Objavljeno: ponedjeljak, 05.12.2011.

Božićna bajka u osječkom tramvaju

U subotu, 3. prosinca djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno sa svojim SOS mamama posjetili su Osijek gdje su imali priliku prvi se provozati božićnim tramvajem.

Osječkim trgovima i ulicama prolazi neobičan tramvaj, raskošno osvijetljen s 20 000 lampica, a u njemu se voze neobični putnici - Vilenjak, Pahuljica i Djed Mraz!

Putovanje u "Božićnu bajku u osječkom tramvaju " svakodnevno organizira GPP, a prvom vožnjom 3. prosinca počašćeno je 15 SOS obitelji, mališani su se provozali u društvu svojih SOS mama i direktora SOS Dječjeg sela Ladimirevci Zorana Relića. 
 

Tramvaj je bogato okićen raznobojnim božićnim ukrasima, koje su naša djeca radoznala promatrala te su ujedno tijekom vožnje uživala u božićnoj predstavi glumačke skupine pod nazivom „Čarobna gruda“. Djeca su u tramvaju upoznala zbunjenu Pahuljicu koja je pala s oblaka i nije znala gdje se nalazi, pa su joj priskočili u pomoć i naučili je brojati. Društvo Pahuljici pravio je i Vilenjak koji je oslikavao dječje obraze i ručice čarobnim svjetlucavim bojama. Ipak najveće oduševljenje izazvao je dolazak Djeda Mraza koji je djecu ovom prilikom i darivao. Vožnja tramvajem posebno je razveselila one najmanje koji su poželjeli i dulje ostati dio ove božićne bajke. Veselom ugođaju pridonio je nastup mađioničara kojem su djeca pomogla u izvođenju maštovitih trikova.

Gradskom prijevozu putnika Osijek želimo se zahvaliti na pozivu i cjelokupnoj organizaciji.
 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više