Objavljeno: utorak, 20.09.2011.

Obilježili smo Dan zaštite ozonskog sloja

Dan 16. rujna međunarodni je Dan zaštite ozonskog sloja. 1987. godine, na taj dan u Montrealu, Kanada, 22 zemlje svijeta potpisale su međunarodni ugovor nazvan "Montrealski protokol o tvarima koje oštećuju ozonski omotač".

Nakon toga, Ujedinjeni su narodi 1994. proglasili 16. rujna Danom zaštite ozonskog sloja kako bi se naglasila važnost provedbe Montrealskog protokola.Republika Hrvatska članica je Montrealskog protokola, a za njegovu provedbu nadležno je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.
 

A 16. rujna ove godine, djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci naučila su o ozonskom sloju gotovo sve: čemu služi, zašto ga se i kako treba čuvati.
Djeca su kredama u boji s veseljem prenijela svoje novo znanje na ulicu našeg Dječjeg sela. Tako smo poslali poruku i svima onima koji pješice ili automobilima prolaze kroz naše Dječje selo.
 

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više