Objavljeno: četvrtak, 11.08.2011.

Ljetovanje u Rogoznici

Djeca iz SOS Dječjeg sela Lekenik i Ladimirevci ove godine ljetuju u Odmaralištu Gradskog društva Crvenog križa Županja u Rogoznici. Djeca, SOS mame i dio stručnog tima na ljetovanju provode 10 dana, a s obzirom na veliki broj naših mališana i odgovarajuće pratnje, njihovo ljetovanje organizirano je u dvije smjene.

Od 27.srpnja - 05. kolovoza, te od 06.-15. kolovoza. u ljetnim radostima uživalo je 70 djece iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci, a njih još 50 iz SOS Dječjeg sela Lekenik još su uvijek na moru.

Uz kupanje i sunčanje, našoj djeci i tijekom ljetovanja Gradsko društvo Crvenog križa Županja nudi sadržaje kojima osiguravamo svrsishodno provođenje slobodnog vremena kako bi im i ovo ljetovanje ostalo u najboljem sjećanju.

Posebno uzbuđena bila su djeca kojima je ovo bio prvi posjet moru. Njih kao i svu ostalu djecu obradovala je Škola plivanja koju su mogli pohađati svaki dan u prijepodnevnim i popodnevnim satima. Uz pomoć učitelja plivanja djeca su dobila mogućnost naučiti plivati kao i usavršiti svoje plivačke sposobnosti te su na kraju ljetovanja za svoja postignuća dobili diplome i priznanja.
 

Svaku večer djeca su sudjelovala i u različitim zabavnim aktivnostima koje su za njih pripremili animatori u odmaralištu. Tako je organiziran pidžama party na kojem su djeca imala priliku pokazati svoje odjevne kombinacije u kojima spavaju između kojih su odabrane one najzanimljivije. Nagrade za najbolju pidžamu i spavaćicu osvojili su trogodišnji Jurica i simpatična Nikolina.

Nadalje, svoju kreativnost djeca su uz pomoć SOS mama pokazala pri izradi maski za maskenbal kada su na par sati mogli postati netko drugi. Između različitih maski poput mačke, pijetla i miša, ciganki, trbušnih plesačica i repera bilo je jako teško odabrati najmaštovitiju. Ipak na kraju, zasluženo su pobijedila dvojica dječaka Tomislav i Thomson koji su se maskirali u žene – Roziku i Victoriju Beckham. Također, u sklopu talent showa i karaoka djeca su sve prisutne uveseljavala svojim pjevačkim i plesačkim sposobnostima. Najtalentiranijima su se pokazale djevojčice Zdenka i Novela koje su u duetu otpjevale pjesmu „Hajde da ludujemo“ i vesela četverogodišnjakinja Dragana koja je sve oduševila svojom plesnom koreografijom.


Osim u kupanju, sunčanju, šetnjama i druženju u prekrasnom morskom okruženju djeca i SOS mame uživali su na izletu u Šibeniku gdje su uz pomoć turističkog vodiča obišli i upoznali se s znamenitostima tog grada. Djecu su posebno zainteresirale legende o tvrđavi svetog Mihovila kao i o priča o izgradnji katedrale sv. Jakova.


Trenutno se u Rogoznici svakodnevno održava škola plivanja, prije i poslije podne u pet grupa po 4-5 djece raspoređeno je po uzrastima i predznanju. Učiteljica plivanja je gospođa Mara iz Županje. Po grupama se vidi svakodnevni napredak i djeca su jako zainteresirana za ovu aktivnost. Svaki dan u 20 sati dvije djevojke Irena i Ana Marija iz SOS Zajednica mladih vode radionicu ZUMBA plesa - djeci je to nešto novo i zanimljivo, a grupa polaznika svakog je dana sve brojnija.

Ne manjka ni sadržaja vezanih uz zabavni život, do kraja ljetovanja još su planu karaoke, pidžama party, izbor za miss i mistera plaže.
 

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više