Objavljeno: subota, 26.05.2012.

Pedaliranje u prirodi na tradicionalnoj SOS Biciklijadi u Lekeniku

Sada već tradicionalna Biciklijada koju organizira SOS Dječje selo Lekenik svake godine okuplja sve veći broj djece i zaljubljenika u biciklizam. Ovo subotnje jutro okupljeni biciklisti iskoristili su za istraživanje makadamske staze duge 10 km kroz turopoljsku šumu koja vodi do konačnog odredišta ovog sportskog pothvata – šumarske kućice na rijeci Odri.

Djeci iz SOS Dječjeg sela Lekenik koja su provela dan u prirodi pridružili su se i brojni prijatelji koji su već godinama suputnici na ovoj ruti i odlični suigrači u maštovitim igrama.

SOS Dječje selo Hrvatska od samih početaka veliki značaj pridaje razvijanju sportskog duha u kvalitetno i korisno provedenom vremenu. Tako će ovaj vikend mnogima ostati u pamćenju po ugodnoj atmosferi koja je obilježila ovu Biciklijadu. Djeci u SOS Dječjem selu Lekenik, a i mnogim drugima, bicikl je osnovno prijevozno sredstvo koje daje slobodu kretanja pomažući u obavljanju svakodnevnih poslova ili pak uživanje s prijateljima. Stoga su prijatelji SOS Dječjeg sela Hrvatska i tijekom godine na razne načine davali doprinose, bilo da je riječ o popravku i održavanju bicikla, zamjenskim djelovima ili donacijama za vozni park razigrane djece.

Pedaliranje do rijeke Odre zaslužilo je odmor koji su djeca iskoristila za igru, a na povratku u SOS Dječje selo Lekenik dočekao ih je ručak – gulaš iz kotilića i hrenovke u pecivu. Povratak su začinili sportskim igrama kao krunom na kraju dana, dok su za vrijeme natjecanja u spretnosti vožnje bicikla na poligonu i nogometna utakmica igrališta bila ispunjena dječjim smijehom i navijanjem.

Ravnatelj SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović nije krio zadovoljstvo uspješno organiziranom Biciklijadom i njenim odazivom. ''Potičući djecu da svoje slobodne trenutke provode u prirodi, u sportskoj aktivnosti i druženju, želimo usaditi ljubav prema prirodi i okolišu, sportskom duhu i zajedništvu. Ono što je svima nama nagrada je izraz sreće koje vidimo na licima naše djece te ukazano povjerenje od prijatelja SOS Dječjeg sela Hrvatska što predstavlja poticaj za nastavak naših nastojanja.''

 

 

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više