Objavljeno: srijeda, 28.03.2012.

Obilježili smo Svjetski dan kazališta

SOS Dječje selo Lekenik, uz pomoć prijatelja iz Turističke zajednice Općine Lekenik, obilježilo je Svjetski dan kazališta, prigodnom priredbom u kojoj su sudjelovali glumci Malog kazališta bajki kojeg čine djeca SOS Dječjeg sela Lekenik, učenici osnovnih škola Brestje - Sesvete i Lauder - Hugo Kon iz Zagreba te srednjoškolci XVI. gimnazije Zagreb, potpomognuti istaknutim hrvatskim filmskim, televizijskim i kazališnim glumcima, Bojanom Gregorić Vejzović, Vedranom Mlikotom, Goranom Navojcem, Borisom Svrtanom i Kristijanom Ugrinom.

Recitalima i kratkim igrokazima predstavili su se učenici osnovnih škola Brestje-Sesvete i Lauder- Hugo Kon iz Zagreba, te srednjoškolci 16. zagrebačke gimnazije. Glavni događaj programa bilo je čitanje bajke Mlinarev mačak, autora Rusmira Agačevića. Na veliko oduševljenje djece, bajku su čitali istaknuti hrvatski glumci: Bojana Gregorić Vejzović, Vedran Mlikota, Goran Navojec, Boris Svrtan i Kristijan Ugrina koji su okupljenima podijelili male tajne ovog velikog zanata.


U čitanju bajke pomogli su im direktor SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović, pedagog Aleksandar Nađ, ravnateljica OŠ Lauder- Hugo Kon Jasenka Rafaj, likovna umjetnica Neda Mrđan, voditeljica dramske skupine iz OŠ Brestje Ankica Kljajo te autor i bivši voditelj kultnog tv serijala - Nedeljni Zabavnik, Rusmir Agačević. – Nije se moglo na ljepši način obilježit Svjetski dan kazališta od toga da se radost glume i radost poezije na sceni podijeli sa najmlađima, posebno zato što se radi o djeci SOS Dječjeg sela Lekenik.


„Ovom priredbom, obilježavamo Svjetski dan kazališta, u društvu naših dragih prijatelja i suradnika, s kojima njegujemo lijepu riječ i dramski izričaj. Programom „Preko scene do samopouzdanja“, koji uključuje dramske, literarne, glazbeno – plesne i likovne sadržaje, ostvareni su vrijedni i zapaženi dometi u kreativnom radu s djecom “; izjavio je g. Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik.


„Mislim da smo imali krasnu kazališnu večer i da smo ispunili jednu lijepu misiju“;
nadovezao se glumac Goran Navojec. Na početku programa, Božidar Antolec iz TZO-a Lekenik pročitao je ovogodišnje poruke povodom Svjetskog dana kazališta koje su uputili John Malkovich i Pero Kvrgić, a svoje su poruke potom čitala djeca.

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više