Objavljeno: subota, 26.05.2012.

Pedaliranje u prirodi na tradicionalnoj SOS Biciklijadi u Lekeniku

Sada već tradicionalna Biciklijada koju organizira SOS Dječje selo Lekenik svake godine okuplja sve veći broj djece i zaljubljenika u biciklizam. Ovo subotnje jutro okupljeni biciklisti iskoristili su za istraživanje makadamske staze duge 10 km kroz turopoljsku šumu koja vodi do konačnog odredišta ovog sportskog pothvata – šumarske kućice na rijeci Odri.

Djeci iz SOS Dječjeg sela Lekenik koja su provela dan u prirodi pridružili su se i brojni prijatelji koji su već godinama suputnici na ovoj ruti i odlični suigrači u maštovitim igrama.

SOS Dječje selo Hrvatska od samih početaka veliki značaj pridaje razvijanju sportskog duha u kvalitetno i korisno provedenom vremenu. Tako će ovaj vikend mnogima ostati u pamćenju po ugodnoj atmosferi koja je obilježila ovu Biciklijadu. Djeci u SOS Dječjem selu Lekenik, a i mnogim drugima, bicikl je osnovno prijevozno sredstvo koje daje slobodu kretanja pomažući u obavljanju svakodnevnih poslova ili pak uživanje s prijateljima. Stoga su prijatelji SOS Dječjeg sela Hrvatska i tijekom godine na razne načine davali doprinose, bilo da je riječ o popravku i održavanju bicikla, zamjenskim djelovima ili donacijama za vozni park razigrane djece.

Pedaliranje do rijeke Odre zaslužilo je odmor koji su djeca iskoristila za igru, a na povratku u SOS Dječje selo Lekenik dočekao ih je ručak – gulaš iz kotilića i hrenovke u pecivu. Povratak su začinili sportskim igrama kao krunom na kraju dana, dok su za vrijeme natjecanja u spretnosti vožnje bicikla na poligonu i nogometna utakmica igrališta bila ispunjena dječjim smijehom i navijanjem.

Ravnatelj SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović nije krio zadovoljstvo uspješno organiziranom Biciklijadom i njenim odazivom. ''Potičući djecu da svoje slobodne trenutke provode u prirodi, u sportskoj aktivnosti i druženju, želimo usaditi ljubav prema prirodi i okolišu, sportskom duhu i zajedništvu. Ono što je svima nama nagrada je izraz sreće koje vidimo na licima naše djece te ukazano povjerenje od prijatelja SOS Dječjeg sela Hrvatska što predstavlja poticaj za nastavak naših nastojanja.''

 

 

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više