Objavljeno: ponedjeljak, 25.07.2011.

Postali smo dio avanture

Srđan Kovačević iz Osijeka, član TEAM ROCKRS, izabrao je SOS Dječje selo Ladimirevci kao organizaciju za koju će voziti. O reliju i „našem“ timu možete više saznati u nastavku.

ŠTO JE MONGOL RALLY?

10.000 milja vožnje kroz pustinje, planine i stepe u automobilu koji bi nečija baka koristila za shopping. Putovanje preko 1 / 3 zemljine površine u neprikladnim vozilima, stotinama kilometara daleko od civilizacije, a osim avanturizma ovaj reli odlikuje se posebnom humanom notom. Naime, timovi koji sudjeluju u reliju sakupljaju novac u dobrotvorne svrhe. Dio novca koji sakupe svi timovi ove godine ide za organizaciju Children´s Foundation Christina Noble, a drugi dio ide organizaciji koju izabere svaki pojedini tim.
Srđan Kovačević iz Osijeka, član TEAM ROCKRS, izabrao je SOS Dječje selo Ladimirevci kao organizaciju za koju će voziti. O reliju i „našem“ timu možete više saznati na stranici.

KAKO SMO POSTALI DIO AVANTURE?

U nedjelju, 24. srpnja u 12 sati Srđan je sa svojim timom posjetio SOS Dječje selo Ladimirevci i kratko se zadržao u druženju s djecom i odraslima. Tom prilikom predali smo mu kutiju s poklonima za djecu u Mongoliji, dalekoj azijskoj zemlji koja je cilj ovog relija. Vjerujemo da će igračke koje su djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci pripremila za svoje vršnjake u Mongoliji izmamiti sretne osmjehe na njihovim licima i na taj način će ova humana akcija dobiti i širu dimenziju koja ima za jedan od ciljeva pomoći sretno djetinjstvo djeci širom svijeta.

Na put dugačak 15.000 km kreću iz Praga kolima hitne pomoći koju su uz pomoć sponzora kupili od zagrebačke hitne pomoći, i koju će pokloniti u Mongoliji. Dolazak u Ulan Bator očekuju do 01. rujna, a po povratku će ponovno doći u SOS Dječje selo i ispričati nam i fotografijama pokazati kako je prošla njihova avantura.

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više