Objavljeno: utorak, 20.09.2011.

Obilježili smo Dan zaštite ozonskog sloja

Dan 16. rujna međunarodni je Dan zaštite ozonskog sloja. 1987. godine, na taj dan u Montrealu, Kanada, 22 zemlje svijeta potpisale su međunarodni ugovor nazvan "Montrealski protokol o tvarima koje oštećuju ozonski omotač".

Nakon toga, Ujedinjeni su narodi 1994. proglasili 16. rujna Danom zaštite ozonskog sloja kako bi se naglasila važnost provedbe Montrealskog protokola.Republika Hrvatska članica je Montrealskog protokola, a za njegovu provedbu nadležno je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.
 

A 16. rujna ove godine, djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci naučila su o ozonskom sloju gotovo sve: čemu služi, zašto ga se i kako treba čuvati.
Djeca su kredama u boji s veseljem prenijela svoje novo znanje na ulicu našeg Dječjeg sela. Tako smo poslali poruku i svima onima koji pješice ili automobilima prolaze kroz naše Dječje selo.
 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više