Objavljeno: srijeda, 28.09.2011.

Edukacija djece SOS Dječjeg sela Lekenik

U SOS Dječjem selu Lekenik 26. rujna, održana je edukacija iz područja zaštite i spašavanja osnovnoškolske djece SOS Dječjeg sela.

Edukaciji je nazočilo 50-ak djece SOS sela, a na samom početku pozdravili su ih ravnatelj SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović i ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damir Trut.

U prvom dijelu edukacije, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Sisak Željko Prpić, uz asistenciju vatrogasca, policajke i medicinske sestre održali su prezentaciju kojom su upoznali djecu s vrstama opasnosti, službama koje pomažu, opremom, načinom ponašanja u katastrofama i nesrećama te s mogućnošću i načinom pozivanja broja 112.

Nakon ovog teorijskog dijela, djeci je prezentirano vatrogasno i policijsko vozilo te demonstriran rad vodiča s potražnim psom iz Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa (HUOPP), a pripadnici HGSS-a Novska demonstrirali su opremu koju koriste kod spašavanja unesrećenih.

Program Nacionalne edukacije djece u području zaštite i spašavanja izradila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) te je isti dobio stručno mišljenje i preporuku Agencije za odgoj i obrazovanje te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za izvođenje u dječjim vrtićima i osnovnim školama.

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više