Objavljeno: utorak, 22.11.2011.

Nastup Ane Rucner i Malih violinista u SOS Dječjem selu Lekenik

Danas je u SOS Dječjem selu Lekenik, nastupom Malih violinista SOS Dječjeg sela Lekenik te proslavljene hrvatske violončelistice Ane Rucner svečano predstavljena humanitarna akcija Hrvatske Lutrije "Nešto ispod bora staviti se mora".

Svečanosti u Dječjem SOS Selu Lekenik, uz djecu i voditelje Dječjeg SOS Sela, prisustvovala je i mr. Vesna Bakran, predsjednica Uprave Hrvatske Lutrije.

Hrvatska Lutrija, već petu godinu za redom organizira humanitarnu akciju „Nešto ispod bora staviti se mora“, u okviru koje izdvaja novčana sredstva za božićno darivanje djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi, korisnika Dječjih domova diljem Hrvatske. Ova će humanitarna akcija i ove godine razveseliti 1500 djece i mladih u 25 Dječjih domova, SOS sela i udomiteljskih obitelji, koja su pod ingerencijom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

Potaknuta spoznajom da djeca u Domovima i u dane sveopćeg darivanja često ostaju uskraćena, Hrvatska Lutrija je za 1500 djece i mladih u cijeloj Hrvatskoj osigurala sredstva za kupnju darova u pojedinačnoj vrijednosti 150 kuna. Korisnici domova, kojima su darovi namijenjeni, u dobnom su rasponu od 0 do 21 godine i različitih potreba, stoga je Hrvatska Lutrija odlučila kako će im isplatiti novce, a izbor darova prepušten je djeci i odgajateljima u domovima.

„Društveno odgovorno poslovanje utkano je u temelje poslovanja Hrvatske Lutrije. Kada pomažemo, uvijek vodimo brigu da naša pomoć bude usmjerena najosjetljivijim skupinama društva, a posebno nas veseli kada svojim darom razveselimo najmlađe. Djeca nam to uzvraćaju na najbolji mogući način, pažnjom i radošću kakvu smo osjetili i danas ovdje među djecom SOS dječjeg sela Lekenik.“ – izjavila je Vesna Bakran, predsjednica Uprave Hrvatske Lutrije.

 

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više