Objavljeno: utorak, 31.07.2012.

„77 sati za 77 srca“

KEKSovci, rekreativci koji se zalažu za promociju biciklizma i sporta te zdravog načina života, odvozili su za 77 sati humanitarni ultramaraton od Iloka do Dubrovnika duljine 1200 kilometara. Prikupljena sredstva već su, prije polaska iz Iloka, iskorištena za kupnju potrebnih kućanskih aparata SOS Dječjem selu Ladimirevci, u kojem je smješteno 77 djece.

- Posljednjih nekoliko godina u Virovitici treniramo zajedno, gotovo svakodnevno, no ne treniramo za rezultat, nego jer volimo biciklizam. Prošle godine odvozili smo prvi humanitarni ultramaraton, od Osijeka do Knina, u duljini 34 sata, a namjera nam je da ovakve akcije postanu tradicionalne. – rekao je po dolasku u Dubrovnik Danijel Breza Brešćanski iz „KEKSa“, dodavši kako je očekivano najteže bilo preći posljednjih pedesetak kilometara, što zbog umora i nespavanja, što zbog terena.

I dok su planirali ultramaraton do Dubrovnika simboličnog naziva „77 sati za 77 srca“, kako nam je ispričao "Breza", bili su svjesni zahtjevnosti pothvata, no djeca iz SOS sela Ladimirevci, pojasnio je, to zaslužuju.

- Možda je i bilo preambiciozno od nas odvoziti ovu dionicu, no izazov nam je bio pomaknuti svoje granice. Sumnjam da bi se odvažio bez stanke voziti dulje od ovog, jer od kretanja u Iloku spavali smo svega nekoliko sati. Treba pričekati da se slegnu dojmovi, pa planirati sljedeću akciju. – kazao je Brešćanski, otkrivši kako je bilo teških trenutaka za vrijeme vožnje u kojoj su jedni druge podržavali, a motiv im je davao i osmijeh djece iz Ladimirevaca, koju su upoznali tijekom planiranja akcije i poznanstvo potvrdili prilikom uručenja korisne donacije.
 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više