Objavljeno: nedjelja, 06.05.2012.

SOS Dječje selo Hrvatska proslavilo 20 godina

SOS Dječje selo Hrvatska proslavilo je danas u SOS Dječjem selu Lekenik dvadeset godina postojanja. Okupivši svu djecu koja su trenutno smještena u SOS Dječjim selima u Lekeniku i Ladimirevcima te SOS Zajednicama mladih u Zagrebu , Velikoj Gorici i Osijeku no i one koji su već izašli iz SOS sustava skrbi, ponosno je proslavljeno dvadeset godina SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Mnoštvo kreativnih radionica predvođenih velikanima glazbe, glume, plesa, likovne umjetnosti i sporta kao što su Goran Grgić, Mile Kekin i Zoki iz Hladnog piva te Blanka Vlašić privuklo je nekoliko stotina građana u Lekenik koji su nedjelju proveli u rođendanskom veselju djece iz SOS Dječjeg sela Hrvatska te tako podržali veliku humanitarnu kampanju. Pomoći možete i vi pozivom na 060 9003 (cijena poziva 5 kn + PDV), - broj je dodijelio T-Hrvatski Telekom za akciju s trajanjem do 15.svibnja 2012.

 
Povodom dvadesetogodišnjice, SOS Dječje selo Hrvatska posjetio je i Helmut Kutin, predsjednik SOS Kinderdorf Internationala, koji je davne 1993. godine bio na otvaranju prvog Sela u Hrvatskoj. Ovom prilikom nagradio je SOS mame simboličnim činom darivanja zlatnog prstena u znak zahvalnosti za njihov dugogodišnji rad. Nagradu za 20 godina rada također su primile i Mirjana Majhen, glavna računovotkinja SOS Dječjeg sela Hrvatska, Višnja Tuškan- Krupić , nacionalna direktorica SOS Dječjeg sela Hrvatska te Mariza Katavić, predsjednica SOS Dječjeg sela Hrvatska. Rođendansko slavlje 6. svibnja svojim dolaskom uveličala je i gospođa Josipović koja se i sama okušala u kreativnim radionicama Sela pokazavši svoje umijeće i kreativnost.
 

„Udruga SOS Dječje selo Hrvatska utemeljena je 25. veljače 1992. godine od grupe ljudi dobre volje, koji su prepoznali važnost koncepta SOS Dječjih sela kao jako dobar oblik skrbi o djeci bez roditelja ili adekvatnog roditeljskog staranja. ", izjavila je gđa Višnja Tuškan-Krupić, nacionalna direktorica SOS Dječjeg sela Hrvatska.
 

U bogatom cjelodnevnom programu kreativnih radionica i ostalog zabavnog sadržaja u čast svim SOS mamama, SOS djeci i SOS obiteljima svi okupljeni imali su prilike okušati se u raznim radionicama (dramska, glazbena rock, glazbena violina, likovna, plesna, radovi na svili, medijacija, arheologija, zabavna škola nogometa i sl.) nakon kojih su ih prikazali na zajedničkoj predstavi. SOS dječja sela tijekom godine održavaju niz sličnih radionica za djecu u njihovoj skrbi.
 

"Priča o dvadeset godina SOS Dječjeg sela Hrvatska, koje slavimo ove godine, priča je o djeci, priča o odrastanju i priča o želji da svijet bude bolje mjesto." ; potvrdila je tako predsjednica SOS Dječjeg sela Hrvatska Mariza Katavić.

 još fotografija s proslave

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 23.07.2018.

Šarena i vesela radionica u Ladimirevcima!

Vikend je prošao u veselom tonu zahvaljujući udruzi Likar iz Osijeka.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
nedjelja, 22.07.2018.

Henschel kvartet oduševio Šibenik

U sklopu festivala Musica Appassionata u Šibeniku nastupio je i poznati gudački kvartet, Henschel kvartet, a sav prihod od prodanih ulaznica išao je za djecu koja odrastaju u SOS Dječjim selima u Hrvatskoj.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 19.07.2018.

Kreativno ljeto u SOS Društvenom centru

Tko kaže da je samo na moru dobra zabava? U SOS Dječjem selu u Lekeniku dani su ispunjeni igrom i druženjem.

Saznajte više