Objavljeno: srijeda, 09.03.2011.

Stihovi o maškarama iz Ladimirevaca

Maškare me vesele i sva djeca u maškare žele. Tu likova ima raznih,tu Betmena ima snažnih, princeza krhkih i gusara drskih. Ima prosjaka,vila,medvjeda,mački, tu likovi nalaze se svakakvi.

Maska
Maska nije bila prava
izgledala sam kao daska.
Šala mala,
bila sam prava.
Imala sam šminku
i pokraj sebe
prijateljicu Pivku.  Lea,7.r.

MAŠKARE
Maškare me vesele i sva djeca u maškare žele.
Tu likova ima raznih,tu Betmena ima snažnih,
princeza krhkih i gusara drskih.
Ima prosjaka,vila,medvjeda,mački,
tu likovi nalaze se svakakvi.
Neki iz zbilje,neki iz mašte,
svi na jedan dan želimo biti netko drugi
uživati i veseliti se,
a na kraju
slatkim bombonima zasladiti se.  Zdenka,5.r.


Maskenbal
Za maškare svi se pripremamo,spremamo,šminkamo.Razne kostime na sebe oblačimo,maske i krinke stavljamo i u svemu uživamo.Nije to nešto što se mora,ali nama je baš fora,maskama ružnim malu djecu plašimo,strašimo u maske svoje smo se uživjeli,u njima ludujemo sa njima tugujemo.Moj je razred ove godine na maskenbalu bio zadužen za vođenje programa,prodaju kolača,kokica,torti,palačinki,sokova i ostalih slatkiša što maškare vole,jer treba se zasladiti nakon šetnje oko škole i po selu.U toku programa u školskoj dvorani odabrane su i nagrađene najbolje maske,lijepo smo se zabavili,naplesali i sve bi to rado brzo ponovili.
Martina,7.r.


Maškare

Ja sam Tomislav.Učenik sam petog razreda i nisam mogao birati što ću predstavljati.Dogovoreno je da ćemo svi iz petog razreda biti svatovi.Ja sam bio otac mladoženje.Obukao sam odijelo i teta mi je stavila kravatu, sam sebi pravio sam se jako važan ,a i moja uloga u svatovima jako je bitna.Nema pravih svatova,ako u njima ne sudjelju i roditelji.U povorci kroz selo bilo je bučno,veselo.Svi smo se kao u pravim svatovima kad smo ušli u salu odmah prihvatili hrane i pića,a nakon toga plesu nikad kraja.Bilo je dobro i jedva čekam slijedeću godinu i maškare.
Tomislav,5.r.

Maškare
Ja idem u drugi razred.Mi smo u maškarama bili cvjetići.Ja sam se malo ljutio,jer mislim da je to za djevojčice.Ja sam želio biti neki ratnik,zaštitnik ili nešto što samo dječaci mogu biti.Poslije mi je bilo dobro,plesao sam ,skakao i pio sok.
Kristijan,2.r.

fotografije

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više