Objavljeno: utorak, 17.01.2012.

Dan Mladih u Orahovici

Od 11.01. do 13.01. organizirali smo Dan mladih u Edukacijskom centru Crvenog Križa u Orahovici. Cilj Dana mladih bio je evaluacija kvalitete života i skrbi u SOS Dječjim selima od strane mladih osoba, te poticanje mladih na aktivno sudjelovanje u programima za mlade EU.

Na Danu mladih prisustvovala je 21 mlada osoba iz četiri SOS Zajednice mladih, iz Osijeka, Velike Gorice i Zagreba, te četvero voditelja SOS Zajednica mladih, direktorica razvoja nacionalnih programa i zagovaratelj dječjih prava SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Cilj Dana mladih bio je evaluacija kvalitete života i skrbi u SOS Dječjim selima od strane mladih osoba, te poticanje mladih na aktivno sudjelovanje u programima za mlade EU te uključivanje u Klub mladih, koji je osnovan kako bi mladi iz svih oblika alternativne skrbi zajedno raspravili o problemima mladih u sustavu alternativne skrbi, te dali svoje prijedloge za njegovo poboljšanje.


Rad je bio organiziran u velikim i malim grupama, te se odvijao po principu interaktivnih radionica. Radionicu o mogućnostima uključivanja mladih u programe EU vodili su suradnici iz nevladine udruge Iskra.Ovo trodnevno druženje bilo je izvrsna prilika da se mladi međusobno bolje upoznaju i razmijene iskustva, da steknu neka nova znanja i budu osnaženi za daljnje izazove u procesu pripreme za samostalni život. Kroz tri dana smo mnogo radili ,ali smo imali i mnogo prilika za opuštanje kroz društvene igre ili rekreaciju na bazenu u prekrasno uređenom prostoru Edukacijskog centra Crvenog Križa, te smo bili lijepo ugošćeni od strane iznimno ljubaznog osoblja. Mladi i voditelji su na kraju naveli kako im je bilo jako korisno, motivirajuće i zabavno te se nadaju da ćemo uskoro ponoviti jedno ovakvo zajedničko druženje.


„Bilo je poučno, zanimljivo i kreativno. Stekli smo nova iskustva i prijateljstva. I svi se mi iskreno nadamo da će se to ponoviti u ovom ili nekom drugom obliku jer ovo je bilo jedno stvarno lijepo iskustvo koje ćemo svi još dugo vremena pamtiti.” – rekla je mlada osoba Lorena
 

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više