Objavljeno: petak, 13.05.2011.

Basler osiguranje obilježilo Dan sigurnosti u SOS Dječjem selu Lekenik

Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba organizirala je pokaznu vježbu i edukaciju za djecu, a predstavnici Basler osiguranja Zagreb uručili su donaciju SOS Dječjem selu Lekenik.

Petak trinaesti, svoj tradicionalni Dan sigurnosti, tvrtka Basler osiguranje Zagreb ove je godine obilježila u SOS Dječjem selu Lekenik. U sklopu obilježavanja tog dana organizirana je i pokazna vježba pripadnika Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba te edukacija djece o načinima prevencije požara, a predstavnici Basler osiguranja Zagreb direktoru SOS Dječjeg sela Lekenik uručili su i prigodnu donaciju. U zabavnom dijelu programa, djecu je svojim nastupom razveselila pjevačica Lana Jurčević.

Basler osiguranje Zagreb, prvo švicarsko osiguranje u Hrvatskoj, u svom se poslovanju zalaže za stvaranje Svijeta sigurnosti.
Zato svaki petak trinaesti u godini obilježava kao Dan sigurnosti. Na dan koji u svijetu popularno ima negative konotacije, tvrtka Basler osiguranje Zagreb odabire temu od opće važnosti kako bi se u javnosti podigla svijest o raznim stvarima koje mogu ugroziti sigurnost ljudi. Ove godine ostvarena je suradnja s Javnom vatrogasnom postrojbom grada Zagreba, čiji su pripadnici za djecu iz SOS Dječjeg sela Lekenik organizirali pokaznu vježbu evakuacije i spašavanja te edukaciju o načinima prevencije i zaštite od požara.

Darko Cesar, predsjednik Uprave Basler osiguranja Zagreb, bio je sretan što je ovogodišnji Dan sigurnosti obilježen u Lekeniku: „Drago mi je da smo danas imali priliku družiti se s djecom iz SOS Dječjeg sela Lekenik i što smo selu u sklopu našeg Dana sigurnosti uručili prigodnu donaciju. Na taj način tvrtka dokazuje svoju posvećenost i brigu za zajednicu u kojoj djeluje te doprinosi edukacije šire društvene zajednice o potrebi i načinima sprečavanja izbijanja požara što je zajednički interes svih nas. Ulaganje u sigurno i sretno djetinjstvo dio je strategije doprinosa zajednici u kojoj tvrtka posluje“.

Svojom pokaznom vježbom evakuacije i spašavanja, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba izazvali su oduševljenje djece iz SOS Dječjeg sela Lekenik. Uvježbani i visoko profesionalni vatrogasci nakon vježbe družili su se sa okupljenim mališanima i gostima kojima su predstavili svoju tehniku, opremu i vozila.

Tomislav Rukavec, zapovjednik vatrogasne postaje Novi Zagreb čiji su pripadnici sudjelovali u vježbi, nije krio svoje zadovoljstvo: „Sretan sam što smo na današnjoj pokaznoj vježbi imali priliku pokazati visoku razinu uvježbanosti naših vatrogasaca. Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba zajedno s Basler osiguranjem Zagreb sudjeluje u edukativnoj akciji koja je usmjerena prema svima, a posebno prema djeci koje želimo educirati o prevenciji požara i kako se ponašati u slučaju njegovog izbijanja.“

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više