Objavljeno: ponedjeljak, 03.10.2011.

Škola za SOS mame mentorice

Prvi edukacijski modul škole za SOS mame mentorice pod nazivom “Komunikacija i mentorstvo” održan je u SOS Dječjem selu Lekenik od 30. rujna do 2. listopada 2011. Pribivalo mu je ukupno 16 SOS mama: 3 iz SOS Dječjeg sela Srbija, 5 iz Bosne i Hercegovine, 3 iz SOS Dječjeg sela Makedonija te 5 iz Hrvatske.

Uz njih su bili nazočni i direktor Sela iz Sarajeva i direktor razvoja nacionalnih programa iz Srbije. Školu je otvorio direktor SOS Dječjeg sela Lekenik g. Mario Čović.
Svrha kreiranja programa za poduku SOS mama mentorica je podržati napore u stalnom osnaživanju osoba koje se brinu o djeci koja su smještena u SOS obiteljima, kako bi se kvaliteta brige o djeci kontinuirano unaprjeđivala te da bi se odgovorilo zahtjevima konteksta u kojemu funkcioniraju SOS obitelji. Taj je program kreiran u skladu s Kontinentalnim dokumentom te prilagođen potrebama i iskustvu koje u implementaciji obiteljske brige o djeci imaju u SOS dječjim selima u Srbiji, Bosni i Hercegovini te Hrvatskoj.
 

Program će teći u tri modula, a svaki će modul obuhvatiti najmanje 20 sati obuke u okviru tri radna dana.
Tijekom tri intenzivna dana prvoga modula realiziran je sadržaj rada koji su prezentirali: Gordana Daniel, direktorica razvoja nacionalnih programa, Krešimir Makvić, zagovaratelj dječjih prava te Josip Marinković, voditelj ljudskih potencijala SOS Dječjeg sela Hrvatska. Obuhvaćeni su sljedeći sadržaji:

• Organizacija SOS KDI-ja
• Obiteljski model skrbi o djeci
• Poštivanje prava djece u SOS Dječjim selima
• Standardi kvalitete skrbi o djeci
• Značenje mentorstva u osposobljavanju za ulogu SOS mame

TEMATSKA EDUKACIJA

Komunikacija – prof. dr. Marina Ajduković

• Karakteristike komunikacijskog procesa
• Aktivno slušanje, tehnike i modeli slušanja
• Preduvjeti pozitivne komunikacije
• Funkcija podrške i komunikacije
• Govor tijela
• Povratna informacija kao metoda vođenja i podučavanja


i tematski dio
Specifičnosti učenja odraslih te SOS majka – mentorica i suradnica – Gordana Daniel, direktorica razvoja nacionalnih programa SOS Dječjeg sela Hrvatska

Iz provratnih infromacija svih nazočnih bilo je očito njihovo zadovoljstvo edukacijom, organizacijom smještaja u SOS obiteljima i međusobnim druženjem. Sklopljena su nova poznanstva, razmijenjena iskustva, a započela su i nova prijateljstva.
 

Nastavljamo s drugim modulom u Srbiji početkom mjeseca prosinca.
 

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 09.10.2019.

Moto ljubimci u posjeti djeci u Ladimirevcima

Proteklog vikenda u našem SOS Dječjem selu Ladimirevci bilo je jako uzbudljivo. Mališanima su u posjet došli ljubimci na dva i četiri kotača iz Oldtimer kluba "Kurbla".

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 08.10.2019.

Rođendansko veselje u SOS Dječjem selu Lekenik

Proslavili smo 26. rođendan SOS Dječjeg sela Lekenik uz predivan program u našem SOS Društvenom centru Hermann Gmeiner, a poseban gost iznenađenja rođendanske proslave bio je pjevač Damir Kedžo.

Saznajte više

Objavljeno:
ponedjeljak, 23.09.2019.

Divan dan u Selu s ekipom ReversingLabsa

Uvijek nas razveseli kada nam u SOS Dječje selo Lekenik stigne vesela ekipa poput ove iz tvrtke ReversingLabs. A posebno kada vrijedno “zasuču rukave” i učine nam Selo još ljepšim za život.

Saznajte više