Objavljeno: utorak, 20.09.2011.

Obilježili smo Dan zaštite ozonskog sloja

Dan 16. rujna međunarodni je Dan zaštite ozonskog sloja. 1987. godine, na taj dan u Montrealu, Kanada, 22 zemlje svijeta potpisale su međunarodni ugovor nazvan "Montrealski protokol o tvarima koje oštećuju ozonski omotač".

Nakon toga, Ujedinjeni su narodi 1994. proglasili 16. rujna Danom zaštite ozonskog sloja kako bi se naglasila važnost provedbe Montrealskog protokola.Republika Hrvatska članica je Montrealskog protokola, a za njegovu provedbu nadležno je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.
 

A 16. rujna ove godine, djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci naučila su o ozonskom sloju gotovo sve: čemu služi, zašto ga se i kako treba čuvati.
Djeca su kredama u boji s veseljem prenijela svoje novo znanje na ulicu našeg Dječjeg sela. Tako smo poslali poruku i svima onima koji pješice ili automobilima prolaze kroz naše Dječje selo.
 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 18.02.2019.

Zabava pod maskama

U petak, 15. veljače, maškare su zavladale kućama u SOS Dječjem selu Ladimirevci.

Saznajte više

Objavljeno:
utorak, 05.02.2019.

Knjiga uspomena svakoj SOS obitelji

Fotografiranje, učenje, poziranje i prije svega dobra zabava, tako je uvijek kad nam u goste dođu naši prijatelji iz tvrtke CEWE.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 05.02.2019.

Pridruži se našem timu!

SOS predstavnike ovih dana možete sresti na raznim lokacijama, zastanite, poslušajte ih. Možda vam uljepša dan pokoja priča iz naših SOS Dječjih sela.

Saznajte više