Objavljeno: srijeda, 08.12.2010.

Help portrait

SOS Dječje selo Ladimirevci je u subotu 04.prosinca 2010. sudjelovalo u projektu HELP PORTRAIT i na taj se način pridružilo svjetskoj inicijativi u kojoj je 2009. sudjelovalo preko 2000 fotografa u oko 260 gradove iz više od 40 zemalja.

Osječki fotografi iz zadruge Pro-Art Ivica Glavaš, Igor Bellian i Kristijan Cimer ove su godine svoj rad, kreativnost i vrijeme odlučili pokloniti Ladimirevcima, i umjetničke portrete pokloniti ne samo SOS obiteljima nego i drugim obiteljima iz sela Ladimirevci.


Help-Portrait
projekt osmislio je i pokrenuo poznati američki celebrity fotograf Jeremy Cowart. Cilj mu je da fotografi svojim umijećem i voljom onima manje sretnima pruže priliku da se na taj dan osjećaju lijepima i važnima kako bi na svoj način vratio društvu dio onoga što je sam primio. Ideja je prerasla okvire lokalnog djelovanja i proširila se na cijeli svijet.


Ladimirevački “modeli” s velikim su veseljem i gotovo profesionalnom predanošću pozirali fotografima koji su ih “namještali”, popravljali, nasmijavali i radili sve ono što je potrebno kako bi fotografija bila pravo malo umjetničko djelo i zabilježila jedan sretan trenutak u njihovim životima. Tako je SOS Dječje selo Ladimirevci uz Zagreb, Varaždin, Novu Gradišku, Rijeku i Slatinu na jedan dan postavilo Hrvatsku na kartu svjetskih događanja.
 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više