Objavljeno: nedjelja, 02.09.2012.

Chevrolet nastavlja s podrškom SOS dječjih sela

Chevolet i u 2012. nastavlja s podrškom SOS dječjih sela, i to putem nekoliko novih projekata i sponzorstava. Chevrolet je pripremio iznenađenje za djecu; odmor u Opatiji, predivnom turističkom odredištu. Na tri je dana Chevrolet u Opatiji ugostio djecu i mlade, koji odrastaju u SOS dječjim selima iz Srednje i Istočne Europe.

Tu su djeca uživala u raznim vodenim sportovima kao i društvenim igrama na plaži. Namjera je Chevroleta da se preko tog programa približi djeci iz SOS dječjih sela, i to ne samo donacijama, nego i igrajući aktivnu ulogu u njihovom svakodnevnom životu.

Chevrolet najavljuje i početak novog sponzorskog programa - donirat će 110 000 eura SOS dječjim selima u Srednjoj i Istočnoj Europi. Jedanaest SOS organizacija iz te regije će dobiti donaciju od 10 000 eura. U podršku SOS dječjim selima uključena je i Chevroletova mreža zastupnika. U salonima u Hrvatskoj moći će se pronaći letak s informacijama kako pomoći djeci SOS Dječjeg sela Hrvatska, a Chevroletov ovlašteni partner PSC Osijek donirat će dodatnih 10 000 kuna SOS Dječjem selu Ladimirevci.

Ivo Dujmić, gradonačelnik Opatije, izjavio je: „Vrlo mi je drago da ste odabrali Opatiju za ovo događanje i čestitam na aktivnostima koje ste poduzeli za djecu. Doista ste odabrali pravi grad za to. Opatija od 2005. godine s ponosom nosi naslov 'grada prijatelja djece' što znači da sustavno brine o zaštiti djece i njihovim pravima i potrebama, uvažava njihovo mišljenje te stalno radi na podizanju kvalitete življenja svojih najmlađih građana.“

Opatija, 'grad prijatelja djece', ima i dječjeg gradonačelnika. Ivan Tancabel učenik je 1. razreda Hotelijersko-turističke škole u Opatiji. Vijećnik je dječjeg gradskog vijeća već pet godina, a prošle godine izabran je za dječjeg gradonačelnika te će tu funkciju obavljati dvije godine. Želja mu je da odrasle što bolje upozna s dječjim pravima kako bi ih mogli poštivati.

Prošle je godine tijekom proslave svojeg stogodišnjeg jubileja Chevrolet odlučio dati stotinu darova u dobrotvorne svrhe. Tako je stotinu Chevroletovih vozila donirano SOS dječjim selima u Europi. Uz pomoć svojih zastupnika Chevrolet je ponudio i besplatno održavanje doniranih automobila do prijeđenih 100 000 km.


 

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više