Objavljeno: nedjelja, 20.11.2011.

Čitali smo 24 sata bez prekida

Ovog vikenda SOS Dječje selo Lekenik postalo je pozornica na kojoj su oživjeli likovi iz brojnih bajki i priča, a pri tome su djeci pomogle osobe iz javnog života. Od podneva u subotu pa sve do podneva u nedjelju neprekidno su čitane bajke, a osim nazočnih, čitali su ih i brojni gosti iz inozemstva putem videolinka.

Ta književna manifestacija, Milenijsko čitanje bajki, postala je tradicionalna te okuplja više od 500 čitača.

Tijekom subote i nedjelje, dvadeset i četiri sata su brojni čitači, djeca i odrasli iz Hrvatske, ali i ostatka svijeta, čitali najljepše priče na raznim jezicima i još jednom dokazali da priče ne poznaju barijere jezika te da zbližavaju svu djecu, ali i odrasle, diljem svijeta.
MILENIJSKOM ČITANJU BAJKI pribivalo je gotovo pet stotina čitača, djece i odraslih, a ove su se godine videoputem manifestaciji pridružili i čitači s drugih kontinenata te mnogi književnici, umjetnici i osobe iz javnoga, kulturnoga, športskoga i političkog života, koji su zajedno s djecom čitali bajke na jezicima zemalja iz kojih dolaze. Među ostalima, u Lekenik su navratili predstavnici Udruge VETERANI – motociklisti Zagreb i Udruge dragovoljaca Domovinskog rata ZAVJET – Zagreb, predstavnici Zabavne škola nogometa za djecu Zagreb, Osnovne škole BRESTJE – Sesvete, Židovske osnovne škole Zagreb, Dječjeg vrtića Zeko, predstavnici Centra za vedske studije, predstavnici filmskog studija MAYDI Zagreb s redateljem Silvijom Petranovićem, udruženje Kvadrat kulture Vinkovci i mnogi drugi.

" Danas je naše selo postalo pozornica na kojoj su oživjeli brojni likovi.Ova književna manifestacija postala je tradicionalna te okuplja više od 500 čitača."- rekao je direktor SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović

Prijatelji Sela i zaljubljenici u pisanu riječ koji nisu mogli doći u Lekenik, slali su svoje zvučne i videouratke pa su tako, uživo putem interneta, MILENIJSKOM ČITANJU BAJKI pribivali i „gosti“ iz Hrvatske, Makedonije, Rumunjske, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Austrije, Slovačke, Albanije i daleke Kine.

Odmah nakon svečanog otvaranja, pušteni su i privi video snimci, od čega su najatraktivnije bile dvije djevojčice iz Kine koje su čitale bajku na Kineskom zidu. Riječ je o kćeri BIH veleposlanika u NR Kini i njezinoj prijateljici. Dječak Marko s Hrvatskog radija u Kini, čiji su djed i baka iz Hrvatske čitao je na mongolskom jeziku bajku o dinosaurima, kao i djevojčica iz Koreje na školovanju u Kini.

 Pogledajte snimak koji nam je stigao od djece iz Dječjeg vrtića Zeko iz Slatine.

Veliko hvala svima koji su sudjelovali i omogućili ovogodišnje Milenijsko čitanje bajki.
 

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više