Objavljeno: ponedjeljak, 13.06.2011.

Dječak Marko darovao bicikl SOS Dječjem selu Ladimirevci

SOS dječje selo Ladimirevci posjetili su Marko Husar i gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo. Ova zanimljiva priča započela je na 40. zmajadi „Zmajevi nad gradom“ kada je pobjednik, Marko Husar, darovao svoju nagradu djeci iz SOS Dječjeg sela.

U petak, 10. lipnja SOS Dječje selo Ladimirevci posjetili su Marko Husar, pobjednik 40. zmajade „Zmajevi nad gradom“ i gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo.
Ova zanimljiva priča započela je prošlog vikenda na 40. zmajadi „Zmajevi nad gradom“ održanoj na sportskom aerodromu Osijek-Čepin kada je pobjednik u kategoriji najveće visine leta zmaja, dječak Marko Husar, učenik trećeg razreda Osnovne škole Višnjevac, odlučio velikodušno darovati bicikl koji je osvojio kao nagradu, djeci iz SOS dječjeg sela Ladimirevci. Marko je svojom odlukom oduševio sve prisutne. Uručujući mu nagradu gradonačelnik Krešimir Bubalo obećao je da će i Grad pokloniti bicikle SOS Dječjem selu.
Kada je ova vijest došla do nas u SOS selo, Marko je ubrzo postao pravi „heroj“ jer je djecu posebno razveselilo i dirnulo što im je upravo netko njihovih godina odlučio pokloniti takvu nagradu. Stoga smo i mi, kada smo odlučivali kome od djece darovati bicikl, željeli obradovati dijete koje taj poklon doista i zaslužuje svojim odgovornim ponašanjem, izvršavanjem obaveza i odličnim uspjehom u školi. Složili smo se da će bicikl dobiti Novela, vesela, pametna i skromna djevojčica, učenica drugog razreda osnovne škole. Za drugi bicikl, koji će pokloniti Grad Osijek, odlučeno je da će ga dobiti Manuela.
Posebno veselo bilo je u petak prijepodne kada je Marko zajedno sa svojim roditeljima i biciklom, upakiranim u ogromnu kutiju, došao u SOS Dječje selo predati ga Noveli. Marko je sam istaknuo da mu je velika želja bila posjetiti SOS selo pa ga je Novela, njegova vršnjakinja, povela u obilazak te mu je pri tome opisala kako izgleda život u SOS Dječjem selu. Novela je Marka ugostila i u svojoj veseloj kući „Marelica“ gdje ga je upoznala sa svojom SOS braćom i sestrama. Kako su Novela i Marko odlučili ostati u kontaktu nadamo se da će nas Marko ponovno posjetiti.
Djecu je dodatno obradovalo što je gradonačelnik Krešimir Bubalo došao u SOS Dječje selo s pet bicikala, tako da će osim Novele i Manuele još četvero djece postati ponosni vlasnici novih bicikala.
Želimo se još jednom zahvaliti Marku Husaru, gradu Osijeku i gradonačelniku Krešimiru Bubalu na darovima!

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više