Objavljeno: subota, 26.05.2012.

Pedaliranje u prirodi na tradicionalnoj SOS Biciklijadi u Lekeniku

Sada već tradicionalna Biciklijada koju organizira SOS Dječje selo Lekenik svake godine okuplja sve veći broj djece i zaljubljenika u biciklizam. Ovo subotnje jutro okupljeni biciklisti iskoristili su za istraživanje makadamske staze duge 10 km kroz turopoljsku šumu koja vodi do konačnog odredišta ovog sportskog pothvata – šumarske kućice na rijeci Odri.

Djeci iz SOS Dječjeg sela Lekenik koja su provela dan u prirodi pridružili su se i brojni prijatelji koji su već godinama suputnici na ovoj ruti i odlični suigrači u maštovitim igrama.

SOS Dječje selo Hrvatska od samih početaka veliki značaj pridaje razvijanju sportskog duha u kvalitetno i korisno provedenom vremenu. Tako će ovaj vikend mnogima ostati u pamćenju po ugodnoj atmosferi koja je obilježila ovu Biciklijadu. Djeci u SOS Dječjem selu Lekenik, a i mnogim drugima, bicikl je osnovno prijevozno sredstvo koje daje slobodu kretanja pomažući u obavljanju svakodnevnih poslova ili pak uživanje s prijateljima. Stoga su prijatelji SOS Dječjeg sela Hrvatska i tijekom godine na razne načine davali doprinose, bilo da je riječ o popravku i održavanju bicikla, zamjenskim djelovima ili donacijama za vozni park razigrane djece.

Pedaliranje do rijeke Odre zaslužilo je odmor koji su djeca iskoristila za igru, a na povratku u SOS Dječje selo Lekenik dočekao ih je ručak – gulaš iz kotilića i hrenovke u pecivu. Povratak su začinili sportskim igrama kao krunom na kraju dana, dok su za vrijeme natjecanja u spretnosti vožnje bicikla na poligonu i nogometna utakmica igrališta bila ispunjena dječjim smijehom i navijanjem.

Ravnatelj SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović nije krio zadovoljstvo uspješno organiziranom Biciklijadom i njenim odazivom. ''Potičući djecu da svoje slobodne trenutke provode u prirodi, u sportskoj aktivnosti i druženju, želimo usaditi ljubav prema prirodi i okolišu, sportskom duhu i zajedništvu. Ono što je svima nama nagrada je izraz sreće koje vidimo na licima naše djece te ukazano povjerenje od prijatelja SOS Dječjeg sela Hrvatska što predstavlja poticaj za nastavak naših nastojanja.''

 

 

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više