Objavljeno: ponedjeljak, 13.06.2011.

Dječak Marko darovao bicikl SOS Dječjem selu Ladimirevci

SOS dječje selo Ladimirevci posjetili su Marko Husar i gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo. Ova zanimljiva priča započela je na 40. zmajadi „Zmajevi nad gradom“ kada je pobjednik, Marko Husar, darovao svoju nagradu djeci iz SOS Dječjeg sela.

U petak, 10. lipnja SOS Dječje selo Ladimirevci posjetili su Marko Husar, pobjednik 40. zmajade „Zmajevi nad gradom“ i gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo.
Ova zanimljiva priča započela je prošlog vikenda na 40. zmajadi „Zmajevi nad gradom“ održanoj na sportskom aerodromu Osijek-Čepin kada je pobjednik u kategoriji najveće visine leta zmaja, dječak Marko Husar, učenik trećeg razreda Osnovne škole Višnjevac, odlučio velikodušno darovati bicikl koji je osvojio kao nagradu, djeci iz SOS dječjeg sela Ladimirevci. Marko je svojom odlukom oduševio sve prisutne. Uručujući mu nagradu gradonačelnik Krešimir Bubalo obećao je da će i Grad pokloniti bicikle SOS Dječjem selu.
Kada je ova vijest došla do nas u SOS selo, Marko je ubrzo postao pravi „heroj“ jer je djecu posebno razveselilo i dirnulo što im je upravo netko njihovih godina odlučio pokloniti takvu nagradu. Stoga smo i mi, kada smo odlučivali kome od djece darovati bicikl, željeli obradovati dijete koje taj poklon doista i zaslužuje svojim odgovornim ponašanjem, izvršavanjem obaveza i odličnim uspjehom u školi. Složili smo se da će bicikl dobiti Novela, vesela, pametna i skromna djevojčica, učenica drugog razreda osnovne škole. Za drugi bicikl, koji će pokloniti Grad Osijek, odlučeno je da će ga dobiti Manuela.
Posebno veselo bilo je u petak prijepodne kada je Marko zajedno sa svojim roditeljima i biciklom, upakiranim u ogromnu kutiju, došao u SOS Dječje selo predati ga Noveli. Marko je sam istaknuo da mu je velika želja bila posjetiti SOS selo pa ga je Novela, njegova vršnjakinja, povela u obilazak te mu je pri tome opisala kako izgleda život u SOS Dječjem selu. Novela je Marka ugostila i u svojoj veseloj kući „Marelica“ gdje ga je upoznala sa svojom SOS braćom i sestrama. Kako su Novela i Marko odlučili ostati u kontaktu nadamo se da će nas Marko ponovno posjetiti.
Djecu je dodatno obradovalo što je gradonačelnik Krešimir Bubalo došao u SOS Dječje selo s pet bicikala, tako da će osim Novele i Manuele još četvero djece postati ponosni vlasnici novih bicikala.
Želimo se još jednom zahvaliti Marku Husaru, gradu Osijeku i gradonačelniku Krešimiru Bubalu na darovima!

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više