Objavljeno: četvrtak, 11.08.2011.

Ljetovanje u Rogoznici

Djeca iz SOS Dječjeg sela Lekenik i Ladimirevci ove godine ljetuju u Odmaralištu Gradskog društva Crvenog križa Županja u Rogoznici. Djeca, SOS mame i dio stručnog tima na ljetovanju provode 10 dana, a s obzirom na veliki broj naših mališana i odgovarajuće pratnje, njihovo ljetovanje organizirano je u dvije smjene.

Od 27.srpnja - 05. kolovoza, te od 06.-15. kolovoza. u ljetnim radostima uživalo je 70 djece iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci, a njih još 50 iz SOS Dječjeg sela Lekenik još su uvijek na moru.

Uz kupanje i sunčanje, našoj djeci i tijekom ljetovanja Gradsko društvo Crvenog križa Županja nudi sadržaje kojima osiguravamo svrsishodno provođenje slobodnog vremena kako bi im i ovo ljetovanje ostalo u najboljem sjećanju.

Posebno uzbuđena bila su djeca kojima je ovo bio prvi posjet moru. Njih kao i svu ostalu djecu obradovala je Škola plivanja koju su mogli pohađati svaki dan u prijepodnevnim i popodnevnim satima. Uz pomoć učitelja plivanja djeca su dobila mogućnost naučiti plivati kao i usavršiti svoje plivačke sposobnosti te su na kraju ljetovanja za svoja postignuća dobili diplome i priznanja.
 

Svaku večer djeca su sudjelovala i u različitim zabavnim aktivnostima koje su za njih pripremili animatori u odmaralištu. Tako je organiziran pidžama party na kojem su djeca imala priliku pokazati svoje odjevne kombinacije u kojima spavaju između kojih su odabrane one najzanimljivije. Nagrade za najbolju pidžamu i spavaćicu osvojili su trogodišnji Jurica i simpatična Nikolina.

Nadalje, svoju kreativnost djeca su uz pomoć SOS mama pokazala pri izradi maski za maskenbal kada su na par sati mogli postati netko drugi. Između različitih maski poput mačke, pijetla i miša, ciganki, trbušnih plesačica i repera bilo je jako teško odabrati najmaštovitiju. Ipak na kraju, zasluženo su pobijedila dvojica dječaka Tomislav i Thomson koji su se maskirali u žene – Roziku i Victoriju Beckham. Također, u sklopu talent showa i karaoka djeca su sve prisutne uveseljavala svojim pjevačkim i plesačkim sposobnostima. Najtalentiranijima su se pokazale djevojčice Zdenka i Novela koje su u duetu otpjevale pjesmu „Hajde da ludujemo“ i vesela četverogodišnjakinja Dragana koja je sve oduševila svojom plesnom koreografijom.


Osim u kupanju, sunčanju, šetnjama i druženju u prekrasnom morskom okruženju djeca i SOS mame uživali su na izletu u Šibeniku gdje su uz pomoć turističkog vodiča obišli i upoznali se s znamenitostima tog grada. Djecu su posebno zainteresirale legende o tvrđavi svetog Mihovila kao i o priča o izgradnji katedrale sv. Jakova.


Trenutno se u Rogoznici svakodnevno održava škola plivanja, prije i poslije podne u pet grupa po 4-5 djece raspoređeno je po uzrastima i predznanju. Učiteljica plivanja je gospođa Mara iz Županje. Po grupama se vidi svakodnevni napredak i djeca su jako zainteresirana za ovu aktivnost. Svaki dan u 20 sati dvije djevojke Irena i Ana Marija iz SOS Zajednica mladih vode radionicu ZUMBA plesa - djeci je to nešto novo i zanimljivo, a grupa polaznika svakog je dana sve brojnija.

Ne manjka ni sadržaja vezanih uz zabavni život, do kraja ljetovanja još su planu karaoke, pidžama party, izbor za miss i mistera plaže.
 

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više