Objavljeno: četvrtak, 28.04.2011.

Žiri Masterchefa oduševio se specijalitetima malih kulinarskih virtouza SOS Dječjeg sela

Žiri najpopularnijeg kulinarskog showa Masterchef posjetio je ove srijede SOS Dječje selo Lekenik te provjerio kakvi se to kulinarski specijaliteti kriju u njihovoj radionici „Mala škola kuhanja“. Tomislav Gretić, Mate Janković i Radovan Marčić oduševili su se velikim tajnama malih kuhara i sa zadovoljstvom im predali donaciju koju su kandidati showa prikupili prodajom sendviča.

U pratnji direktora SOS Dječjeg sela Lekenik, Marija Čovića, žiri je posjetio i ostale radionice SOS Dječjeg sela te sa zadovoljstvom podijelio autograme najmlađim gledateljima Masterchefa.

Mali kuhari SOS Dječjeg sela ponosno su u radionici pripremili kulinarske specijalitete te su svojim jelima impresionirali najpoznatije hrvatske kulinarske virtuoze. Pod vodstvom voditeljice Mirjane djeca su žiriju Masterchefa napravila nekoliko jela za koja su i osmislili i prigodna imena. Tako su se pred stručnim žirijem našla jela poput Uskrsnog gnijezda, Slatko i slano, Proljetni krekeri, Štapići s pršutom te čaki i jedna SOS torta. Žiri je bio oduševljen raznovrsnim jelima, kako okusom tako i izgledom te je nagradio male kuhare s Masterchefovim pregačama.

„Ovo je zaista napravljeno od srca. Mate i ja zaključili kako su ova jela u jednom segmentu bolja od nekih koja smo probali na audiciji showa.“, izjavio je Tomislav Gretić. Radovan Marčić je osim hrane bio oduševljen i ozračjem u kojem djeca odrastaju: ‘Hrana je odlična, no ono još važnije, svi smo primjetili da ovdje vlada pozitivna atmosfera, što je izuzetno važno za pozitivan razvoj djece koja tu žive.’

„Djeca SOS Dječjeg sela vjerni su gledatelji ovog popularnog kulinarskog showa te su iz tog razloga bili oduševljeni kad su čuli kako žiri stiže u posjetu i u našu kulinarsku radionicu. Želim zahvaliti ovim kulinarskim chefovima i NOVA TV na njihovoj posjeti i donaciji koju su prikupili„; izjavio je g. Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik.

 

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više