Objavljeno: srijeda, 28.09.2011.

Edukacija djece SOS Dječjeg sela Lekenik

U SOS Dječjem selu Lekenik 26. rujna, održana je edukacija iz područja zaštite i spašavanja osnovnoškolske djece SOS Dječjeg sela.

Edukaciji je nazočilo 50-ak djece SOS sela, a na samom početku pozdravili su ih ravnatelj SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović i ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damir Trut.

U prvom dijelu edukacije, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Sisak Željko Prpić, uz asistenciju vatrogasca, policajke i medicinske sestre održali su prezentaciju kojom su upoznali djecu s vrstama opasnosti, službama koje pomažu, opremom, načinom ponašanja u katastrofama i nesrećama te s mogućnošću i načinom pozivanja broja 112.

Nakon ovog teorijskog dijela, djeci je prezentirano vatrogasno i policijsko vozilo te demonstriran rad vodiča s potražnim psom iz Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa (HUOPP), a pripadnici HGSS-a Novska demonstrirali su opremu koju koriste kod spašavanja unesrećenih.

Program Nacionalne edukacije djece u području zaštite i spašavanja izradila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) te je isti dobio stručno mišljenje i preporuku Agencije za odgoj i obrazovanje te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za izvođenje u dječjim vrtićima i osnovnim školama.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više