Objavljeno: četvrtak, 28.04.2011.

Žiri Masterchefa oduševio se specijalitetima malih kulinarskih virtouza SOS Dječjeg sela

Žiri najpopularnijeg kulinarskog showa Masterchef posjetio je ove srijede SOS Dječje selo Lekenik te provjerio kakvi se to kulinarski specijaliteti kriju u njihovoj radionici „Mala škola kuhanja“. Tomislav Gretić, Mate Janković i Radovan Marčić oduševili su se velikim tajnama malih kuhara i sa zadovoljstvom im predali donaciju koju su kandidati showa prikupili prodajom sendviča.

U pratnji direktora SOS Dječjeg sela Lekenik, Marija Čovića, žiri je posjetio i ostale radionice SOS Dječjeg sela te sa zadovoljstvom podijelio autograme najmlađim gledateljima Masterchefa.

Mali kuhari SOS Dječjeg sela ponosno su u radionici pripremili kulinarske specijalitete te su svojim jelima impresionirali najpoznatije hrvatske kulinarske virtuoze. Pod vodstvom voditeljice Mirjane djeca su žiriju Masterchefa napravila nekoliko jela za koja su i osmislili i prigodna imena. Tako su se pred stručnim žirijem našla jela poput Uskrsnog gnijezda, Slatko i slano, Proljetni krekeri, Štapići s pršutom te čaki i jedna SOS torta. Žiri je bio oduševljen raznovrsnim jelima, kako okusom tako i izgledom te je nagradio male kuhare s Masterchefovim pregačama.

„Ovo je zaista napravljeno od srca. Mate i ja zaključili kako su ova jela u jednom segmentu bolja od nekih koja smo probali na audiciji showa.“, izjavio je Tomislav Gretić. Radovan Marčić je osim hrane bio oduševljen i ozračjem u kojem djeca odrastaju: ‘Hrana je odlična, no ono još važnije, svi smo primjetili da ovdje vlada pozitivna atmosfera, što je izuzetno važno za pozitivan razvoj djece koja tu žive.’

„Djeca SOS Dječjeg sela vjerni su gledatelji ovog popularnog kulinarskog showa te su iz tog razloga bili oduševljeni kad su čuli kako žiri stiže u posjetu i u našu kulinarsku radionicu. Želim zahvaliti ovim kulinarskim chefovima i NOVA TV na njihovoj posjeti i donaciji koju su prikupili„; izjavio je g. Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik.

 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više