Objavljeno: utorak, 20.09.2011.

Obilježili smo Dan zaštite ozonskog sloja

Dan 16. rujna međunarodni je Dan zaštite ozonskog sloja. 1987. godine, na taj dan u Montrealu, Kanada, 22 zemlje svijeta potpisale su međunarodni ugovor nazvan "Montrealski protokol o tvarima koje oštećuju ozonski omotač".

Nakon toga, Ujedinjeni su narodi 1994. proglasili 16. rujna Danom zaštite ozonskog sloja kako bi se naglasila važnost provedbe Montrealskog protokola.Republika Hrvatska članica je Montrealskog protokola, a za njegovu provedbu nadležno je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.
 

A 16. rujna ove godine, djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci naučila su o ozonskom sloju gotovo sve: čemu služi, zašto ga se i kako treba čuvati.
Djeca su kredama u boji s veseljem prenijela svoje novo znanje na ulicu našeg Dječjeg sela. Tako smo poslali poruku i svima onima koji pješice ili automobilima prolaze kroz naše Dječje selo.
 

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više