Objavljeno: srijeda, 08.12.2010.

Help portrait

SOS Dječje selo Ladimirevci je u subotu 04.prosinca 2010. sudjelovalo u projektu HELP PORTRAIT i na taj se način pridružilo svjetskoj inicijativi u kojoj je 2009. sudjelovalo preko 2000 fotografa u oko 260 gradove iz više od 40 zemalja.

Osječki fotografi iz zadruge Pro-Art Ivica Glavaš, Igor Bellian i Kristijan Cimer ove su godine svoj rad, kreativnost i vrijeme odlučili pokloniti Ladimirevcima, i umjetničke portrete pokloniti ne samo SOS obiteljima nego i drugim obiteljima iz sela Ladimirevci.


Help-Portrait
projekt osmislio je i pokrenuo poznati američki celebrity fotograf Jeremy Cowart. Cilj mu je da fotografi svojim umijećem i voljom onima manje sretnima pruže priliku da se na taj dan osjećaju lijepima i važnima kako bi na svoj način vratio društvu dio onoga što je sam primio. Ideja je prerasla okvire lokalnog djelovanja i proširila se na cijeli svijet.


Ladimirevački “modeli” s velikim su veseljem i gotovo profesionalnom predanošću pozirali fotografima koji su ih “namještali”, popravljali, nasmijavali i radili sve ono što je potrebno kako bi fotografija bila pravo malo umjetničko djelo i zabilježila jedan sretan trenutak u njihovim životima. Tako je SOS Dječje selo Ladimirevci uz Zagreb, Varaždin, Novu Gradišku, Rijeku i Slatinu na jedan dan postavilo Hrvatsku na kartu svjetskih događanja.
 

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više