Objavljeno: utorak, 13.09.2011.

„Hobby Day“ – Dan slobodnih aktivnosti

U subotu, 10. rujna 2011., u SOS Dječjem selu Ladimirevci održan je „Hobby day“, dan slobodnih aktivnosti, u sklopu kojega su djeca imala priliku upoznati se s izvanškolskim aktivnostima i odabrati neku od njih prema svojim interesima i sposobnostima, u kojoj žele sudjelovati u školskoj godini koja je upravo započela.

U Dječje selo došli su predstavnici nevladinih udruga i društvenih centara koji su djeci ponudili različite kreativne sadržaje. Na malim štandovima uz pomoć letaka, slika i maketa svoj su rad i program predstavile: konjogojska udruga „T.I.M.“ iz Osijeka, „Centar tehničke kulture“ iz Valpova, gospođa Snježana Tolić u ime udruge „Nauk“ iz Osijeka i naša pedagoginja Sanja.

Djevojke iz konjogojske udruge, Tanja i Martina, djecu su putem fotografija i priče upoznale s aktivnostima vezanim za jahanje i brigu o konjima u kojima će moći sudjelovati na njihovu imanju. „Centar tehničke kulture“ iz Valpova djeci je ponudio desetak zanimljivih radionica poput informatike, fotografije, elektronike, raketarstva, zrakoplovnog modelarstva, robotike, izrade nakita, astronomije, radioamaterstva i sigurnosti u prometu.

Djeci se posebno svidjelo što su svoj štand upotpunili različitim maketama tako da su mogli vidjeti i proučiti radove koji se izrađuju na pojedinoj radionici. Gospođa Snježana Tolić predstavila je svoj edukacijsko-ekološki park za proizvodnju hrane te je SOS mame i djecu pozvala da se uključe u projekt ekoproizvodnje voća, povrća i začinskog bilja.

Za djecu koja svoju kreativnost žele izraziti glumom, udruga „Nauk“ iz Osijeka i dramska pedagoginja Ksenija Vilić pripremili su predstavljanje dramske sekcije. Kao i svake godine, djeca su se mogla odlučiti i za aktivnosti koje organizira naša pedagoginja Sanja – za literarnu, likovnu i novinarsku grupu.

Od športskih su aktivnosti ponuđene gimnastika, nogomet i plivanje, a sve će se zbivati izvan Dječjeg sela. u Valpovu i Bizovcu. Među ponuđenim su sadržajima djeca odabrala po dvije aktivnosti čiji početak s nestrpljenjem očekuju.


Želimo zahvaliti svima koji su došli i predstavili svoj rad i veselimo se daljnjoj suradnji! 
 

još fotografija

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više