Objavljeno: nedjelja, 17.04.2011.

Uspješna velika ekološko-humanitarna akcija Misli zeleno u Lekeniku

U sklopu ekološko – humanitarne akcije Misli zeleno povodom Dana Planeta Zemlja i Međunarodne godine šuma u SOS Dječjem selu u Lekeniku, predsjednica Odbora za zaštitu okoliša Hrvatskog sabora i saborska zastupnica Marijana Petir jučer je zajedno sa djecom iz SOS Dječjeg sela Lekenik te Zvonkom Rožićem ispred Hrvatskih šuma d.o.o. zasadila stablo za hrvatske branitelje i generale.

Zastupnica Petir rekla je da sadi ovo stablo za sve one koji su branili i obranili Hrvatsku i osigurali nam budućnost. - Domovinski rat je bio obrambeni, a oslobodilačka akcija Oluja „čista kao suza“. Oni koji su branili Hrvatsku osigurali su nam da budemo ovdje i da se ponosimo svojom zemljom - rekla je Petir
 

U akciji Misli zeleno posađeno je 118 sadnica ukrasnog drveća koja će krasiti i ozeleniti lekeničko Dječje selo, a najviše dječje igralište u centru sela. Upravo su se mališani najviše veselili akciji i posadili veliki broj drveća. Manifestaciju su kupnjom stabala podržali i Hrvatski sabor, Vlada RH, Ured predsjednika RH te Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Ministarstvo vanjskih poslova, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Općina Lekenik te su njihovi predstavnici sadili stabla kao i brojni donatori. Svoju sadnicu su tako osobno posadili državni tajnik Ivica Perović, načelnik Marijan Crnkoci, predstavnici policije i lokalnih organizacija te veleposlanici Kanade i Albanije i prvi tajnik veleposlanstva Indije Sandip Mitra. 
 

– Upućujem sve pohvale organizatorima na ovoj inicijativi. Sve što se čini za poboljšanje okoliša moramo podržati. Prvi put sam došao u Lekenik i SOS Dječje selo i mogu reći da sam impresioniran. Nažalost, uvijek ima potrebe za pomoć djeci bez roditelja, a prema ovome što sam vidio danas, ovdje se vrlo ozbiljno i organizirano skrbi za djecu. Krasno mjesto – rekao je veleposlanik Kanade pri RH Edwin Loughlin, a sličnog mišljenja je bio i njegov kolega, veleposlanik Albanije Pëllumb Qazimi.

Načelnik Marijan Crnkoci i direktor SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Ćović ispred domaćina i organizatora zahvalili su svima koji su na bilo koji način pomogli u provedbi projekta kojim se htjelo osim humanitarne donacije SOS Dječjem selu, povećati svijest među ljudima da „Misle zeleno“ te takvim i sličnim inicijativama i akcijama kroz Međunarodnu godinu šuma 2011. pomognu u očuvanju ozonskog omotača oko planete Zemlje.

Akciju su osmislili Turistička zajednica Općine Lekenik i Antiseptica d.o.o. – Vrtdizajn Velika Gorica. Svi koji su htijeli, mogli su kupiti jednu sadnicu za 350 kuna u korist Dječjeg sela i na taj način ostvariti humanitarnu donaciju. Glavni sponzor u sadnicama bile su Hrvatske šume d.o.o.
 

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više