Objavljeno: srijeda, 09.03.2011.

Stihovi o maškarama iz Ladimirevaca

Maškare me vesele i sva djeca u maškare žele. Tu likova ima raznih,tu Betmena ima snažnih, princeza krhkih i gusara drskih. Ima prosjaka,vila,medvjeda,mački, tu likovi nalaze se svakakvi.

Maska
Maska nije bila prava
izgledala sam kao daska.
Šala mala,
bila sam prava.
Imala sam šminku
i pokraj sebe
prijateljicu Pivku.  Lea,7.r.

MAŠKARE
Maškare me vesele i sva djeca u maškare žele.
Tu likova ima raznih,tu Betmena ima snažnih,
princeza krhkih i gusara drskih.
Ima prosjaka,vila,medvjeda,mački,
tu likovi nalaze se svakakvi.
Neki iz zbilje,neki iz mašte,
svi na jedan dan želimo biti netko drugi
uživati i veseliti se,
a na kraju
slatkim bombonima zasladiti se.  Zdenka,5.r.


Maskenbal
Za maškare svi se pripremamo,spremamo,šminkamo.Razne kostime na sebe oblačimo,maske i krinke stavljamo i u svemu uživamo.Nije to nešto što se mora,ali nama je baš fora,maskama ružnim malu djecu plašimo,strašimo u maske svoje smo se uživjeli,u njima ludujemo sa njima tugujemo.Moj je razred ove godine na maskenbalu bio zadužen za vođenje programa,prodaju kolača,kokica,torti,palačinki,sokova i ostalih slatkiša što maškare vole,jer treba se zasladiti nakon šetnje oko škole i po selu.U toku programa u školskoj dvorani odabrane su i nagrađene najbolje maske,lijepo smo se zabavili,naplesali i sve bi to rado brzo ponovili.
Martina,7.r.


Maškare

Ja sam Tomislav.Učenik sam petog razreda i nisam mogao birati što ću predstavljati.Dogovoreno je da ćemo svi iz petog razreda biti svatovi.Ja sam bio otac mladoženje.Obukao sam odijelo i teta mi je stavila kravatu, sam sebi pravio sam se jako važan ,a i moja uloga u svatovima jako je bitna.Nema pravih svatova,ako u njima ne sudjelju i roditelji.U povorci kroz selo bilo je bučno,veselo.Svi smo se kao u pravim svatovima kad smo ušli u salu odmah prihvatili hrane i pića,a nakon toga plesu nikad kraja.Bilo je dobro i jedva čekam slijedeću godinu i maškare.
Tomislav,5.r.

Maškare
Ja idem u drugi razred.Mi smo u maškarama bili cvjetići.Ja sam se malo ljutio,jer mislim da je to za djevojčice.Ja sam želio biti neki ratnik,zaštitnik ili nešto što samo dječaci mogu biti.Poslije mi je bilo dobro,plesao sam ,skakao i pio sok.
Kristijan,2.r.

fotografije

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više