Objavljeno: utorak, 11.01.2011.

SOS Dječje selo Hrvatska na Skupštini Mreže mladih Hrvatske

Mlada osoba SOS Dječjeg sela Hrvatska, Irena Šakarec izvještava o sudjelovanju na skupštini. SOS Dječje selo Hrvatska postalo je kandidatski član Mreže mladih Hrvatske.

Mreža mladih Hrvatske (MMH) je savez 55 nevladinih udruga mladih i za mlade koji u Republici Hrvatskoj djeluje kao nacionalna krovna organizacija mladih (eng. National Youth Council) i članica je Europskog foruma mladih. MMH je nevladina i neprofitna organizacija civilnog društva koja zagovara i promiče interese i dobrobit mladih na načelima tolerancije, razumijevanja te poštivanja njihovih prava i potreba.

Dana 16. prosinca 2010. Andreja Rosandić, zagovarateljica dječjih prava SOS Dječjeg sela Hrvatska i ja autom smo krenule iz Velike Gorice prema Rijeci. Naš put trajao je kratko, samo dva sata. Zaputili smo se na naš prvi sastanak o medijaciji. Na toj radionici odnosno mini konferenciji razgovarali smo o ulozi vijeća učenika o primjeni vršnjačke medijacije. Naravno da nismo samo mi bile već je bilo mnogo sudionika: nastavnici, pedagozi, voditelji medijacijskih projekata i centara, treneri te mladi predstavnici institucija i udruga mladih i za mlade. Nakon tog dugog i zanimljivog dana morali smo se negdje i smjestiti, a za to je poslužio Hostel Rijeka. Tamošnji boravak su nam omogućili organizatori Mreže mladih.

17. prosinca oko pola 9 zaputili smo se prema osnovnoj školi Pećine. Tamo je bila organizirana i sama Skupština koju su lijepo otvorili Nikola Pandurić (predsjednik Mreže mladih Hrvatske) te gradonačelnik grada Rijeke Vojko Obersnel. Nakon uvoda bilo je usvajanje poslovnika skupštine, dnevnog reda te utvrđivanje kvoruma. Slijedio je izbor radnog predsjedništva, zapisničara, izborne komisije, verifikacijske komisije te ovjeritelja zapisnika. Zatim se usvajao izvještaj o radu, financijski izvještaj te izvještaj nadzornog odbora o radu MMH. Andreja i ja smo prezentirale SOS Dječje selo Hrvatska kako bismo postali kandidatski član u MMH, te smo naravno i primljeni.

U subotu 18. prosinca trebale su se održati radionice o neformalnom obrazovanju, ali na kraju nisu zbog snijega koji je jako napadao zbog čega smo se i mi brzo vratile. Sve u svemu jako smo se dobro provele i ponešto smo naučile, a najviše smo se zabavile. Nadamo da ćemo se iduće godine još bolje provesti.

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više