Objavljeno: utorak, 19.04.2011.

28. GUINNESSOV REKORD U HRVATSKOJ

Djeca SOS Dječjeg sela Ladimirevci, Cineplexx i Avenue Mall Osijek izradom najveće kutije kokica na svijetu oborili su Guinnessov rekord. Kutija je bila zapremine 51.777 litara, visoka 5,7 i široka 2,5-3,5 metra. Sa 52,59 prostornih metara kokica srušen je španjolski rekord od 48 kubika 2005. godine.

Povijesna priča odigrala se ispred glavnog ulaza trgovačkog centra Avenue Mall Osijek, gdje su u subotu djeca SOS Dječjeg sela Ladimirevci i Osječani za dva i pol sata napunili najkutiju s 2,8 tona hrskavih kokica koje je pripremio Cineplexx. Izradu kutije i punjenje kokicama nadgledala je Tarika Vara iz Londona, sutkinja Guinness World Recordsa.

- Sretni smo što su nam Osječanke i Osječani poklonili povjerenje i drago nam je što im možemo darovati ovakav neuobičajen rekord. Ovo je samo prvo u nizu iznenađenja koja pripremamo našim posjetiteljima - rekao je Saša Kaštelan, voditelj promocije Cineplexxa, koji je ubacio posljednje kokice u najkutiju.


- Osobito smo ponosni što su Cineplexx zajedno s Avenue Mallom Osijek i Osijekom postali vlasnici još jednog Guinnessovog rekorda - rekao je Markus Romić, voditelj Avenue Malla Osijek.

Posebno su vesela zbog obaranja rekorda, njih 80 sa 16 SOS-mama, bila i djeca iz SOS-Dječjeg sela Ladimirevci.
 

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više