Objavljeno: petak, 03.02.2012.

Predsjednik u posjetu SOS Dječjem selu Ladimirevci

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović posjetio je SOS Dječje selo Ladimirevci 2. veljače 2012. godine.

Svoj posjet je započeo kratkim sastankom, na kojem su ga direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci Zoran Relić, predsjednica Udruge Mariza Katavić i Nacionalna direktorica Višnja Tuškan-Krupić upoznali s konceptom i životom u SOS Dječjem selu Ladimirevci. Nakon upoznavanja, za Predsjednika i brojne goste djeca su pripremila priredbu.

Nakon upoznavanja, za Predsjednika i brojne goste djeca su pripremila priredbu. Na početku priredbe zbor malenih predškolaca - Lana, Viktorija, Valentina, Petra, Ema, Toni i Mijo predvođeni veselim Daliborom prizvao je snijeg u naše krajeve pjesmom „Padaj padaj snježiću“. Nikolina, Tomislav i Novela posebno su za ovu prigodu recitirali pjesme o majci i domovini. Ipak najveće oduševljenje Predsjednika Josipovića i svih prisutnih izazvali su Ivan, Lea, Martina i Dragana koji su recitirali pjesme koje su sami napisali.

Nakon zabavnog dijela programa direktor Zoran Relić pozvao je Predsjednika da bude počasni gost Dječjeg parlamenta te je time pružio mogućnost djeci da postavljaju pitanja Predsjedniku, ali i da on njih također pita što ga zanima o životu djece u SOS Dječjem selu. S obzirom da nemaju prilike svaki dan postavljati pitanja upravo Predsjedniku Republike djeca su oduševljeno podizala ruke i nizala pitanja. Zanimalo ih je koje su to dužnosti koje obavlja, kakav je to osjećaj biti Predsjednik države, što se promijenilo u njegovom životu na novoj funkciji, pa sve do pitanja o omiljenim predmetima u školi i sportovima koje je igrao dok je bio mlad. Predsjednika je pak zanimalo koji su im predmeti u školi najteži kao i tko je od njih najbolji nogometaš. Predsjednik je istaknuo kako mu je doista lijepo ovdje s djecom u SOS Dječjem selu te im je poručio da nastave biti dobri učenici, da se i dalje bave sportom i da se međusobno druže i poštuju kao i do sada.

Predsjedniku Ivi Josipoviću darovali smo sliku koju su oslikala djeca, a Predsjednik Josipović je SOS Dječjem Selu Ladimirevci ispred Humanih zvijezda Hrvatske poklonio 14 LCD televizora, po jedan za svaku SOS kuću. Na kraju svog posjeta predsjednik Ivo Josipović družio se u SOS kući „Višnja“ sa SOS mamama. U razgovoru s mamama pokazao je veliki interes za njihov odnos s biološkim roditeljima djece, za slobodno vrijeme SOS mama kao i za njihovu brigu o djeci s poremećajima u ponašanju.

Prije odlaska predsjednik Ivo Josipović pozdravio se sa djecom i djelatnicima SOS Dječjeg sela Ladimirevci, te je napravljena jedna zajednička fotografija sa svim domaćinima i gostima.

Župan Osječko-baranjske županije, Vladimir Šišljagić i gradonačelnik Valpova, Leon Žulj pridružili su se darivanju djece u SOS Dječjem selu, svaki s po dva prijenosna računala, tako da sada možemo ozbiljno početi s pripremama za rad informatičke radionice.
Posebno se zahvaljujemo voditelju Humanih zvijezda Hrvatske Branku Tušeku, koji je bio inicijator posjete predsjednika Ive Josipovića, kao i organizator donatora koji su darovali djecu.

U nastavku humanitarne akcije „Sportom do zdravlja“ a u provođenju Humanih zvijezda Hrvatske, 12-ero djece iz Dječjeg sela odigralo je prijateljsku nogometnu utakmicu s djecom polaznicima nogometne akademije Krpan-Babić u Osijeku. Iako je rezultat bio nepovoljan, čestitamo našim malim nogometašima na trudu i sportskom ponašanju, a organizatoru i domaćinu na gostoprimstvu i poklonima kojima su razveselili svu djecu o kojoj brinemo u SOS obiteljima SOS Dječjeg sela Ladimirevci.
 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više