Objavljeno: ponedjeljak, 15.11.2010.

Svijet najljepših bajki i priča oživio u SOS Dječjem selu Lekenik

Milenijsko čitanje bajki, manifestacija održana ove subote i nedjelje u SOS Dječjem selu Lekenik, na sceni Društvenog centra "Hermann Gmeiner“, privukla je velik broj zaljubljenika u knjige i priče iz svih dijelova svijeta koji su željeli podijeliti njima najljepše priče i bajke s djecom iz SOS Dječjeg sela Lekenik.

SOS Dječje selo Lekenik ove je subote i nedjelje živjelo u svijetu najljepših bajki i priča koje su obilježile djetinjstvo naših djedova i baka, ali i najmlađih generacija. Tijekom subote i nedjelje, dvadeset i četiri sata brojni čitači, djeca i odrasli iz Hrvatske, ali i ostatka svijeta čitali su najljepše priče na raznim stranim jezicima i još jednom dokazali da priče ne poznaju barijere jezika te da zbližavaju svu djecu, ali i odrasle, diljem svijeta.


MILENIJSKOM ČITANJU BAJKI
prisustvovalo je gotovo četiri stotine čitača, djece i odraslih, a ove godine, video putem manifestaciji su se pridružili i čitači s drugih kontinenata te mnogi književnici, umjetnici i osobe iz javnog, kulturnog, sportskog i političkog života, te su zajedno s djecom, čitali bajke na jezicima zemalja iz kojih dolaze.


Prijatelji sela i zaljubljenici u pisanu riječ koji nisu mogli doći u Lekenik, slati su svoje zvučne i video uratke pa su tako, uživo putem interneta, MILJENIJSKOM ČITANJU BAJKI prisustvovali i odrasli, ali i djeca iz SOS sela iz Makedonije, Rumunjske, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Austrije, Slovačke, Albanije i dalekog nam Japana.


MILENIJSKO ČITANJE BAJKI
započelo je čitanjem pripovijetke „Bajka o bajci“ koju su čitali najmlađi članovi SOS Dječjeg sela Lekenik, direktor SOS dječjeg sela Lekenik Mario Čović te vanjski suradnik, voditelj Malog kazališta bajki SOS Dječjeg sela Lekenik, Rusmir Agačević.

Bajka o bajci zaista je zaživjela ovog vikenda u Lekeniku te će još dugo živjeti u srcima i mislima djece u SOS Dječjem selu Lekenik.
 

još fotografija

video

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više