Objavljeno: utorak, 31.07.2012.

„77 sati za 77 srca“

KEKSovci, rekreativci koji se zalažu za promociju biciklizma i sporta te zdravog načina života, odvozili su za 77 sati humanitarni ultramaraton od Iloka do Dubrovnika duljine 1200 kilometara. Prikupljena sredstva već su, prije polaska iz Iloka, iskorištena za kupnju potrebnih kućanskih aparata SOS Dječjem selu Ladimirevci, u kojem je smješteno 77 djece.

- Posljednjih nekoliko godina u Virovitici treniramo zajedno, gotovo svakodnevno, no ne treniramo za rezultat, nego jer volimo biciklizam. Prošle godine odvozili smo prvi humanitarni ultramaraton, od Osijeka do Knina, u duljini 34 sata, a namjera nam je da ovakve akcije postanu tradicionalne. – rekao je po dolasku u Dubrovnik Danijel Breza Brešćanski iz „KEKSa“, dodavši kako je očekivano najteže bilo preći posljednjih pedesetak kilometara, što zbog umora i nespavanja, što zbog terena.

I dok su planirali ultramaraton do Dubrovnika simboličnog naziva „77 sati za 77 srca“, kako nam je ispričao "Breza", bili su svjesni zahtjevnosti pothvata, no djeca iz SOS sela Ladimirevci, pojasnio je, to zaslužuju.

- Možda je i bilo preambiciozno od nas odvoziti ovu dionicu, no izazov nam je bio pomaknuti svoje granice. Sumnjam da bi se odvažio bez stanke voziti dulje od ovog, jer od kretanja u Iloku spavali smo svega nekoliko sati. Treba pričekati da se slegnu dojmovi, pa planirati sljedeću akciju. – kazao je Brešćanski, otkrivši kako je bilo teških trenutaka za vrijeme vožnje u kojoj su jedni druge podržavali, a motiv im je davao i osmijeh djece iz Ladimirevaca, koju su upoznali tijekom planiranja akcije i poznanstvo potvrdili prilikom uručenja korisne donacije.
 

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više