Objavljeno: srijeda, 27.06.2012.

Sudjelovali smo na MHE konferenciji u Splitu

U Splitu je od 14.-16. lipnja 2102. održana MHE konferencija u organizaciji međunarodne udruge za zaštitu mentalnog zdravlja, Mental Health Europe. Predstavnice SOS Dječjeg sela Hrvatska su kroz stručno izlaganje, a potom i kroz razgovor sa sudionicima konferencije predstavile model skrbi o djeci te oblike brige o njihovom mentalnom zdravlju u SOS Dječjim selima.

Ovogodišnja konferencija bavila se socijalnim odrednicama mentalnog zdravlja u svrhu isticanja uloge koje društvo igra u jačanju i prepoznavanju nejednakosti. Konferencija je uključivala stručnjake iz Europske Komisije, WHO-a i Ujedinjenih Naroda koji su predstavili razne metode za unaprjeđivanje socijalnog okružja u školama i na radnim mjestima, ohrabrivali uključivanje unutar zajednice i razvoj snažnih mreža podrške koje mogu imati pozitivan utjecaj na mentalno zdravlje djece i odraslih. Stručnjaci iz Hrvatske doprinijeli su svojim primjerima pozitivnih praksi za cijelu Europu.


Kao predstavnice SOS Dječjih sela, Višnja Matić, psiholog i voditeljica Stručnog tima u SOS DS Ladimirevci i Gordana Daniel, direktorica razvoja programa u SOS DSH kroz stručno su izlaganje, a potom i kroz razgovor sa sudionicima konferencije predstavile model skrbi o djeci te oblike brige o njihovom mentalnom zdravlju u SOS Dječjim selima.


„Kvaliteta djetinjstva ima ključnu ulogu u tome hoće li nam ono u kasnijem životu biti pomoć ili prepreka. Iako znamo da je djetinjstvo od presudne važnosti, djeca i dalje trpe zanemarivanje, zlostavljanje, napuštanje. Organizacija SOS Dječje selo Hrvatska, kao dio međunarodne nevladine organizacije SOS Kinderdorf International ima za cilj osigurati sustavnu i cjelovitu pomoć djeci koja su bila izložena raznim oblicima traumatskih iskustava unutar vlastite obitelji, djeci koju su roditelji napustili ili nisu iz raznih razloga sposobni voditi adekvatnu brigu o njima. Od početka svog postojanja na tlu Hrvatske, SOS-ovim specifičnim modelom skrbi obiteljskog tipa obuhvaćeno je i zbrinuto nekoliko stotina djece i mladih.“ – rekla je Višnja Matić u svojoj prezentaciji.
 

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više