Objavljeno: utorak, 17.01.2012.

Dan Mladih u Orahovici

Od 11.01. do 13.01. organizirali smo Dan mladih u Edukacijskom centru Crvenog Križa u Orahovici. Cilj Dana mladih bio je evaluacija kvalitete života i skrbi u SOS Dječjim selima od strane mladih osoba, te poticanje mladih na aktivno sudjelovanje u programima za mlade EU.

Na Danu mladih prisustvovala je 21 mlada osoba iz četiri SOS Zajednice mladih, iz Osijeka, Velike Gorice i Zagreba, te četvero voditelja SOS Zajednica mladih, direktorica razvoja nacionalnih programa i zagovaratelj dječjih prava SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Cilj Dana mladih bio je evaluacija kvalitete života i skrbi u SOS Dječjim selima od strane mladih osoba, te poticanje mladih na aktivno sudjelovanje u programima za mlade EU te uključivanje u Klub mladih, koji je osnovan kako bi mladi iz svih oblika alternativne skrbi zajedno raspravili o problemima mladih u sustavu alternativne skrbi, te dali svoje prijedloge za njegovo poboljšanje.


Rad je bio organiziran u velikim i malim grupama, te se odvijao po principu interaktivnih radionica. Radionicu o mogućnostima uključivanja mladih u programe EU vodili su suradnici iz nevladine udruge Iskra.Ovo trodnevno druženje bilo je izvrsna prilika da se mladi međusobno bolje upoznaju i razmijene iskustva, da steknu neka nova znanja i budu osnaženi za daljnje izazove u procesu pripreme za samostalni život. Kroz tri dana smo mnogo radili ,ali smo imali i mnogo prilika za opuštanje kroz društvene igre ili rekreaciju na bazenu u prekrasno uređenom prostoru Edukacijskog centra Crvenog Križa, te smo bili lijepo ugošćeni od strane iznimno ljubaznog osoblja. Mladi i voditelji su na kraju naveli kako im je bilo jako korisno, motivirajuće i zabavno te se nadaju da ćemo uskoro ponoviti jedno ovakvo zajedničko druženje.


„Bilo je poučno, zanimljivo i kreativno. Stekli smo nova iskustva i prijateljstva. I svi se mi iskreno nadamo da će se to ponoviti u ovom ili nekom drugom obliku jer ovo je bilo jedno stvarno lijepo iskustvo koje ćemo svi još dugo vremena pamtiti.” – rekla je mlada osoba Lorena
 

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više