Objavljeno: utorak, 20.09.2011.

Obilježili smo Dan zaštite ozonskog sloja

Dan 16. rujna međunarodni je Dan zaštite ozonskog sloja. 1987. godine, na taj dan u Montrealu, Kanada, 22 zemlje svijeta potpisale su međunarodni ugovor nazvan "Montrealski protokol o tvarima koje oštećuju ozonski omotač".

Nakon toga, Ujedinjeni su narodi 1994. proglasili 16. rujna Danom zaštite ozonskog sloja kako bi se naglasila važnost provedbe Montrealskog protokola.Republika Hrvatska članica je Montrealskog protokola, a za njegovu provedbu nadležno je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.
 

A 16. rujna ove godine, djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci naučila su o ozonskom sloju gotovo sve: čemu služi, zašto ga se i kako treba čuvati.
Djeca su kredama u boji s veseljem prenijela svoje novo znanje na ulicu našeg Dječjeg sela. Tako smo poslali poruku i svima onima koji pješice ili automobilima prolaze kroz naše Dječje selo.
 

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više