Objavljeno: srijeda, 21.09.2011.

Sretno i razgovjetno u novu školsku godinu

INA –Industrija nafte, d.d. uručila je udruzi SOS Dječje selo Hrvatska donaciju u iznosu od 100 000 kuna. Tim sredstvima će za 50- ak mališana iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci i Lekenik, koji imaju poteškoća u govoru i jeziku tijekom ove školske godine biti osigurana pomoć stručnjaka – logopeda i defektologa.


Ladimirevci, 20. rujna – Pod motom „Sretno i razgovjetno u novu školsku godinu“, INA –Industrija nafte, d.d. uručila je danas udruzi SOS Dječje selo Hrvatska donaciju u iznosu od 100 000 kuna. Tim sredstvima će za 50- ak mališana iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci i Lekenik, koji imaju poteškoća u govoru i jeziku, tijekom ove školske godine biti osigurana pomoć stručnjaka – logopeda i defektologa. 
 

U ime Ine, direktoru SOS Dječjeg sela Ladimirevci Zoranu Reliću, donaciju je uručio Dragan Cvenić, direktor Okruga Slavonija, istaknuvši kako je to još jedan dokaz dobre suradnje koju je INA ostvarila s udrugom SOS Dječje selo Hrvatska.

„Kroz akciju „Sretno i razgovjetno u novu školsku godinu“ odlučili smo djeci koja teže govore i pišu omogućiti da kroz čitavu ovu školsku godinu uživaju podršku logopeda i defektologa. To je naš doprinos sretnijem odrastanju mališana iz Ladimirevaca, a akcije tog tipa zasigurno spadaju u one koje nas najviše vesele. Iako, u vidu donacija i sponzorstava dragocjenih za ukupnu kvalitetu života i razvoj društva, pomažemo brojnim institucijama, odnosno podržavamo veći broj humanitarnih, kulturnih, edukacijskih, sportskih, ekoloških i drugih projekata, najsretniji smo kad vratimo osmijeh na dječje lice i uljepšamo im život. To nam je najdraža nagrada za naš trud i ulaganje u zajednicu u kojoj djelujemo“, izjavio je tom prilikom Cvenić.

Zoran Relić se zahvalio na donaciji te dodao: “Zahvaljujući ovoj vrijednoj donaciji naših prijatelja iz INE, za ovu školsku godinu imamo osigurane aktivnosti stručnih pomagača, pomoću kojih djeca ugrađuju važne kockice za svoju budućnost. Našim prijateljima i partnerima iz INE zahvaljujem se ispred djece i djelatnika na tome što vjeruju u nas, što podržavaju i pomažu naš rad i što na taj način aktivno i vrijedno sudjeluju u ukupnoj brizi koju djeca imaju u našim SOS obiteljima u SOS Dječjem selu Ladimirevci."

Udruga SOS Dječje selo Hrvatska djeluje od 1992. godine kao ravnopravan član SOS Kinderdorf Internationala, najveće svjetske nevladine organizacije za zbrinjavanje djece i mladeži. U sklopu SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci i pet SOS Zajednica mladih, Udruga skrbi o oko 250 djece bez roditelja i roditeljske skrbi, te im pruža ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo.

Nakon što je tijekom Europskog prvenstva u vaterpolu prošle godine od svake prodane ulaznice na Ininim benzinskim postajama donirala dvije kune SOS Dječjem selu Lekenik te tijekom srpnja i kolovoza ove godine omogućila ljetovanje 120 djece iz SOS Dječjih sela Ladimirevci i Lekenik u Odmaralištu Gradskog društva Crvenog križa Županja u Rogoznici, INA je ovom donacijom nastavila uspješnu suradnju s udrugom SOS Dječje selo Hrvatska. Pored spomenutog, od 01. svibnja do kraja rujna ove godine na svim Ininim benzinskim postajama traje akcija Ine i njezine tvrtke-kćeri Maziva-Zagreb, d.o.o, u kojoj se od svake prodane litre autoglasa donira 20 lipa SOS Dječjem Selu Hrvatska.
 

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više