Objavljeno: petak, 16.12.2011.

Božićna proslava u SOS Dječjem selu

Djeca su se prijateljima i donatorima predstavili glumom, plesom i pjesmom uz goste koji su uljepšali program ovogodišnje proslave u SOS Dječjem selu Lekenik.

Na tradicionalnoj božićnoj priredbi u Društvenom centru Hermann Gmeiner djeca su prikazala blagdanski program kojim su oduševili oko dvije stotine prijatelja i donatora SOS Dječjeg sela Hrvatska. Pozdravni govor i zahvalu za rad, toplim riječima, svim zaposlenicima je održala predsjednica Udruge gospođa Mariza Katavić. Program su otvorili članovi društva Kolovrat iz Lekenika, a potom su mališani sve posjetitelje uveli u dječji svijet čarolije, glume, plesa i glazbe. Led je probila družina " Zvončići" iz male igraonice sa svojim nastupom, nakon čega su uslijedili dječji recitali i ples. Prekrasni recital je izvela djevojčica iz OŠ Brestje kao poklon svojim malim prijateljima. Glazbeni ugođaj cijelom programu dali su mali violinisti, a uz čije su melodije zapjevali i gosti. Vrhunac ovogodišnje priredbe bila je pretpremijera inserta iz kazališne priredbe "Guslač na krovu", autora Rusmira Agačevića, u izvedbi djece iz Malog kazališta bajki SOS Dječjeg sela Lekenik. Predstava govori o popularnom istoimenom filmu snimljenom prije punih 40 godina u Lekeniku i okolici, a koji je iste godine osvojio i tri prestižne nagrade Oscar. Insert iz predstave čija se premijera očekuje u siječnju došao je u SOS Dječje selo Lekenik pogledati i rabin Pinhas Zaklas. Na kraju programa zabavila nas je grupa Slip iz Zagreba s izvedbom irske tradicionalne glazbe.


Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji ove prekrasne priredbe, hvala gostima, prijateljima i donatorima koji podržavaju naš rad.

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više