Objavljeno: petak, 27.05.2011.

Proslava četrnaestog rođendana SOS Dječjeg sela Ladimirevci

U srijedu, 25. svibnja održana je proslava četrnaestog službenog rođendana SOS Dječjeg sela Ladimirevci. Osamdesetero djece iz Dječjeg sela Ladimirevci, tridesetero mladih iz dvije osječke Zajednice mladih zajedno sa svojim SOS mamama, SOS tetama, odgojiteljima, stručnim, administrativnim i tehničkim suradnicima bili su domaćini ovogodišnje proslave.

U goste su nam došli Dječje selo Lekenik kao i mnogi naši prijatelji koji nam na različite načine pomažu da život u Dječjem selu bude ugodan i lijep.
Usprkos snažnom pljusku koji je u jutarnjim satima „potopio“ Dječje selo, velika želja, energija i predanost djece i osoba koje su pripremale program prizvali su sunce te je službeni dio proslave započeo s priredbom koju su s veseljem pripremala djeca različitog uzrasta.

Program su svojom zanimljivom koreografijom, kostimima i rekvizitima otvorile mažoretkinje grada Osijeka. Potom su se publici predstavili glumci Martina, Dragana, Matej i Katarina koji su pod budnim okom svog redatelja dočarali ljubavne brige koje muče Tuliju i Gromea tijekom probe predstave „Zabrinuti Kekespeare“. Vjernom prikazu ove predstave pridonijeli su kostimi Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku kao i portret Kekspearea koji je za ovu prigodu naslikala mlada osoba Anamarija, učenica Umjetničke akademije u Osijeku.

Svoje pjevačke sposobnosti pokazale su Nikolina svojom jedinstvenom izvedbom pjesme „Jednom kad porastem“ i Marija koja je sve prisutne vratila u doba popularne Tajči pjesmom „Hajde da ludujemo“. Da je breakdance u modi potvrdile su mlade plesačke nade Marino, Hrvoje, Mislav, Tomislav, Ivan, Krešo, Thomson, Patrik, Stiven i Dragan. Priredbu su zatvorile SOS sestre Vesna i Ema iz vesele kuće Dunja uz veliki hit grupe „Magazin“.


Poslije priredbe i ručka djeca su imala priliku sudjelovati u različitim zabavnim aktivnostima. Svi zainteresirani za sport mogli su pokazati svoje vještine i omjeriti snage u turnirima u nogometu, košarci ili graničaru. Oni avanturističkog duha dobili su priliku provozati se s motoristima Moto kluba Valpovo-Belišće koji su posebno za ovu prigodu u Selo došli s četiri motora. Na drugoj strani igrališta prijatelji iz konjičke udruge „Tim“ omogućili su djeci jahanje i druženje s konjima. Svojom prisutnošću ovaj su dan učinili veselijim i učenici Srednje škole za primijenjenu umjetnost iz Osijeka koji su raznovrsnim bojama ocrtavali platna.


Želimo se zahvaliti svima koji su na različite načine pripomogli ostvarivanju ovog programa, nadamo se da ste uživali i veselimo se našem druženju i iduće godine!
 

Ovdje poslušajte radio emisiju - Tema dana, HRT Radio Osijek, urednica Verica Mađer

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 18.02.2019.

Zabava pod maskama

U petak, 15. veljače, maškare su zavladale kućama u SOS Dječjem selu Ladimirevci.

Saznajte više

Objavljeno:
utorak, 05.02.2019.

Knjiga uspomena svakoj SOS obitelji

Fotografiranje, učenje, poziranje i prije svega dobra zabava, tako je uvijek kad nam u goste dođu naši prijatelji iz tvrtke CEWE.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 05.02.2019.

Pridruži se našem timu!

SOS predstavnike ovih dana možete sresti na raznim lokacijama, zastanite, poslušajte ih. Možda vam uljepša dan pokoja priča iz naših SOS Dječjih sela.

Saznajte više