Objavljeno: utorak, 22.11.2011.

Nastup Ane Rucner i Malih violinista u SOS Dječjem selu Lekenik

Danas je u SOS Dječjem selu Lekenik, nastupom Malih violinista SOS Dječjeg sela Lekenik te proslavljene hrvatske violončelistice Ane Rucner svečano predstavljena humanitarna akcija Hrvatske Lutrije "Nešto ispod bora staviti se mora".

Svečanosti u Dječjem SOS Selu Lekenik, uz djecu i voditelje Dječjeg SOS Sela, prisustvovala je i mr. Vesna Bakran, predsjednica Uprave Hrvatske Lutrije.

Hrvatska Lutrija, već petu godinu za redom organizira humanitarnu akciju „Nešto ispod bora staviti se mora“, u okviru koje izdvaja novčana sredstva za božićno darivanje djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi, korisnika Dječjih domova diljem Hrvatske. Ova će humanitarna akcija i ove godine razveseliti 1500 djece i mladih u 25 Dječjih domova, SOS sela i udomiteljskih obitelji, koja su pod ingerencijom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

Potaknuta spoznajom da djeca u Domovima i u dane sveopćeg darivanja često ostaju uskraćena, Hrvatska Lutrija je za 1500 djece i mladih u cijeloj Hrvatskoj osigurala sredstva za kupnju darova u pojedinačnoj vrijednosti 150 kuna. Korisnici domova, kojima su darovi namijenjeni, u dobnom su rasponu od 0 do 21 godine i različitih potreba, stoga je Hrvatska Lutrija odlučila kako će im isplatiti novce, a izbor darova prepušten je djeci i odgajateljima u domovima.

„Društveno odgovorno poslovanje utkano je u temelje poslovanja Hrvatske Lutrije. Kada pomažemo, uvijek vodimo brigu da naša pomoć bude usmjerena najosjetljivijim skupinama društva, a posebno nas veseli kada svojim darom razveselimo najmlađe. Djeca nam to uzvraćaju na najbolji mogući način, pažnjom i radošću kakvu smo osjetili i danas ovdje među djecom SOS dječjeg sela Lekenik.“ – izjavila je Vesna Bakran, predsjednica Uprave Hrvatske Lutrije.

 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više