, ali i najmlađih generacija. Tijekom subote i nedjelje, dvadeset i četiri sata brojni čitači, djeca i odrasli iz Hrvatske, ali i ostatka svijeta čitali su najljepše priče na raznim stranim jezicima i još jednom dokazali da priče ne poznaju barijere jezika te da zbližavaju svu djecu, ali i odrasle, diljem svijeta.


MILENIJSKOM ČITANJU BAJKI
prisustvovalo je gotovo četiri stotine čitača, djece i odraslih, a ove godine, video putem manifestaciji su se pridružili i čitači s drugih kontinenata te mnogi književnici, umjetnici i osobe iz javnog, kulturnog, sportskog i političkog života, te su zajedno s djecom, čitali bajke na jezicima zemalja iz kojih dolaze.


Prijatelji sela i zaljubljenici u pisanu riječ koji nisu mogli doći u Lekenik, slati su svoje zvučne i video uratke pa su tako, uživo putem interneta, MILJENIJSKOM ČITANJU BAJKI prisustvovali i odrasli, ali i djeca iz SOS sela iz Makedonije, Rumunjske, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Austrije, Slovačke, Albanije i dalekog nam Japana.


MILENIJSKO ČITANJE BAJKI
započelo je čitanjem pripovijetke „Bajka o bajci“ koju su čitali najmlađi članovi SOS Dječjeg sela Lekenik, direktor SOS dječjeg sela Lekenik Mario Čović te vanjski suradnik, voditelj Malog kazališta bajki SOS Dječjeg sela Lekenik, Rusmir Agačević.

Bajka o bajci zaista je zaživjela ovog vikenda u Lekeniku te će još dugo živjeti u srcima i mislima djece u SOS Dječjem selu Lekenik.
 

još fotografija

video

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više