Objavljeno: srijeda, 28.03.2012.

Obilježili smo Svjetski dan kazališta

SOS Dječje selo Lekenik, uz pomoć prijatelja iz Turističke zajednice Općine Lekenik, obilježilo je Svjetski dan kazališta, prigodnom priredbom u kojoj su sudjelovali glumci Malog kazališta bajki kojeg čine djeca SOS Dječjeg sela Lekenik, učenici osnovnih škola Brestje - Sesvete i Lauder - Hugo Kon iz Zagreba te srednjoškolci XVI. gimnazije Zagreb, potpomognuti istaknutim hrvatskim filmskim, televizijskim i kazališnim glumcima, Bojanom Gregorić Vejzović, Vedranom Mlikotom, Goranom Navojcem, Borisom Svrtanom i Kristijanom Ugrinom.

Recitalima i kratkim igrokazima predstavili su se učenici osnovnih škola Brestje-Sesvete i Lauder- Hugo Kon iz Zagreba, te srednjoškolci 16. zagrebačke gimnazije. Glavni događaj programa bilo je čitanje bajke Mlinarev mačak, autora Rusmira Agačevića. Na veliko oduševljenje djece, bajku su čitali istaknuti hrvatski glumci: Bojana Gregorić Vejzović, Vedran Mlikota, Goran Navojec, Boris Svrtan i Kristijan Ugrina koji su okupljenima podijelili male tajne ovog velikog zanata.


U čitanju bajke pomogli su im direktor SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović, pedagog Aleksandar Nađ, ravnateljica OŠ Lauder- Hugo Kon Jasenka Rafaj, likovna umjetnica Neda Mrđan, voditeljica dramske skupine iz OŠ Brestje Ankica Kljajo te autor i bivši voditelj kultnog tv serijala - Nedeljni Zabavnik, Rusmir Agačević. – Nije se moglo na ljepši način obilježit Svjetski dan kazališta od toga da se radost glume i radost poezije na sceni podijeli sa najmlađima, posebno zato što se radi o djeci SOS Dječjeg sela Lekenik.


„Ovom priredbom, obilježavamo Svjetski dan kazališta, u društvu naših dragih prijatelja i suradnika, s kojima njegujemo lijepu riječ i dramski izričaj. Programom „Preko scene do samopouzdanja“, koji uključuje dramske, literarne, glazbeno – plesne i likovne sadržaje, ostvareni su vrijedni i zapaženi dometi u kreativnom radu s djecom “; izjavio je g. Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik.


„Mislim da smo imali krasnu kazališnu večer i da smo ispunili jednu lijepu misiju“;
nadovezao se glumac Goran Navojec. Na početku programa, Božidar Antolec iz TZO-a Lekenik pročitao je ovogodišnje poruke povodom Svjetskog dana kazališta koje su uputili John Malkovich i Pero Kvrgić, a svoje su poruke potom čitala djeca.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više