Objavljeno: ponedjeljak, 08.12.2008.

Sredstva za božićnu proslavu za poslovne partnere i darove kompanija donira u humanitarne svrhe

Tvrtka Siemens d.d. ove je godine u povodu božićnih blagdana prenamijenila financijska sredstva za božićne proslave i darove za poslovne partnere u donaciju za humanitarne udruge, centre i organizacije iz cijele Hrvatske.

Tvrtka Siemens d.d. ove je godine u povodu božićnih blagdana prenamijenila financijska sredstva za božićne proslave i darove za poslovne partnere u donaciju za humanitarne udruge, centre i organizacije iz cijele Hrvatske. Ukupna vrijednost Siemensove božićne donacije iznosi 400.00 kuna, a sama donacija usklađena je sa smjernicama Siemensova globalnog programa o društveno odgovornom djelovanju, posebice s programom socijalnog potpomaganja zajednice Siemens Caring Hands.

Humanitarnu donaciju tvrtke Siemens d.d. primit će SOS-Dječje selo Hrvatska za podmirenje režijskih troškova tri SOS-kuće u Ladmirevcima i Lekeniku koja se brinu za djecu bez roditelja i roditeljske skrbi neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti.

Siemens d.d. također će potpomoći Down sindrom centar iz Pule,Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači iz Splita,Udruzi za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima Krijesnica iz Zagreba, roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti Moje dijete s područja Osječko-baranjske županije čije je sjedište u Osijeku.

U povodu odluke o božićnoj humanitarnoj donaciji predsjednik Uprave Siemensa d.d. Uwe Gregorius je izjavio: „Važno je naglasiti da je odluku o prenamjeni sredstava za domjenke i darove u svrhu božićne humanitarne donacije zajednički donio menadžment naše tvrtke kao izraz naše trajne predanosti društvu. Siemens je u svijetu već 160 godina predan promicanju dobrobiti društva i korporativnoj kulturi te je slijedom toga koncern Siemens AG nedavno objavio osnivanje neprofitne Zaklade Siemens sa sjedištem u Münchenu koja će biti usredotočena na tehnologiju, obrazovanje, dobrotvorne programe, znanost i kulturu. Upravo stoga i naša tvrtka nastoji prema svojim mogućnostima potpomagati zajednicu u kojoj posluje, a time i aktivnosti brojnih humanitarnih udruga i centara iz cijele Hrvatske“.


Božićna donacija Siemensa d.d. u potpunosti je usklađena sa smjernicama Siemensova globalnog programa socijalnog djelovanja i potpomaganja zajednice Siemens Caring Hands. Caring Hands program promovira da Siemensove kompanije u cijelom svijetu pružaju financijsku ili materijalnu pomoć djeci i mladima općenito, potpomaže edukaciju djece i mladih, podržava kampanje protiv ksenofobije, pomaže osobama s posebnim potrebama, oboljelima od AIDS-a, beskućnicima, starijim ugroženim ljudima te pomaže ljudima nastradalima u prirodnim katastrofama (www.siemens.com/caringhands).


O Siemensu d.d. Hrvatska: Siemens d.d. je na domaćem tržištu prisutan već 16 godina i jedna je od vodećih kompanija u Hrvatskoj u isporuci, razvoju i održavanju kompleksnih sustava i projekata u energetici, industriji i zdravstvu. Zahvaljujući svojem najvećem sektoru - Siemens IT Solutions and Services - Siemens d.d. je vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj koji pruža širok raspon usluga, od savjetovanja preko integracije sustava, do upravljanja IT infrastrukturom. U Siemensu je oko 1150 zaposlenih koji rade u Zagrebu i regionalnim uredima u Osijeku, Splitu i Rijeci. Domaći Siemens slijedi globalnu strategiju koncerna Siemens AG čiji je cilj stvarati i pružati rješenja za najveće izazove današnjeg svijeta: urbanizaciju, demografske promjene i klimatske izazove. Više informacija: www.siemens.hr
 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 06.07.2020.

Predstavnici dječjih osmijeha

Novi radni tjedan je pred nama, a s njime i naši SOS predstavnici na raznim lokacijama diljem lijepe naše.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 02.07.2020.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

S početkom srpnja, najtoplijeg mjeseca u godini, u SOS Dječjem selu Ladimirevci službeno je započelo tradicionalno “Ljeto u Selu”!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 30.06.2020.

Javni poziv trenerima na projektu

Otvaramo javni poziv trenerima na projektu - "Skrb temeljena na znanjima o traumi"! Ljubazno molimo sve zainteresirane da svoj životopis i motivacijsko pismo pošalju Ljiljani Ban, asistentici na projektu, na e-mail adresu ljiljana.ban@sos-dsh.hr. Molimo Vas da svoje prijave pošaljete najkasnije do 15.7.2020. Kandidati koji uđu u uži krug bit će pozvani na razgovor.

Saznajte više