Objavljeno: srijeda, 28.09.2011.

Edukacija djece SOS Dječjeg sela Lekenik

U SOS Dječjem selu Lekenik 26. rujna, održana je edukacija iz područja zaštite i spašavanja osnovnoškolske djece SOS Dječjeg sela.

Edukaciji je nazočilo 50-ak djece SOS sela, a na samom početku pozdravili su ih ravnatelj SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović i ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damir Trut.

U prvom dijelu edukacije, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Sisak Željko Prpić, uz asistenciju vatrogasca, policajke i medicinske sestre održali su prezentaciju kojom su upoznali djecu s vrstama opasnosti, službama koje pomažu, opremom, načinom ponašanja u katastrofama i nesrećama te s mogućnošću i načinom pozivanja broja 112.

Nakon ovog teorijskog dijela, djeci je prezentirano vatrogasno i policijsko vozilo te demonstriran rad vodiča s potražnim psom iz Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa (HUOPP), a pripadnici HGSS-a Novska demonstrirali su opremu koju koriste kod spašavanja unesrećenih.

Program Nacionalne edukacije djece u području zaštite i spašavanja izradila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) te je isti dobio stručno mišljenje i preporuku Agencije za odgoj i obrazovanje te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za izvođenje u dječjim vrtićima i osnovnim školama.

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više