Objavljeno: utorak, 22.11.2011.

Nastup Ane Rucner i Malih violinista u SOS Dječjem selu Lekenik

Danas je u SOS Dječjem selu Lekenik, nastupom Malih violinista SOS Dječjeg sela Lekenik te proslavljene hrvatske violončelistice Ane Rucner svečano predstavljena humanitarna akcija Hrvatske Lutrije "Nešto ispod bora staviti se mora".

Svečanosti u Dječjem SOS Selu Lekenik, uz djecu i voditelje Dječjeg SOS Sela, prisustvovala je i mr. Vesna Bakran, predsjednica Uprave Hrvatske Lutrije.

Hrvatska Lutrija, već petu godinu za redom organizira humanitarnu akciju „Nešto ispod bora staviti se mora“, u okviru koje izdvaja novčana sredstva za božićno darivanje djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi, korisnika Dječjih domova diljem Hrvatske. Ova će humanitarna akcija i ove godine razveseliti 1500 djece i mladih u 25 Dječjih domova, SOS sela i udomiteljskih obitelji, koja su pod ingerencijom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

Potaknuta spoznajom da djeca u Domovima i u dane sveopćeg darivanja često ostaju uskraćena, Hrvatska Lutrija je za 1500 djece i mladih u cijeloj Hrvatskoj osigurala sredstva za kupnju darova u pojedinačnoj vrijednosti 150 kuna. Korisnici domova, kojima su darovi namijenjeni, u dobnom su rasponu od 0 do 21 godine i različitih potreba, stoga je Hrvatska Lutrija odlučila kako će im isplatiti novce, a izbor darova prepušten je djeci i odgajateljima u domovima.

„Društveno odgovorno poslovanje utkano je u temelje poslovanja Hrvatske Lutrije. Kada pomažemo, uvijek vodimo brigu da naša pomoć bude usmjerena najosjetljivijim skupinama društva, a posebno nas veseli kada svojim darom razveselimo najmlađe. Djeca nam to uzvraćaju na najbolji mogući način, pažnjom i radošću kakvu smo osjetili i danas ovdje među djecom SOS dječjeg sela Lekenik.“ – izjavila je Vesna Bakran, predsjednica Uprave Hrvatske Lutrije.

 

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više