Objavljeno: utorak, 31.07.2012.

„77 sati za 77 srca“

KEKSovci, rekreativci koji se zalažu za promociju biciklizma i sporta te zdravog načina života, odvozili su za 77 sati humanitarni ultramaraton od Iloka do Dubrovnika duljine 1200 kilometara. Prikupljena sredstva već su, prije polaska iz Iloka, iskorištena za kupnju potrebnih kućanskih aparata SOS Dječjem selu Ladimirevci, u kojem je smješteno 77 djece.

- Posljednjih nekoliko godina u Virovitici treniramo zajedno, gotovo svakodnevno, no ne treniramo za rezultat, nego jer volimo biciklizam. Prošle godine odvozili smo prvi humanitarni ultramaraton, od Osijeka do Knina, u duljini 34 sata, a namjera nam je da ovakve akcije postanu tradicionalne. – rekao je po dolasku u Dubrovnik Danijel Breza Brešćanski iz „KEKSa“, dodavši kako je očekivano najteže bilo preći posljednjih pedesetak kilometara, što zbog umora i nespavanja, što zbog terena.

I dok su planirali ultramaraton do Dubrovnika simboličnog naziva „77 sati za 77 srca“, kako nam je ispričao "Breza", bili su svjesni zahtjevnosti pothvata, no djeca iz SOS sela Ladimirevci, pojasnio je, to zaslužuju.

- Možda je i bilo preambiciozno od nas odvoziti ovu dionicu, no izazov nam je bio pomaknuti svoje granice. Sumnjam da bi se odvažio bez stanke voziti dulje od ovog, jer od kretanja u Iloku spavali smo svega nekoliko sati. Treba pričekati da se slegnu dojmovi, pa planirati sljedeću akciju. – kazao je Brešćanski, otkrivši kako je bilo teških trenutaka za vrijeme vožnje u kojoj su jedni druge podržavali, a motiv im je davao i osmijeh djece iz Ladimirevaca, koju su upoznali tijekom planiranja akcije i poznanstvo potvrdili prilikom uručenja korisne donacije.
 

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više