Objavljeno: srijeda, 28.09.2011.

Edukacija djece SOS Dječjeg sela Lekenik

U SOS Dječjem selu Lekenik 26. rujna, održana je edukacija iz područja zaštite i spašavanja osnovnoškolske djece SOS Dječjeg sela.

Edukaciji je nazočilo 50-ak djece SOS sela, a na samom početku pozdravili su ih ravnatelj SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović i ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damir Trut.

U prvom dijelu edukacije, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Sisak Željko Prpić, uz asistenciju vatrogasca, policajke i medicinske sestre održali su prezentaciju kojom su upoznali djecu s vrstama opasnosti, službama koje pomažu, opremom, načinom ponašanja u katastrofama i nesrećama te s mogućnošću i načinom pozivanja broja 112.

Nakon ovog teorijskog dijela, djeci je prezentirano vatrogasno i policijsko vozilo te demonstriran rad vodiča s potražnim psom iz Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa (HUOPP), a pripadnici HGSS-a Novska demonstrirali su opremu koju koriste kod spašavanja unesrećenih.

Program Nacionalne edukacije djece u području zaštite i spašavanja izradila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) te je isti dobio stručno mišljenje i preporuku Agencije za odgoj i obrazovanje te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za izvođenje u dječjim vrtićima i osnovnim školama.

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više