Objavljeno: srijeda, 27.06.2012.

Sudjelovali smo na MHE konferenciji u Splitu

U Splitu je od 14.-16. lipnja 2102. održana MHE konferencija u organizaciji međunarodne udruge za zaštitu mentalnog zdravlja, Mental Health Europe. Predstavnice SOS Dječjeg sela Hrvatska su kroz stručno izlaganje, a potom i kroz razgovor sa sudionicima konferencije predstavile model skrbi o djeci te oblike brige o njihovom mentalnom zdravlju u SOS Dječjim selima.

Ovogodišnja konferencija bavila se socijalnim odrednicama mentalnog zdravlja u svrhu isticanja uloge koje društvo igra u jačanju i prepoznavanju nejednakosti. Konferencija je uključivala stručnjake iz Europske Komisije, WHO-a i Ujedinjenih Naroda koji su predstavili razne metode za unaprjeđivanje socijalnog okružja u školama i na radnim mjestima, ohrabrivali uključivanje unutar zajednice i razvoj snažnih mreža podrške koje mogu imati pozitivan utjecaj na mentalno zdravlje djece i odraslih. Stručnjaci iz Hrvatske doprinijeli su svojim primjerima pozitivnih praksi za cijelu Europu.


Kao predstavnice SOS Dječjih sela, Višnja Matić, psiholog i voditeljica Stručnog tima u SOS DS Ladimirevci i Gordana Daniel, direktorica razvoja programa u SOS DSH kroz stručno su izlaganje, a potom i kroz razgovor sa sudionicima konferencije predstavile model skrbi o djeci te oblike brige o njihovom mentalnom zdravlju u SOS Dječjim selima.


„Kvaliteta djetinjstva ima ključnu ulogu u tome hoće li nam ono u kasnijem životu biti pomoć ili prepreka. Iako znamo da je djetinjstvo od presudne važnosti, djeca i dalje trpe zanemarivanje, zlostavljanje, napuštanje. Organizacija SOS Dječje selo Hrvatska, kao dio međunarodne nevladine organizacije SOS Kinderdorf International ima za cilj osigurati sustavnu i cjelovitu pomoć djeci koja su bila izložena raznim oblicima traumatskih iskustava unutar vlastite obitelji, djeci koju su roditelji napustili ili nisu iz raznih razloga sposobni voditi adekvatnu brigu o njima. Od početka svog postojanja na tlu Hrvatske, SOS-ovim specifičnim modelom skrbi obiteljskog tipa obuhvaćeno je i zbrinuto nekoliko stotina djece i mladih.“ – rekla je Višnja Matić u svojoj prezentaciji.
 

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više