Objavljeno: utorak, 19.04.2011.

28. GUINNESSOV REKORD U HRVATSKOJ

Djeca SOS Dječjeg sela Ladimirevci, Cineplexx i Avenue Mall Osijek izradom najveće kutije kokica na svijetu oborili su Guinnessov rekord. Kutija je bila zapremine 51.777 litara, visoka 5,7 i široka 2,5-3,5 metra. Sa 52,59 prostornih metara kokica srušen je španjolski rekord od 48 kubika 2005. godine.

Povijesna priča odigrala se ispred glavnog ulaza trgovačkog centra Avenue Mall Osijek, gdje su u subotu djeca SOS Dječjeg sela Ladimirevci i Osječani za dva i pol sata napunili najkutiju s 2,8 tona hrskavih kokica koje je pripremio Cineplexx. Izradu kutije i punjenje kokicama nadgledala je Tarika Vara iz Londona, sutkinja Guinness World Recordsa.

- Sretni smo što su nam Osječanke i Osječani poklonili povjerenje i drago nam je što im možemo darovati ovakav neuobičajen rekord. Ovo je samo prvo u nizu iznenađenja koja pripremamo našim posjetiteljima - rekao je Saša Kaštelan, voditelj promocije Cineplexxa, koji je ubacio posljednje kokice u najkutiju.


- Osobito smo ponosni što su Cineplexx zajedno s Avenue Mallom Osijek i Osijekom postali vlasnici još jednog Guinnessovog rekorda - rekao je Markus Romić, voditelj Avenue Malla Osijek.

Posebno su vesela zbog obaranja rekorda, njih 80 sa 16 SOS-mama, bila i djeca iz SOS-Dječjeg sela Ladimirevci.
 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više