Objavljeno: četvrtak, 15.09.2011.

U mirovinu otišla prva SOS mama u Hrvatskoj

Đurđica Bizomec nakon 16 godina napušta SOS Dječje selo Ladimirevci. Odgojila je 16 djece, a od dvije SOS kćeri ima 4 unučadi. "Zapravo nikada nisam razmišljala da ću ovdje dočekati mirovinu.To valjda život tako donese...

S 1. rujna ove godine Đurđica Bizomec iz Kutine otišla je u mirovinu kao prva SOS mama u Hrvatskoj. Uz 55 godina života dužnost SOS mame u SOS Dječjem selu Ladimirevci obavljala je više od 16 godina i bila je jedna od rijetkih mama u ladimirevačkom Dječjem selu koja je tu među prvima došla i ostala sve do mirovine.

" Zapravo nikada nisam razmišljala da ću ovdje dočekati mirovinu.To valjda život tako donese, pa ću i ja nakon dugogodišnjeg izbivanja konačno natrag u Kutinu, gdje me čekaju dvije biloške kćerke s obiteljima i troje unučadi kojima ću se sada moći više posvetiti."- nada se svježa umirovljenica Đurđica, koja ipak pomalo strepi od rastanka sa sredinom u kojoj je doživjela brojne prekrasne trenutke.

Tu je, naime, na noge podigla 16 djece, kojima je svima ona i danas jednostavno mama i s kojom se duboko emocionalno vezala. Sva ta djeca, koja su već krenula svojim putem, i danas je često zovu i posjećuju. S velikim ponosom Đurđica naglašava da su joj dvije SOS kćeri već udane te da je s njima dobila i dva SOS zeta i četvero SOS unučadi!

"Kada sam nakon prijave na natječaj za SOS mamu odlučila prekinuti s tadašnjim načinom života, ostaviti trgovinu koju sam vodila i postati mama djeci koja više od svega trebaju roditeljski brigu i pažnju, bila sam svjesna da to neće biti običan posao kakav radi većina ljudi. Jer ovo j eposao koji ne traži samo 24 sata dnevnog angažmana nego i žrtvovanje, i brigu, i vrijeme, i više od svega - ljubav, koju ova djeca i te kako prepoznaju i uzvraćaju."- kaže Đurđica.

Mlade žene boje se odgovornosti

"SOS mama mora biti svjesna da je ona djeci dolaskom u SOS kuću postala sve i da sada mora brinuti i o njihovu zdravlju, školovanju, slobodnom vremenu i da će imati vrlo malo vremena za sebe. U tom okruženju i ritmu godine su mi gotovo proletjele. Vjerujem da je upravo tolika zahtjevnost ovog posla glavni razlog što mnoge mlade žene danad nisu spremne preuzeti odgovornost i postati SOS mame"- mišljenje je Đurđica.

Poručuje da će ako za to bude potrebe, rado nastaviti dolaziti i pomagati u SOS Dječje selo Ladimirevci , ali kao SOS baka!

fotografija 1 - okružena ljubavlju svoje SOS djece, Đurđica okreće novu životnu stranicu

fotografija 2- Đurđica s najmlađim mezimcem Tonijem

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više