Objavljeno: srijeda, 14.09.2011.

Ljetna „priča" AIESEC-a Osijek i SOS Dječjeg sela nastavlja se i na jesen!

Lokalni odbor AIESEC-a Osijek i SOS Dječje selo Ladimirevci proteklih su ljetnih mjeseci zajedno „pisali“ lijepu priču o prijateljstvu, humanosti i kreativnosti.

Naime, četiri kvalificirana praktikanta iz susjedne nam Srbije iskoristila su pogodnosti koje im pruža AIESEC-ov program stručne međunarodne prakse te su svoje ljeto posvetili volontiranju u Dječjem selu i radu s mnoštvom mališana koji ondje žive. Nastavak je to uspješne suradnje AIESEC-a i SOS Dječjeg sela pod nazivom „Studenti pomažu djeci“.

Edukacijske i rekreacijske radionice upotpunile su slobodne ljetne dane mališana u Selu, a praktikanti – Ivana Novaković iz Kragujevca, Dragan Milić iz Beograda, Aleksandar Vidić i Dejan Daničić iz Subotice – potrudili su se osmisliti za njih što zanimljivije i proaktivnije radionice. Prvenstveni je cilj te suradnje bio na kvalitetan način ispuniti slobodno vrijeme štićenika Sela, naučiti ih međusobnoj suradnji, rješavanju konfliktnih situacija i poboljšanju socijalnih vještina. Svi ti ciljevi itekako su ispunjeni, a nisu samo djeca dobila korisna znanja i prijateljstva – praktikanti su, tvrde sami, dobili i mnogo više. – Praksa u SOS Dječjem selu Ladimirevci bila je posebna upravo zato što sadržava humanu poruku. "Osjećaj koji dobijemo nakon pružene pomoći djeci koja nisu odgovorna za svoju sudbinu, zaista je neprocjenjiv. Pravo je zadovoljstvo uspjeti uljepšati slobodno vrijeme djeci koja su željna pažnje i ljubavi" – kaže Ivana, inače studentica engleskog jezika.


Djeca su iznimno dobro reagirala na radionice, bila su voljna sudjelovati u svemu i ispuniti svaki slobodan trenutak učenjem i propitkivanjem svojih mladih učitelja, kojima nije bio nikakav problem provoditi vrijeme s djecom koju su vrlo brzo zavoljeli, a oduševio ih je i cjelokupan smještaj i tretman u SOS Dječjem selu. – "Rad u SOS selu Ladimirevci za mene je potpuno novo iskustvo s kojega nosim prelijepe uspomene, uspomene na rad s djecom i iskustva koja će mi u životu svakako biti od koristi. Uvjeti za rad bili su na zaista visokoj razini. Ljudi koji su nam pomagali u radu doista se nisu štedjeli, kao ni mi "– priča Dragan, student organizacijskih znanosti.


Svi praktikanti nakon nekoliko tjedana u Ladimirevcima i Osijeku, kući su ponijeli snažne dojmove, lijepe uspomene i mnoge brojeve i e-mail adrese svojih malih učenika i novih prijatelja. – "Kada pomislim na ovu praksu, ono čega se najradije sjetim su ljudi! Najznačajniji u životu svakog čovjeka su prijatelji. Ja sam ih u Osijeku stekao puno i doista jedva čekam dan kada ćemo se ponovno sresti i nastaviti druženje. Rastanak sa svima mi je teško pao, ali nećemo tugovati već idemo dalje, 'u nove pobjede' "– zaključuje Dragan.


Za suradnju s AIESEC-ovim praktikantima direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci Zoran Relić ima riječi pohvale. " Vrlo smo zadovoljni suradnjom i načinom na koji su djeca prihvatila praktikante, koji su se potrudili radionice učiniti zanimljivima i uvijek bili otvoreni za prijedloge, prilagođivali svoj pristup djeci i lijepo komunicirali i surađivali s djelatnicima SOS sela" – kaže on.

Zadovoljstvo ljetnim mini projektom i praktikantima dokazuje i daljnji nastavak suradnje tijekom nadolazećih mjeseci. Početkom listopada u SOS Dječje selo Ladimirevci dolaze novi AIESEC-ovi praktikanti koji će, vjerujemo, nastaviti uspješno druženje i podučavanje mališana te ponovno pisati lijepu priču o humanosti, druženju i prijateljstvu, ovaj put 'jesensku'!
 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više