Objavljeno: ponedjeljak, 05.12.2011.

Božićna bajka u osječkom tramvaju

U subotu, 3. prosinca djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno sa svojim SOS mamama posjetili su Osijek gdje su imali priliku prvi se provozati božićnim tramvajem.

Osječkim trgovima i ulicama prolazi neobičan tramvaj, raskošno osvijetljen s 20 000 lampica, a u njemu se voze neobični putnici - Vilenjak, Pahuljica i Djed Mraz!

Putovanje u "Božićnu bajku u osječkom tramvaju " svakodnevno organizira GPP, a prvom vožnjom 3. prosinca počašćeno je 15 SOS obitelji, mališani su se provozali u društvu svojih SOS mama i direktora SOS Dječjeg sela Ladimirevci Zorana Relića. 
 

Tramvaj je bogato okićen raznobojnim božićnim ukrasima, koje su naša djeca radoznala promatrala te su ujedno tijekom vožnje uživala u božićnoj predstavi glumačke skupine pod nazivom „Čarobna gruda“. Djeca su u tramvaju upoznala zbunjenu Pahuljicu koja je pala s oblaka i nije znala gdje se nalazi, pa su joj priskočili u pomoć i naučili je brojati. Društvo Pahuljici pravio je i Vilenjak koji je oslikavao dječje obraze i ručice čarobnim svjetlucavim bojama. Ipak najveće oduševljenje izazvao je dolazak Djeda Mraza koji je djecu ovom prilikom i darivao. Vožnja tramvajem posebno je razveselila one najmanje koji su poželjeli i dulje ostati dio ove božićne bajke. Veselom ugođaju pridonio je nastup mađioničara kojem su djeca pomogla u izvođenju maštovitih trikova.

Gradskom prijevozu putnika Osijek želimo se zahvaliti na pozivu i cjelokupnoj organizaciji.
 

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više